自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

侯爵府

引用:西貢布袋澳或鯉魚門食海鮮,帶單車去科學園

原帖由 妹豬媽媽 於 15-07-21 發表
西貢布袋澳或鯉魚門食海鮮,帶單車去科學園踩,去西貢大澳門放紙鳶,去數碼港坐草地

...
如果食海鮮,我鍾意去三聖邨

水晶宮

我都係唔出街算架啦
我住係你地講果d 景點, 出左車, 番黎無位泊...
所以如果只係買d野, 就唔出街!! hahaha
一出要等d 遊人 走晒先番屋企~

男爵府

回覆:有車,假日會去邊度?

去東涌行 outlet, 食buffet。
去圓方行街睇戲。

冬天的味道

侯爵府

回覆:有車,假日會去邊度

科學園都好似幾受歡迎,搵日再去下

泥涌就要秋涼d先去得,現在真係太熱

禁止訪問

珍珠宮

引用:我老公買左架車一年幾,主要係想方便接送行

原帖由 jolps 於 15-07-21 發表
我老公買左架車一年幾,主要係想方便接送行動不便的62。但最近62走了...
平日返工唔會揸,只是假日揸,大 ...
我daily driver, 去邊都渣車,冇特定,想去邊就去邊

侯爵府

引用:我都係唔出街算架啦我住係你地講果d 景點,

原帖由 shannnb 於 15-07-21 發表
我都係唔出街算架啦
我住係你地講果d 景點, 出左車, 番黎無位泊...
所以如果只係買d野, 就唔 ...
你部車冇固定泊位? 咁好唔方便喎

子爵府

引用:科學園都好似幾受歡迎,搵日再去下泥涌就要

科學園都好似幾受歡迎,搵日再去下

泥涌就要秋涼d先去得,現在真係太熱
因為假日無乜人返工,科學園大把位泊又唔貴

侯爵府

引用:Quote:原帖由 jolps 於 15-07-21 發表我老

原帖由 思樂冰 於 15-07-21 發表
我daily driver, 去邊都渣車,冇特定,想去邊就去邊
不過有d地方,係搭車方便過揸車

琥珀宮

迪欣湖

其實有車去邊都得,我好羨慕有車的人,落雨又唔驚濕,熱又可以係車涼冷氣,行得攰又可以係架車度休息,最緊要SHOP完一袋二袋放係架車超好用

男爵府

育兒性格勳章

ill 發表於 15-7-21 13:02
數碼港,科學園有什麼適合小朋友嗎?
科學園間唔中會有d function搞,做下手工,跳下彈床咁,都幾啱小朋友

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Mega box 都係難搵位,3、4點都仲已經要等位

以前小朋友仲細,星期六日,一早7點叫佢起身去沙灘,去郊野公園BBQ, 佢地都無得反抗。

而家佢大左,佢真係睬我地都傻。

而家連出去學野,佢都係比我地車佢去,返來都係寧願同朋友仔搭車。

我地係weekend driver, 又無需要車長老,所以都諗緊今年年費夠期,賣左架車算喇。

不過老公唔想

珍珠宮

回覆 jolps 的帖子

1) 星期六、日, 一早入赤柱, 否則好難泊車

2) 九龍灣郵輪碼頭

3) 官塘海濱公園

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:有小朋友就唔使諗去邊 是但去下動植物都好

原帖由 carmen0807 於 15-07-21 發表
有小朋友就唔使諗去邊 是但去下動植物都好開心
得兩個人就要好好諗下

...
我覺得相反,兩個人食餐飯,兜吓風睇吓風景就好開心。同D大帝又要好玩,又要好食,又要泊到車,真係頭都爆。

珊瑚宮

jolps 發表於 15-7-21 12:37
我老公買左架車一年幾,主要係想方便接送行動不便的62。但最近62走了...
我覺得香港好多地方去, 不過我假日唔會花太多時間SHOPPING, 多去郊外。

有車可以帶好多GEARS 出去, 亦可到乘車難到去嘅地方, 例如去
大尾督踏單車, 可以帶自己單車....ROLLER......
去大浪灣游水, 巴士只去石澳, 自己拎野行入去真係行餐懵。

最重要係時間上自由咗, 唔使一早去, 傍晚都可以, 唔使擔心冇車返, CALL 的都未必啋你。

水晶宮

引用:我老公買左架車一年幾,主要係想方便接送行

去郊外同沙灘最正,唔駛玩到身水身汗仲要同人迫巴士

男爵府

去迪士尼酒店玩

侯爵府

回覆:Siuchoi 的帖子

九龍灣郵輪碼頭有野行既咩? 我睇電視話 \"百冇\" 喎

侯爵府

引用:回覆+jolps+的帖子1)+星期六、日,+一早入赤

原帖由 Siuchoi 於 15-07-21 發表
回覆 jolps 的帖子

1) 星期六、日, 一早入赤柱, 否則好難泊車
官塘海濱公園,我未去過。 我上網睇下,好似泊車唔方便,只有少量泊車位,請問係咪咁架?

男爵府

引用:香港最煩係搵位泊想去遠啲但又少車位,等pa

原帖由 港式奶茶 於 15-07-21 發表
香港最煩係搵位泊想去遠啲但又少車位,等parking都有排等
最煩係泊車

首頁
12345...9

尾頁

跳至