親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人去過 Aaron Shopping Mall 係咪好近 legoland 值得去嗎及係咪有間好大ha Toysrus 呢

大宅

引用:請問有冇人去過+Aaron+Shopping+Mall+係咪

原帖由 Ruby123 於 15-07-22 發表
請問有冇人去過 Aaron Shopping Mall 係咪好近 legoland 值得去嗎及係咪有間好大ha Toysrus 呢 : ...
想知x2
幾點close?
Thanks

子爵府

回覆:新山 Aeon Mall

我去過,在legoland搭的士去約15分鐘,個商場都幾大,有food court, 地下果層係aeon超市,間反斗城唔係好大,而aeon百貨賣的款式香港人會覺得唔夠update,但要留意返legoland交通,我地走時搵的士搵左好耐,帶住小朋友諗返都有d驚驚地

大宅

請問咁 Toysrus 裏面 d legoland 多唔多同平呢 ^_^

子爵府

引用:請問咁 Toysrus 裏面 d legoland 多唔多同

原帖由 Ruby123 於 15-07-23 發表
請問咁 Toysrus 裏面 d legoland 多唔多同平呢 ^_^
Toyrus 的 lego 平過 legoland,但無legoland咁多款

大宅

明白 Thank you

大宅

回覆:Ruby123 的帖子

唔算非常大,都ok大啦!

男爵府

無麥野好行, 門口唔多的士, 任由司機開價.

大宅

引用:無麥野好行,+門口唔多的士,+任由司機開價.+

原帖由 一元 於 15-07-23 發表
無麥野好行, 門口唔多的士, 任由司機開價.
咁你撘左幾多$返酒店

男爵府

回覆 Ruby123 的帖子

只是5分鐘內車程, 佢收我$15, 但其實我搭過15分鍾車程都係$14. 最大問題係人在新山我會找華人司機, 但係Aeon 門口找唔到. D 的士經過都無打算停車. 根本無其他選擇. 我試過係新山請酒店幫我叫車, 唔係華人司機, 佢收錢時都用其他理由收我多D.

男爵府

引用:我去過,在legoland搭的士去約15分鐘,個商

原帖由 bbmuimui 於 15-07-23 發表
我去過,在legoland搭的士去約15分鐘,個商場都幾大,有food court, 地下果層係aeon超市,間反斗城唔係好大 ...
請問係咪同佢講aeon mall 就知?新山得一間嗎

子爵府

引用:Quote:原帖由 bbmuimui 於 15-07-23 發表我

原帖由 我掛念嫲嫲 於 15-08-20 發表
請問係咪同佢講aeon mall 就知?新山得一間嗎
係呀,但佢地個發音同我地有d唔同,佢地叫做「二安mall」

男爵府

引用:Quote:原帖由 我掛念嫲嫲 於 15-08-20 發表

原帖由 bbmuimui 於 15-08-22 發表
係呀,但佢地個發音同我地有d唔同,佢地叫做「二安mall」
我會記住“二安mall\"

別墅

近legoland 嗰個aeon 係喺bukit indah, 新山唔止一個aeon. 我之前五個人去,call的士又貴(怕開大數,就算跟meter但兜路,仲要坐兩架), 之後試過用uber call 車,就唔怕呢啲情況,但legoland 附近唔係成日有uber 車,後來車我哋去legoland 個司機話可以call 佢嚟車我哋,咁就放心哂,唔怕玩完冇車走。但係aeon mall 門口都有啲uber 車。想知的士車資,可以上www.taxiautofare.com 查。

男爵府

引用:近legoland 嗰個aeon 係喺bukit indah, 新

原帖由 米粉 於 15-08-23 發表
近legoland 嗰個aeon 係喺bukit indah, 新山唔止一個aeon. 我之前五個人去,call的士又貴(怕開大數,就算 ...
請問兩個aeon mall 來講邊間大啲?

別墅

回覆 我掛念嫲嫲 的帖子

我淨係去過bukit indah 嗰間,因舊年住Hotel Granada, 就喺對面,toysrus 都冇行過,因為聽聞lego貴過香港。

男爵府

引用:回覆 我掛念嫲嫲 的帖子我淨係去過bukit in

原帖由 米粉 於 15-08-23 發表

我淨係去過bukit indah 嗰間,因舊年住Hotel Granada, 就喺對面,toysrus 都冇行 ...

男爵府

米粉 發表於 15-8-23 17:50

我淨係去過bukit indah 嗰間,因舊年住Hotel Granada, 就喺對面,toysrus 都冇行 ...
今年四月去過呢間係BUKIT INDAH內的TOYSRUS, 其實吾係好大, 有點似香港大少少的文具店. 的確佢的LEGO吾平. 但都比係LEGOLAND內買的平. 但我有朋友8月去過LEGOLAND買左1000塊的LEGO最新版, 好似要RM799. 貴過香港好多好多. 所以吾駛去買, 又要抬番來.

大宅

回覆:新山 Aeon Mall

我剛去完BUKIT INDAH個aeon mall. 反斗城唔大,我買左一盒lego, 平過legoland少少。

反而個商場就好大好多野行,超市同百貨都好大。arm arm 呢排中秋,有好多counter做月餅promote,買左好多榴連月餅

我都係由lego酒店搭taxi過去,大約10 mins

首頁

尾頁

跳至