自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我女鼻敏感好嚴重, 攪到個鼻好弱, 醫生話少少傷風菌就可以影響到佢
有時我都唔知佢究竟係鼻敏感定傷風, 總之就鼻塞, 鼻水長流, 唔理佢既就眼發炎, 痾嘔, 中耳炎, 鼻竇炎, 咩都試過晒, 食少幾日藥就黎料 (佢有食xyzel, 青蛙藥, 噴過鼻等等, 亦睇過所謂名醫, $3000一次果d)
實在頂唔順食咁多西藥了(日日長期食wor! claim到保險都屎啦), 咁arm BK有媽咪提起自然療法, 就唸起之前考慮過針炙, 咁就約左今日
我女初時都有d驚, 針完3針仲流眼淚tim(我都有d心痛), 跟住中醫師就停左, 我女都無野喇, "留針"果半個鐘都ok, 中醫話其實可以再針多d, 不過唔想佢一次就驚左, 之後約左下星期再去(幾驚我女出聲反對, 我都唔知點算 , 好彩佢又無出聲)
跟住我女下晝有朋友黎玩, 我都完全忘記左要餵藥水(一日3次), 去到夜晚, 我至發現一整日無見我女包過雲吞! 我女平時係不停捽鼻, 隔一陣就包一包的, 仲成日鼻塞tim
估唔到針一次就有咁勁效果! 我即時打俾介紹中醫師俾我個朋友, 佢都係有好勁既鼻敏感, 佢話, 當醫師一針, 即時個鼻通晒! 所以佢忍痛都要去針(我唔係賣廣告的, 我只睇左一次亦暫時唔打算推介呢個中醫師) 不過推介俾各位有鼻敏感煩惱既媽咪, 可以試下針炙呢一招, 好surprise! 我只係用左$220, 雖然見個女喊我都心痛, 不過效果咁得, 值!

別墅

請问有冇地址!療程大的係几多、可否pm比我!thanks

洋房

Charlotte_mom,

如方便,可否比那為中醫的聯絡給我,謝謝!

原文章由 Charlotte_mom 於 08-6-29 23:01 發表
我女鼻敏感好嚴重, 攪到個鼻好弱, 醫生話少少傷風菌就可以影響到佢
有時我都唔知佢究竟係鼻敏感定傷風, 總之就鼻塞, 鼻水長流, 唔理佢既就眼發炎, 痾嘔, 中耳炎, 鼻竇炎, 咩都試過晒, 食少幾日藥就黎料 (佢有食xyzel ...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我暫時唔想介紹住, 因為我自己今日都係第一次去
中醫話, 3-5次一定有明顯效果, 我而家觀望緊, 如果真係咁得, 到時一定介紹俾大家
(而家我女一d鼻塞都無, 我又睇下聽日點先)
原文章由 Q蝦毛joba 於 08-6-29 11:05 PM 發表
Charlotte_mom,
如方便,可否比那為中醫的聯絡給我,謝謝!

子爵府

唔知對氣管敏感得唔得呢?盼覆!

子爵府

咁keep住update thx

大宅

原文章由 maylo20001121 於 08-6-29 23:04 發表
請问有冇地址!療程大的係几多、可否pm比我!thanks

me too

禁止訪問

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我阿媽都好西利架,見佢成日捽,心都痛埋,如果真係掂,記得話我知,等我帶阿媽去試下!
thx!

子爵府

好媽媽勳章

我都想知,得既話介紹埋俾我呀

仲有,我想知佢d針係咪用一次就掉,定係消毒番再用
原文章由 Charlotte_mom 於 08-6-29 23:24 發表
我暫時唔想介紹住, 因為我自己今日都係第一次去
中醫話, 3-5次一定有明顯效果, 我而家觀望緊, 如果真係咁得, 到時一定介紹俾大家
(而家我女一d鼻塞都無, 我又睇下聽日點先)
...

大宅

我個女鼻敏感都好嚴重, 歲半到以家(5歲), 睇過晒中西醫, 政府醫院專科跟緊, 但都無好轉, 全日都係用個口透氣, 好慘, 希望妳睇多幾次, WORK既, 可以介紹比我個女, THANKS, 好期待

複式洋房

pm 我唔該

男爵府

係咪太子架,聽講有個太子的中醫針灸幾掂喎

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Charlotte _mom

希望你能夠pm個中醫師既資料比我.
因為我個仔從三歲起至現在十一歲了, 天天都要受鼻敏感 & 濕疹既煎熬, 取左'包雲吞'外, 仲日日因為皮膚痕, 係咁抓自己d手腳摺位. 一轉季鼻敏感至連眼睛都發炎.
日日個樣都好似d呆佬咁呆呆滯滯.
學校同學都怕左佢成日包雲吞, 所以唔同佢玩.
同你一樣睇過好多醫生都唔得.
見佢咁辛苦自己成日都
只要有希望都想試一試, 希望你能pm個中醫師既資料比我. thank you so much..............

大宅

畀面勳章

Charlotte _mom,

好多謝你的分享. 我囡囡今年8歲,細個果陣就氣管敏感,搞左一輪,到氣管好番小小之後,跟住返全日小學後,鼻敏感就開始離料喇,E+2年級,仲月來月嚴重,連學業都影响埋,因為佢每日起身到返學都不停會包雲吞,包到起碼第二堂,一日用起碼用4包TISSUE,有啲同學仔真係會因為係咁吾同佢玩,而且都係因為鼻敏感搞到佢上堂集中吾到,尤其最慘係EXAM果陣,真係掛住雲吞包,集中吾到做份卷,所以我囡囡成績一向吾係咁好,佢今日開始EXAM,我為左吾想佢一路包住雲吞一路考,真係會好影响佢啲成績,所以今次我都要俾一粒藥佢食,因為今次係升班試,所以都要咁樣做. 唉!其實自己好心好痛 ,都TRY個好多西医,此中離不開噴鼻,食藥,但治標吾治本,啲藥仲搞到面色好差,冇胃口.最近仲連眼都痕埋.

睇到你的分享好開心,因為如果針灸係得,就算囡囡係痛都要俾佢試吓,總好過佢長期俾鼻敏感折磨. 我知你係吾會係到買廣告的,因為你係BK長期FANS,我成日都有睇到你的分享,尤其係"小學雜談"果邊,真係希望如果今次你覺得針灸真係WORK,麻煩你PM個医師俾我. 真係十萬個吾該和感激 .

王國長老

哎呀, 見到你地個個都想要資料, 我都唔好意思.......因為我只係睇左一次, 個中醫仲係家庭式作業果隻, 唔係咩正式診所, 不過佢係註冊中醫, claim到保險的
見到你地d分享, 我都覺得好心痛, 我個女就係成日鼻痕, 有時忍唔住就去撩, 我都知佢有俾同學仔笑, 我有叫佢唔好.....有時覺得自己好似個顛婆咁, 一日到黑提住佢"唔好索返入去", "唔好用手捽", "唔好咁咁咁"
食敏感藥又重皮, 食傷風藥又無精神, 我都唔知點至幫到佢........尋晚針完好左大半日, 夜晚訓訓下, 我見佢又開始鼻塞同捽鼻, 魔法消失了 , 不過都有效過十幾小時既
希望真係睇多2,3次就有明顯效果, 到時一定update大家
一齊努力~!
(佢d針係即棄的, 好似西醫d針咁, 撕開膠袋用一支, 用完就掉)
原文章由 加油 於 08-6-30 06:50 AM 發表
Charlotte _mom,

好多謝你的分享. 我囡囡今年8歲,細個果陣就氣管敏感,搞左一輪,到氣管好番小小之後,跟住返全日小學後,鼻敏感就開始離料喇,E+2年級,仲月來月嚴重,連學業都影响埋,因為佢每日起身到返學都不停會包雲 ...

[ 本文章最後由 Charlotte_mom 於 08-6-30 09:40 編輯 ]

大宅

如方便,可否比那中醫的聯絡給我,謝謝!
請P.M.我 , 我老公鼻敏感好嚴重鼻水長流.

Thank you

原文章由 Charlotte_mom 於 08-6-29 23:01 發表
有時我都唔知佢究竟係鼻敏感定傷風, 總之就鼻塞, 鼻水長流, 唔理佢既就眼發炎, 痾嘔, 中耳炎, 鼻竇炎, 咩都試過晒, 食少幾日藥就黎料 (佢有食xyzel ...

別墅

please pm me thanks alot
洛威拿BB等有心人收養 :adore:

大宅

please pm me the details .....thank you

大宅

回覆 #19 Charlotte_mom 的文章

Charlotte_mom
請將資料pm比我..謝謝

首頁

尾頁

跳至