自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由+kk80400+於+15-07-24+發表係

原帖由 myladylady 於 15-07-24 發表
咁網上欺凌呢
有啲case而家直情可以報警喎

珍珠宮

小學冇,
中學有比人杯葛,冇鬧冇整固,只係唔睬你o個隻當你透明,己經好難受,好在都係高中時發生,唔睬我我咪專心讀書預備公開試。
上到大學好愉快

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

小學至中學都有,亦令我唔再相信有真心朋支

子爵府

引用:上次中學男生, 用筆插女同學 seafood, 算唔

原帖由 Ryanma 於 15-07-24 發表
上次中學男生, 用筆插女同學 seafood, 算唔算欺凌?
你係咪講插傷陰道嗰單? 佢男朋友來咖

大宅

冬日勳章 畀面勳章

中學有

大宅

回覆:龍蝦 的帖子

我都試過

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我小學嘅時候同班上一班比較popular+嘅女仔

原帖由 Shellyxlk 於 15-07-24 發表
我小學嘅時候同班上一班比較popular 嘅女仔一齊玩,我同其中一個女仔鍾意嘅對象男仔比較好傾,個女仔就唔鍾 ...
我有呀!
我高頭大碼但細膽,小學成日想自殺。
到中學時,日日蝦我個同學升唔上去咗讀雞校,我簡直重生,之後先發覺自己係唔夠自信才無膽懦弱,初中開始搵到自我定位,只有我蝦人,無人敢埋身,但當然又學到互相尊重,才有朋友同開心!
性格不是天生的,可以慢慢培養!
家陣自己有小朋友,知道多D同佢傾計同關心佢,希望佢學識保護自己、尊重他人,才能開心生活

禁止訪問

回覆:咁你地細個有冇向學校比同學欺凌?

大宅

我有....細個好林善和怕事
小學讀男女校,d男同學成日鍾意掩我裙底,嗰時唔敢同老師講,只係識穿打底褲保護自己,每天就係唸点避開蝦我d人!

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小學有,呢世都會記得!

珍珠宮

有個女同學當自己係大家姐,著名牌鞋,袋,襪返學。我同佢係學校合唱團成員,練習完咁啱同佢同一班車返屋企,佢一上車見到我就遞個歌譜file俾我叫我攞返屋企,下次練習帶番俾佢,之後佢就上上層坐當年鵪鶉既我當然無出聲,打從心底憎恨呢個八婆,我仲記得佢個樣同名,仲有佢當時男友(同校)個樣,不過佢男友好禮貌過佢,後來唔知係咪嫌佢男友職業唔好怕影衰佢所以分手。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

大宅

回覆:MilkMM 的帖子

抱抱BB

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:seaman1982 的帖子

大宅

好媽媽勳章

所以作為家長都應該自小教導自己的小朋友不應有欺凌他人的行為 , 今次事件大家都只注重報警問題 , 但並無正視校園欺凌問題 , 我真想問問小妹妹的那班同學 ,你們有沒有反省自已的所作所為 , 你們的一時之快是如何傷害別人 , 作為他們的家長又有沒有好好的再教育他們呢?

珊瑚宮

環保接龍勳章

無,我全班年紀最細,未俾人蝦過。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

子爵府

引用:小學時期,因我生得又黑又細粒,次次都有我

原帖由 天角一荒 於 15-07-24 發表
小學時期,因我生得又黑又細粒,次次都有我份。

我課室係4樓,放小息時比人掉筆盒落樓。
而家你過得好嗎?

LadyLuffy    發表於 15-7-25 17:36

公爵府

完全無,我童年好快樂,有埋堆,多朋友,純真好多呀,最差只係講下是非咋

男爵府

有,小學時有一年轉校插班,唔知點解個女班長好唔鍾意我,叫所有同班唔好理我

每次收完功課都唔知將我啲嘢扔咗去邊,跟住就同老師講我冇交,試咗N咁多次,不停等我比人罰,當時我讀嗰間仲有得打手板,我真係一日比人打到黑,佢仲連我比人罰抄都扔埋,終於有一日比人發現我交咗嘅罰抄喺操場垃圾桶出現,但冇人敢得罪佢,我忍咗半年,到升班唔再同佢同班先脫離魔掌,真係痛苦到想死

ps事隔多年仲記得佢全名

大宅

小學時因性格內向,在褓母車被師姐欺凌,日日哭着上學,無同媽咪講怕佢擔心。五年級同媽咪講要自行上學,從此甩難

抱抱BB

伯爵府

學校無,但上畫班試過,有對姊弟搶左我D顏色筆同畫板,仲畫到我塊畫板花晒,當時我得6,7歲,俾人蝦唔知點算,只係識得喊,後來上堂都只係避開佢地黎坐,好彩之後無左學畫,唔洗見到佢地

首頁
23456...10

尾頁

跳至