美容扮靚

跳至

首頁
12345...26

尾頁

男爵府

諗左一輪,今日終於約左家營見營養c。做完body check同分析飲食習慣之後,c話我高過理想體重成44磅,要7個月左右。我話要考慮下,個營養c都建議我考慮下有決心先開始,臨走仲好客氣一d都唔hard sell,淨係收左我100蚊body check。之後我落街諗左一陣,最後都上番去join左,即時取埋餐單。

減肥週記:
25 Jul 2015: 體重68.1kg, 脂肪率: 35.7%
1 Aug 2015: 體重66.2kg, 脂肪率: 36.7%
8 Aug 2015: 體重65.0kg, 脂肪率: 35.0%
15 Aug 2015: 體重64.1kg, 脂肪率: 34.5%
22 Aug 2015: 體重63.5kg, 脂肪率: 34.2% (度身 腩收左3寸)
29 Aug 2015: 體重62.8kg, 脂肪率: 35.0%
4 Sept 2015: 體重62.3kg, 脂肪率: 34.8% (period黎,有d水腫)
11 Sept 2015: 體重61.2kg, 脂肪率: 36.0%
17 Sept 2015: 體重60.4kg, 脂肪率: 34.0%
25 Sept 2015: 體重59.9kg, 脂肪率: 33.2% (中秋節!)
3 Oct 2015: 體重59.7kg, 脂肪率: 33.0%
8 Oct 2015: 體重58.9kg, 脂肪率: 32.4%
16 Oct 2015: 體重57.8kg, 脂肪率: 31.5%
22 Oct 2015: 體重57.6kg, 脂肪率: 31.6% (去完旅行)
29 Oct 2015: 體重56.8kg, 脂肪率: 31.0%
6 Nov 2015: 體重56.2kg, 脂肪率: 29.5% (度身 腩收左2寸 hip都收左2寸)
13 Nov 2015: 體重56.0kg, 脂肪率: 29.4%

19 Nov 2015: 體重55.5kg, 脂肪率: 29.2%

26 Nov 2015: 體重55.0Kg, 脂肪率: 28.7%
3 Dec 2015: 體重54.9Kg, 脂肪率: 28.7%
10 Dec 2015: 體重54.4Kg, 脂肪率: 28.2%
17 Dec 2015: 體重53.7Kg, 脂肪率: 27.5%
24 Dec 2015: 體重52.8Kg, 脂肪率: 27.0%
31 Dec 2015: 體重52.4Kg, 脂肪率: 27.1%
7 Jan 2015: 體重51.6Kg, 脂肪率: 26.7%
14 Jan 2015: 體重50.9Kg, 脂肪率: 26.2%
20 Jan 2015: 體重50.2Kg, 脂肪率: 25.7%
28 Jan 2015: 體重49.7Kg, 脂肪率: 26.0%
5 Feb 2015: 體重49.1Kg, 脂肪率: 25.6%

19 Feb 2015: 體重47.6Kg, 脂肪率: 24.8% (我成功左喇!)

大宅

回覆:終於join了家營減肥

要幾多錢?

男爵府

回覆 vikkim 的帖子

~11k

大宅

回覆:nataliehuibb 的帖子

我都係超重四十幾磅,依家用7星期減咗12磅喇,一定要有決心,唔好成日出街食,努力

男爵府

引用:我都係超重四十幾磅,依家用7星期減咗12磅喇

原帖由 kandy 於 15-07-26 發表
我都係超重四十幾磅,依家用7星期減咗12磅喇,一定要有決心,唔好成日出街食,努力

...
好成功

請問你係join邊間減?

大宅

回覆:shasha040707 的帖子

樓上講嗰間,個人心得係喺餐單上揀定自己未來幾日想食嘅嘢買定晒,揾D自己最易處理食物嘅方法,容易跟就唔會太大壓力,最重要係自己決心

男爵府

今日第1日跟餐單,又無想像中咁難。 希望有一個好開始

男爵府

樓上講嗰間,個人心得係喺餐單上揀定自己未來幾日想食嘅嘢買定晒,揾D自己最易處理食物嘅方法,容易跟就唔會太 ...
想聽下你心得,你通常去邊買定未來幾日野食架?

子爵府

我都念住join返,我2年前join過減左20磅影結婚相,現在肥返,因實在食吾停口了

大宅

回覆:nataliehuibb 的帖子

早餐買去皮麥包有6片分3日食,百佳有隻fat free 芝士一包16片,有時會買到低脂火腿冇就是但買,我飲到齋啡就買樽咖啡粉,咁就解決早餐
午晚餐就買定蕃茄,菇類,椰菜,菜心,芥蘭另外買雞柳或瘦肉切好一份份,咁就隨手都可以煮到

大宅

引用:諗左一輪,今日終於約左家營見營養c。做完b

原帖由 nataliehuibb 於 15-07-25 發表
諗左一輪,今日終於約左家營見營養c。做完body check同分析飲食習慣之後,c話我高過理想體重成44磅,要7個 ...
樓主:可否講解下,家營成日講:6日循環飲食係點架?

大宅

原帖由 nataliehuibb 於 15-07-25 發表
諗左一輪,今日終於約左家營見營養c。做完body check同分析飲食習慣之後,c話我高過理想體重成44磅,要7個 ...
樓主:可否講解下,家營成日講:7日循環減肥法係點架?

伯爵府

咁你既身高及体重係幾多?

男爵府

回覆 judychungpuiyan 的帖子

我157cm, 而家150磅

禁止訪問

男爵府

回覆 凱文ma 的帖子

佢7天循環減肥法意思係以7日做一個單位, 其中6日跟足佢俾你嘅餐單,剩低果一日就可以食自己鍾意食既野。 但係唔係無限咁食, c好鍾意用一個字眼叫做輕輕淺嚐, 每樣食少少主要食個味。 因為減肥好多時要減幾個月,咁樣可以令大家心理上開心d

子爵府

其實跟營養師係俾餐單 跟住食物名稱揾食?
定係 教 每日3穀2肉⋯自己計數計份量?

大宅

我都join左,1萬蚊

男爵府

經過1個星期跟足餐單,發覺輕左1.9kg!真係好興奮。今日見營養c話我身陳代謝率ok,有一個好開始

25 July : 68.1 Kg
1 Aug : 66.2 Kg

等我聽日去買定黎緊幾日既食物,為黎緊日子做好準備

大宅

nataliehuibb 發表於 15-8-1 13:29
經過1個星期跟足餐單,發覺輕左1.9kg!真係好興奮。今日見營養c話我身陳代謝率ok,有一個好開始

25 ...
係咪次次都見同一個營養師架?

首頁
12345...26

尾頁

跳至