自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實好多時大家排隊上車,可能行前去但又太多人上唔到架車,所以我會返埋去再排隊,但我遇過好多人都唔願再排,直接企係第一位個度,但其實個度有人排緊。

我真係幾唔鐘意呢d人, 返工繁忙時間個個都咁排,你咁樣令原本排隊既唔公平又黑人憎。

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆:大家點睇上唔到巴士既插隊排第一?

好多時搭小巴時都會遇過.如果我係前面我通常都會講*唔該排隊呀*
10次有9次啲人都會返去後面嘅

男爵府

回覆:happyszesze 的帖子

係, 我勁憎, 之前返工成日遇到, 我試過佢地唔係插第一, 係插後面第3,4 個位到, 即插係我前面, 可能佢地都睇人黎插隊, 見你斯文細粒女仔就插入來, 我話過佢地, 即場比佢地鬧番轉頭, 幣在係我後面果d唔出聲

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

我絕對係出聲叫佢返歸嗰個,
除非佢睇落70以上我會由佢

花花真美好!

伯爵府

回覆 happyszesze 的帖子

我會叫佢排後面

子爵府

我會叫佢去返後面排隊...朝早返工搭小巴都試過....d 人明明都知一定上唔到都要係後面行上來....之後就排左第一.......試過有一次有個女人扮唔知果個係龍頭企左係到第一個附近(果次我排第一)...一見到小巴來就立即排上第一個位..我立即同佢講龍尾係後面..唔該去後面排隊.....佢重答我我咪排緊...好彩排後面個男人再開口叫佢去後面佢先死死氣地去排隊

珍珠宮

我會第一時間提醒佢排龍尾

佢聽唔到,我講到佢聽到為止

子爵府

港鐵大把呢啲人啦,明明入唔都仲由老遠衝埋去,到真係迫唔入,就就咁企响頭位,如果我係排第一果個我係唔會讓佢俾佢企返黃線後,佢有本事就繼續企黃線外囉,如果職員叫,我會同職員講,佢打尖,你叫佢排返去後面,我係唔會俾佢企我而家個位架。

happygirl_001-    發表於 15-7-30 09:54

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

火車都係啦,明明遲來扮迫上車,迫唔到就企左最前,至憎

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原本排後面,上唔到交通工具,真係好應該企番後面,點解會有人覺得可以就咁企前面? 咁一直排緊既人咪好唔公平

唔守秩序,咁洗乜整條隊出黎排,衝過去咪得籮
葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

用戶要求終止服務

我見過一家4 口扮想迫上巴士..

從隊尾"突然"追止去大嗌 等埋....之後扮野口UP UP 話--原來咁迫, 咁我地排LEE 道得嘞( 排在隊頭)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

一定會叫佢排隊

用戶要求終止服務

diamondwing 發表於 15-7-30 10:04
唔守秩序,咁洗乜整條隊出黎排,衝過去咪得籮

佢地要在守秩序的人中"佔優"嘛.

而家的確多左LEE D 人.

1) 離遠目視法( 即係佢離遠用眼望住= 排左隊, 反之你地親身排隊的人是打他們尖)

2) 一人代表眾人法( 一人去排, 途中遇見識嘅,即刻叫埋佢地來)
最經典見過在小巴站叫個長者排...跟住佢地D 親人"扶老攜幼" 一行8 人插上前..個老嘅不停大嗌LEE 邊LEE 邊

3) 扮上唔到車

4) 扮同你識...問路跟住排你隔離

5) 打咭排隊法
同你講我之前來過, 所以我排在你之前

大宅

返工時間係紅磡搭過海巴士, 經常遇到呢類人, 插頭位又試過, 插中間又試過, 我同我老公會叫佢排返隊, 話之你係邊個, 詐詐第, 有時d站長/站務助理都會出聲叫佢返隊尾。

男爵府

happyszesze 發表於 15-7-30 08:31
其實好多時大家排隊上車,可能行前去但又太多人上唔到架車,所以我會返埋去再排隊,但我遇過好多人都唔願再 ...
真係幾黑人憎
由其係遇到d似老賣老

話佢仲鬧番你轉頭

又或者扮聽唔到

首頁

尾頁

跳至