興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

洋房

本人於2015年1月5日透過CSL購入一部全新最新Samsung Note 4 ,但用至本月,發覺經常出現黑屏情況,黑屏後全機Hand, 任何制都冇用,需要移除電池後才能重新開機使用。所以本人到Samsung旺角朗豪坊10樓維修服務中心救助維修。直至2015年7月28日,我上左去大約6 次維修,至今仍有黑屏問題。。。
第1次:16/7/2015
换Mon, 即日取回機,冇效,仍然黑屏
第2次:17/7/2015
職員建議我買限新SD卡,或format SD卡,試了,冇效,仍然黑屏
第3次:23/7/2015
職員話可能我安裝了小熊來電,叫我回家再試,我唔想白行,所以要求再叫師傳幫我check有什麼問題,佢答應
第4次:24/7/2015,取回部機,佢話師傳話冇問題,但幫我换在Mon, 冇效,仍然黑屏
第5次:25/7/2015, 再次拎上去整,佢地話再檢查,要數天
第6次: 28/7/2015,取機佢話已幫我Reload個成個system, 叫我回家再試
直至現在,一天黑屏超過10 次。。。共换左2 個mon, Sd卡新買( 最後冇用), delete小熊來電,reload成個system, 都冇用,但係佢堅持我hardwear冇壞的。
7月30日,我致電許小姐Bonnie跟進,佢叫我取部機上去比佢地再檢查,又問我有冇用Sd card同download第3 者app, 我想知一部最新款既note 4,有sd卡位,點解成日話我sd卡引致黑屏? 最奇怪係咩第3者apps, 買部機download第3 者apps就黑屏?? 我只係用一些香港人普通用既apps, 其實朋友用note 4,又唔見佢黑屏?我問許小姐叫經理幫我手,許小姐話佢係跟進我的,我問您已經係全公司最話得事? 佢唔出聲,跟住我話我唔接受再比您地維修,我上次已經同梁小姐聯絡左,講明第五次都整唔好要幫我安排换機,但今次許小姐話冇可能。。。我話咁我法律追討,許小姐應我: 唔

另外,Samsung維修中心,有另外以下2 個嚴重問題:
1.沒有明確讓客人知道機内資料係唔delete的,比維修員可以全部看見
23/7/2015 職員Roger Ma, 叫我backup所有資料,下意識覺得佢地會幫我洗機,在沒有預先告訴我的情況下,我取機時發現成部機同我交低時一樣!
2.當我致電客服,他們發現只有記錄我上去維修的次數係當時2 次,中間服務沒有紀錄,令下個職員冇辦法跟進良好。選擇性record???

男爵府

回覆:samsung維修6次都整唔到,叫我去第7 次!

自note1悲慘經驗後,***已經黑名單,佢維修是世界級

開開心心過一天

洋房

回覆:RRbb 的帖子

真的嗎? 我唔知丫。。。aiaiai...以後都唔用samsung!

大宅

好多年前 (有五年) 都唔用 Samsung 機. 好易壞又貴.

洋房

回覆:三伏 的帖子

我一直支持samsung ,覺得ok好用,今次之後都會轉啦,仲唔怕咩??

翡翠宮

引用:我一直支持samsung ,覺得ok好用,今次之後

原帖由 KKBB2015 於 15-08-01 發表
我一直支持samsung ,覺得ok好用,今次之後都會轉啦,仲唔怕咩??
我一向鍾意用小眾嘢,平靚正;大牌子店大欺客,少你一個唔少。

洋房

回覆:lyh80115 的帖子

冇錯!

大宅

我以前用s4無跌無撞,無啦啦個mon左下角黑咗一個角大約五蚊銀size,拎去維修佢地check完話係人為損壞,所以保養唔包,如果要換mon就要1500大元,我話個mon塊玻璃入面黑咗,點會係我自己整到呀,更何係我用用下變成咁,但佢地堅持係人為囉,我之後無再用過呢個版子嘅機啦

洋房

回覆:ravian 的帖子

下,您既情況比我仲慘,好無奈,佢講乜都得架啦。。。samsung咁大間公司,我唔明點解佢要咁。。。唉。。。。

洋房

回覆:ravian 的帖子

我朋友同我一樣黑屏,過左1 年保用,話佢底板壞左,要$18xx整
我一樣黑屏,未過保用期,話底板冇壞。。冇野幫到我做。。
其實佢地咁大,都係佢地話曬事啦!

珍珠宮

虎到金來勳章

今次整好咗,拿拿聲攞去trade-in過第2部把啦!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

畀面勳章

引用:本人於2015年1月5日透過CSL購入一部全新最

原帖由 KKBB2015 於 15-07-31 發表
本人於2015年1月5日透過CSL購入一部全新最新Samsung Note 4 ,但用至本月,發覺經常出現黑屏情況,黑屏後全 ...
***同我八字唔夾,個個用都無事,我又係用到小無病多到死,我老豆就次次都要換過機先可以好好咁用。

我依家用Sharp,老頭啊媽用LG,老婆用Sony,細佬妹用Iphone!

***?咩黎㗎?可以吃嗎?我屋企所有電器都唔比用***,已經係家規之一!

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

複式洋房

回覆:KKBB2015 的帖子

用iPhone 算啦,apple 係咪都換部翻新機比你,整都唔洗等,即時一換一,買埋apple care 加一年保養仲有2次人為損壞(要比5百幾蚊)都可以照換。

複式洋房

三叔垃圾

男爵府

KKBB2015 15 -7-31 01:18 Note 4 ,但用至本月,發覺經常出現黑屏情況,黑屏後全 ...
我試過唔係電話係電視,整咗幾次都有問題,叫佢換過部新機比我又唔肯,叫我有問題就繼續整,之後我張d維修單全部交咗去消委會投訴,之後samsung全數退番比我,不如你都試下

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 KKBB2015 的帖子

到今日。。。整好未?
呢D問題, 都係壞板, 但你保養期, 所以唔肯同你換....到你過保, 就換板解決....

# 都係賣走佢, 換個隻牌子....安心先...
阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

大宅

引用:用iPhone 算啦,apple 係咪都換部翻新機比

原帖由 kg2 於 15-08-08 發表
用iPhone 算啦,apple 係咪都換部翻新機比你,整都唔洗等,即時一換一,買埋apple care 加一年保養仲有2次 ...
一早唔會啦,只係修理,邊part壞換邊part,冇咗換機保養好耐了

珍珠宮

唔會再用三叔

洋房

回覆:行行豬 的帖子

我都去左消委會丫!好嬲

首頁

尾頁

跳至