親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問你地係去The Mall Bangkae 定係去The Mall Bangkapi?

大宅

引用:請問你地係去The Mall Bangkae 定係去The M

原帖由 yp26 於 15-08-02 發表
請問你地係去The Mall Bangkae 定係去The Mall Bangkapi?
Follow

大宅

回覆:Fantasia Lagoon Water Part

八月中出發,打算去Bangkpe嗰個,因為好似新少少!但要坐的士來回,無Bangkapi嗰個可以坐船去會平好多!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

原來有兩個咩? 我只係知坐船果個咋

子爵府

引用:原來有兩個咩

原帖由 question_06 於 15-08-03 發表
原來有兩個咩? 我只係知坐船果個咋
The Mall 係 bkk 有三個商場,其實三個斬有,我都係尋日先知咋,同朋友傾傾下,有些唔對路,之後問沖哥佢話有三個的,但其實去邊個好?

子爵府

引用:八月中出發,打算去Bangkpe嗰個,因為好似

原帖由 媽打 於 15-08-03 發表
八月中出發,打算去Bangkpe嗰個,因為好似新少少!但要坐的士來回,無Bangkapi嗰個可以坐船去會平好多!

...
請問如果回程搭船,尾班船幾點?

應該搭去第幾個站?

大宅

回覆:Fantasia Lagoon Water Part

我上網揾咗好耐都揾唔到船期資料,希望有人知可以報下料。揾到既資料話兩個mall係一個近舊機場,另一個就近新機場,設計兩個都好似,但Bangkae好似新少少,同有熱水沖涼。又係商場内有兒童樂園,所以好多人將兩個mall撈亂,但其實係兩個地方,小心搞錯!
如有錯料請更正,謝謝!

男爵府

回覆:媽打 的帖子

我去過坐的士來回的那個,車程要一小時(單程),都幾遠!不過的士費好平,放心!玩完水上樂園,仲可以玩埋mall的兒童樂園,都唔錯

大宅

uns 發表於 15-8-3 11:56
我去過坐的士來回的那個,車程要一小時(單程),都幾遠!不過的士費好平,放心!玩完水上樂園,仲可以玩埋 ...
車程要一小時!計咗塞車?
現在好亂,又要再睇清楚之前找到的資料

大宅

uns 發表於 15-8-3 11:56
我去過坐的士來回的那個,車程要一小時(單程),都幾遠!不過的士費好平,放心!玩完水上樂園,仲可以玩埋 ...
咁請問呢個係咪有熱水沖身呢? 另外我check過喺我住嗰區(surasak)去只需大半個鐘,請問你由哪區上車呢?謝謝你!

男爵府

媽打 發表於 15-8-3 02:37

...
出發日期同你差不多, 都有同樣問題!!! 咁去邊個WATER PARK 方便D?

男爵府

回覆:媽打 的帖子

去程早上唔塞車,快則預45分鐘。回程下午三點左右,超塞車,坐左多過一小時。不過小朋友玩完水都好攰,在的士瞓下都好的

子爵府

引用:我上網揾咗好耐都揾唔到船期資料,希望有人

原帖由 媽打 於 15-08-03 發表
我上網揾咗好耐都揾唔到船期資料,希望有人知可以報下料。揾到既資料話兩個mall係一個近舊機場,另一個就近 ...
我就係同個朋友傾傾下,發覺大家講既商場名唔同,但一樣有水上樂園,好怕去錯,所以就黎問個明白

子爵府

引用:我去過坐的士來回的那個,車程要一小時(單

原帖由 uns 於 15-08-03 發表
請問你係的邊一個商場,我搵到既資料係話搭 bts to bang wa 再打的去 ,大約100bath,我住 solim,如果直接打的去,會唔會好遠?

大宅

媽打 發表於 15-8-3 11:44
我上網揾咗好耐都揾唔到船期資料,希望有人知可以報下料。揾到既資料話兩個mall係一個近舊機場,另一個就近 ...
我記得之前JM話Mall Bangkae 的Fantasia Water Lagoon Park是沒有熱水沖身的

別墅

回覆:yp26 的帖子

https://m.youtube.com/watch?v=jnyAZwEXqlE

我去呢個,之前呢度有媽媽話BTS Bang Wa轉的士10mins左右到,係米呢間?

男爵府

我剛去完Fantasia Lagoon Waterpark (The Mall Bang Khae)
Tel: 0-2487-1000
Address : 275 Moo 1, Petchkasem Rd.Phasicharoen Bangkok 10600.
泰文 :
275 หมู่1 ถ.เพชรเกษม
แขวงบางแคเหนือ
เขตภาษีเจริญกรุงเทพฯ 10600
(http://www.bangkok.com/magazine/fantasia-lagoon.htm)

成人:160 baht, 小童:95 baht (嚴check 高度:80-150cm)
在商場3/F power mall 內的customer service counter 即日show passport 便可apply "M card", 即享門票8 折優惠(一咭只可享2張門票優惠,若一家四口去玩,便要apply 2張 M card).

Locker : 20 baht 連key, refundable deposit : 50 baht
仲有其他收費項目,例如:泳帽(必備)、大水泡等。

更衣室、浴室、toilet 非常清潔,自備洗澡用品,凍水,冇熱水。

昨日星期一,很少人,有約40人,港人/廣東人已佔大半數,冇物強國人。

今日天陰,有時有陽光,但有風,巧凍,我怕小孩著涼,玩了1小時便走,所以大人小孩最好穿保暖衣,盡興d. 今日有d長slides 冇開,所以大d的小孩可能會覺悶。基本上ok 好玩。

我住riverside, 打的around 45mins, 150 baht, 有小小塞車(11am 出車,3:30pm 回程)。之前有jm 分享,可搭BTS去bang wa 站,再轉的士講好價100bht。我見個mall 附近有個bts 站在建築中,相信不久將來可直接乘bts 到這mall, 非常方便!

個mall 好得意,層層都有好多食肆,over 半個場都是食肆;個water park 比人自由出場食野,但要通知counter staff 先,佢哋會比手帶做記認。

最底層有supermarket, 我們也逛了一會才返hotel.

別墅

回覆 maozit 的帖子

請問下, click入條link 係 The mall BangKae, 其實係咪等如 The mall Bangkapi 呢 ? 另請問可著tee 入泳池嗎? (我知一定要帶泳帽), thanks

子爵府

引用:回覆 maozit 的帖子請問下, click入條link

原帖由 emilyxduck 於 15-08-04 發表
回覆 maozit 的帖子

請問下, click入條link 係 The mall BangKae, 其實係咪等如 The mall Bangkapi 呢 ? ...
其實係咪兩個商場都不多?

伯爵府

好媽媽勳章

maozit 發表於 15-8-4 03:15
我剛去完Fantasia Lagoon Waterpark (The Mall Bang Khae)
Tel: 0-2487-1000
Address : 275 Moo 1, Petchka ...
沒有熱水就不去了, 謝謝有用資料!

首頁

尾頁

跳至