親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 ironmanmama 的帖子

我買的是package, 我認為只要近tube就ok, 不過我的教訓是太遲訂位,所以很貴,一年一次,冇辦法!

子爵府

回覆:birdmom 的帖子

thank you

琥珀宮

引用:回覆+BabyRonXo+的帖子我有小孩,所以仲想

原帖由 birdmom 於 15-08-06 發表
回覆 BabyRonXo 的帖子

我有小孩,所以仲想去 Legoland, 夠時間嗎,Legoland 那邊有其他野看嗎?謝謝 ...
玩晒Legoland同行埋Windsor castle,可以住番晚,我覺得Winsor 好靚,我幾年前住過一間B&B好正,不過行去火車站遠d!

琥珀宮

引用:住Bayswater,+方便嗎?決定5天London,+可以

原帖由 birdmom 於 15-08-05 發表
住Bayswater, 方便嗎?決定5天London, 可以去邊,請指教,謝謝!
可以去一天Cambridge 即日來回,我上次網上提早買定巴士票,來回5鎊咋,正常票價好似單程也過十鎊!

大宅

回覆 HanYatMum 的帖子

Can i have the driver contact please? how much did he charge? Thx

男爵府

引用:上次去了London+(名勝古蹟,shopping),+leg

原帖由 HanYatMum 於 15-08-06 發表
上次去了London (名勝古蹟,shopping), legoland, oxford, cambridge 及 Bicester village outlet , 朋友介 ...
可以pm 我嗎?

大宅

引用:Quote:birdmom+發表於+15-8-6+11:44+回覆+B

原帖由 BabyRonXo 於 15-08-06 發表
London Pass 同Oyster Card 係兩樣唔同O既O野喇.....

Oyster Card 即係香港O既八達通, 搭車用O既.
可否分享一下,2day 去左邊D市內景點?想參考一下,thanks!!!!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

引用:上次去了London (名勝古蹟,shopping), leg

原帖由 HanYatMum 於 15-08-06 發表
上次去了London (名勝古蹟,shopping), legoland, oxford, cambridge 及 Bicester village outlet , 朋友介 ...
可否 pm 司機資料給我? 謝謝

男爵府

開心吸收勳章

EJbaby 發表於 15-8-7 19:13
可否分享一下,2day 去左邊D市內景點?想參考一下,thanks!!!!!

我買O左2-day London Pass, O係呢兩日, 我去O左:
St Paul's Catherdral
Shakespear Globe's Theatre
Chelsea Stadium Tour
Kensington Palace
搭船去Greenwich
Royal Observatory (本身係free admission)
Tower of London
Tower Bridge
玩O左London Bridge Experience 鬼屋
參觀戰船Belfast

大宅

回覆:BabyRonXo 的帖子

超級感謝你~

大宅

birdmom 發表於 15-8-6 11:37
回覆 BabyRonXo 的帖子

我有小孩,所以仲想去 Legoland, 夠時間嗎,Legoland 那邊有其他野看嗎?謝謝 ...
入Legoland 預同迪迪尼一樣---勁排隊,上年我們坐coach 懶懶閒下午才到,玩唔到幾多嘢,因為住一晚,第二天可以預早入場才玩夠本。

男爵府

fefemom 發表於 15-8-11 17:32
入Legoland 預同迪迪尼一樣---勁排隊,上年我們坐coach 懶懶閒下午才到,玩唔到幾多嘢,因為住一晚,第二天 ...
London 的天氣如何,好像最高得20度,凍不凍?Thanks

男爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:fefemom+發表於+15-8-11+17:32+入Leg

原帖由 yuenwaimami 於 15-08-11 發表
London 的天氣如何,好像最高得20度,凍不凍?Thanks
早晚一定要著外套,中午有太陽較和暖

大宅

引用:Quote:fefemom 發表於 15-8-11 17:32 入Leg

原帖由 yuenwaimami 於 15-08-11 發表
要帶風褸出街,朝早、晚上要著。但上年八月頭日頭熱到

男爵府

回覆 fefemom 的帖子

Thanks a lot!

男爵府

HanYatMum 發表於 15-8-6 18:18
可否pm司機資料給我

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 育兒性格勳章

回覆 birdmom 的帖子

可以去Borough market

大宅

回覆 sadsam 的帖子

可否pm司機資料給我

大宅

回覆 HanYatMum 的帖子

可否pm司機資料給我

侯爵府

你地有無收到司機資料?

我有收到司機資料 , 但whatsapp 佢係無回覆的.

首頁

尾頁

跳至