親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

我2個女2,6歲。加我2公婆夠訓嗎?

男爵府

引用:我2個女2,6歲。加我2公婆夠訓嗎?

原帖由 pipip929 於 15-08-06 發表
我2個女2,6歲。加我2公婆夠訓嗎?
夠呀!

子爵府

好媽媽勳章

回覆 *豬仔包* 的帖子

請問你上次住边隻房吩。是咩size bed., ,好擔心吾夠訓。

男爵府

引用:回覆 *豬仔包* 的帖子請問你上次住边隻房吩

原帖由 pipip929 於 15-08-07 發表
回覆 *豬仔包* 的帖子

請問你上次住边隻房吩。是咩size bed., ,好擔心吾夠訓。 ...
兩床房

大宅

回覆 pipip929 的帖子

我住 Deluxe Room 一張大床, 2大2小夠瞓, 去親旅行我都揀一張大床, 難得有機會一家瞓埋一齊好close 好開心, 而且小朋友再大D 就唔可以一齊瞓。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:carlton city hotel for 2大2細夠吾夠訓。

我問左酒店兩床房既床係咩size,酒店回覆1200x?x?mm
唔記得後面兩組數
總知我計返係4x6尺雙人床啦!

大宅

我2個小朋友3歲5歲勁反瞓都夠大,不過當然你要預大人無乜得郁啦

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

imkaren 發表於 15-8-7 23:42
我問左酒店兩床房既床係咩size,酒店回覆1200x?x?mm
唔記得後面兩組數
2床房意思是會連住一起嗎? 還是KING SIZE BED??

男爵府

引用:Quote:imkaren 發表於 15-8-7 23:42 我問左

原帖由 vv518vv 於 15-08-09 發表
2床房意思是會連住一起嗎? 還是KING SIZE BED??
即分開兩張床,每張約四尺

伯爵府

mikihouse 發表於 15-8-7 10:00
回覆 pipip929 的帖子

我住 Deluxe Room 一張大床, 2大2小夠瞓, 去親旅行我都揀一張大床, 難得有機會一家 ...
請問你係邊喥訂? 我係HOTELS.COM訂2大1小先有得訂.但OVER6歲或2小朋友都話FULL咗.
還是直頭打2位成人選DELUXE ROOM嗎? 我又驚話我屈蛇?? 咁我應該點做好?

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:mikihouse+發表於+15-8-7+10:00+回覆

原帖由 vv518vv 於 15-08-09 發表
請問你係邊喥訂? 我係HOTELS.COM訂2大1小先有得訂.但OVER6歲或2小朋友都話FULL咗.
還是直頭打2位成人選DEL ...
我問左酒店,酒店回覆children are free with pay adults with existing bedding, 所以有小朋友都可同房

大宅

vv518vv 發表於 15-8-9 13:31
還是直頭打2位成人選DEL ...
你只需揀2位成人訂房就得, 去住時2大2小係OK的, 唔需要extra free except 你request 要加床。
另外, 如果係包早餐, 當然只限2人, 其餘的要即場補錢便可以。

伯爵府

引用:Quote:vv518vv 發表於 15-8-9 13:31 請問你

原帖由 mikihouse 於 15-08-10 發表
你只需揀2位成人訂房就得, 去住時2大2小係OK的, 唔需要extra free except 你request 要加床。
另外, 如果係 ...
thanks

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆:carlton city hotel for 2大2細夠吾夠訓。

別墅

引用:Quote:vv518vv 發表於 15-8-9 13:31 請問你

原帖由 mikihouse 於 15-08-10 發表
另外, 如果係 ...
早餐小朋友幾多歲要收費? 要補幾多錢?

男爵府

I asked Carlton city about 2 adults and 2 kids before (6 and 4 years old), they said their twin bed is super single sized, so I think at most 3.5 feet wide.

Eventually I stayed at swissotel merchant court with two 4 feet beds and can request complimentary bed for the kid. It is just above Clarke quay mrt. The price is similar as far as I remember .

From Carlton city :
The rooms can occupy a maximum of 3 persons. As your children are still of a small age, you may select a king sized bed and have an extra single bed for the room at an additional charge of $75++ per night.

The twin beds are super single sized for 1 person’s comfort depending on individuals.

子爵府

剛在8月5,6住過,兩大兩小(2歲幾及10歲)住兩床房,check in 時都俾晒4個passport櫃位登記,床都夠位瞓。原本個agent話10歲要加早餐錢,但兩朝都冇收,我地係4個一齊入去食,吾係分開入架。所以我估佢一個房預兩大兩小住的,早餐也是for1家4口。

大宅

引用:剛在8月5,6住過,兩大兩小(2歲幾及10歲)住

原帖由 kenzonat 於 15-08-12 發表
剛在8月5,6住過,兩大兩小(2歲幾及10歲)住兩床房,check in 時都俾晒4個passport櫃位登記,床都夠位瞓。原 ...
你㨂twin beds 定 single king-sized bed?

子爵府

bbrabbit2011 發表於 15-8-12 20:33
你㨂twin beds 定 single king-sized bed?
twin beds

珍珠宮

imkaren 發表於 15-8-7 23:42
唔記得後面兩組數
我冇住過, 但朋友住過, 雙床房每張床只得3尺半.

首頁

尾頁

跳至