親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前新聞話唔使print,就咁網上填完就得…

但剛上去申請睇下,又寫要帶列印本入境…

請問有無剛網上申請,又剛台灣返港的,分享吓…

唔該!

侯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

引用:之前新聞話唔使print,就咁網上填完就得…

原帖由 心大心細 於 15-08-08 發表
之前新聞話唔使print,就咁網上填完就得…

但剛上去申請睇下,又寫要帶列印本入境…
Yes need to print !

男爵府

引用:Quote:原帖由 心大心細 於 15-08-08 發表之

原帖由 高齡牛師奶 於 15-08-08 發表
Yes need to print !
thanks

仲以為唔使print…

王國會長

王國會長

引用:Quote:原帖由 高齡牛師奶 於 15-08-08 發表

原帖由 心大心細 於 15-08-08 發表
thanks

仲以為唔使print…
誰說不用?

大宅

要呀, 雖然網上話唔駛, 但我上星期在台北回來, 寄行李要取出print左既台證看一次, 入境又看一次打印, 出境又看一次打印, 回程寄行李又睇, 共睇4次....

子爵府

回覆:心大心細 的帖子

要rint呀!出入境都有蓋印。如果買完野要退稅都要睇

王國會長

王國會長

意粉 發表於 15-8-8 12:52
要呀, 雖然網上話唔駛, 但我上星期在台北回來, 寄行李要取出print左既台證看一次, 入境又看一次打印, 出境 ...
4月去時仲收左我張入台證

男爵府

醒目開學勳章

要呀, 我print 左, 下星期出發

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

要, 我仔上星期至去完台灣, CHECKIN要用

子爵府

上次單新聞係假㗎!

男爵府

回覆:請問依家係未唔使print網上入台證?

其實係誤會。唔使交hardcopy 嘅係指張入境證,而入境証即係飛機上派嗰張紙仔,做網上簽証係不嬲都唔使填呢張紙仔,但做傳統台証就要填。
所以,如果做網上簽證,係無野變過,一樣要印張台証出嚟。但如果做傳統台証,就可選擇唔填紙仔,係網上填定入境証,唔使交hardcopy。

侯爵府

畀面勳章

回覆:kylie2006 的帖子

請問有冇限幾日前要做?我星期五去,c6 做未整

水晶宮

引用:請問有冇限幾日前要做?我星期五去,c6 做

原帖由 chichibb 於 15-08-08 發表
請問有冇限幾日前要做?我星期五去,c6 做未整
張台證有效期係三個月,所以隨時整都得

子爵府

引用:要rint呀!出入境都有蓋印。如果買完野要退

原帖由 MSAA 於 15-08-08 發表
要rint呀!出入境都有蓋印。如果買完野要退稅都要睇
在哪地方買才有退税?
有否最少什么货額?

子爵府

引用:Quote:原帖由 MSAA 於 15-08-08 發表要rint

原帖由 fatboyL2 於 15-08-09 發表
在哪地方買才有退税?
有否最少什么货額?
我係誠品和大遠百買超過3000台幣就可以退稅

珍珠宮

Still need to print!!!
不過用完離境,佢會俾返你!不用收!
(*可能怕事後處理垃圾、個人私隱問題…)

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

複式洋房

要print呀…check in來回都要睇入出境台証,我岩岩去完,以前出境佢會收你張台証,我今次回程佢只係蓋印後比返我,唔收喎

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢D PRINT 定無壞, 有係身永遠安全過無係身!!

首頁

尾頁

跳至