親子旅遊

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

tiffanylmc 發表於 15-8-15 18:22
如果買小啲會唔會黑面,千幾蚊相果家人有幾多人,啲相影得靚嗎,有冇底架。 ...
千幾蚊果家人有4個大人(父母同兩個女),因“攝影師”只識韓文,佢地同導遊講咁貴唔會買咁多,只會揀黎買,咁導遊同“攝影師”講左,佢話ok(無黑面),d相都ok嘅,佢用電腦加左d裝飾同字,同埋無底比㗎~
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

joefoon 發表於 15-8-15 21:21
回覆 jilljojo 的帖子

吓!5要……得5得?
其實導遊話唔要都可以的唔係強迫要,但我地見佢幾日都好落力幫手,而且導遊話佢係無底薪,只係靠賣到相(當中有部份要上繳返比公司),咁咪算啦,買左~(事後同其他團友傾返,原來佢地都係咁諗~)
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

Irenecys 發表於 15-8-15 20:14
酒店睇你好5好彩㗎咋,有d真係乜都無。
Snow park 玩雪dau果到真係好凍,我個歲幾bb著住長袖衫加外套入去5 ...
咁我應該算好彩,住過韓國幾間酒店都有提供依d野~
我16mths囡囡都係著長袖衫加外套,入雪dau果度都係stay左一陣,睇哥哥玩左幾次咋,不過佢本身唔係好怕凍嘅~佢隻臭妹仲想落地執雪~

另外,我覺得玩緊係唔覺凍嘅~(我8歲仔著短袖加長外套,我問佢凍唔凍,佢話no,仲話覺熱。。。我覺得因為佢走黎走去無停過。。。)
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

男爵府

引用:Quote:ihpekkleduck 發表於 15-8-15 21:01

原帖由 tiffanylmc 於 15-08-15 發表
請問第一站去邊個景點,零晨機會唔會好攰。
去整炸雞。

行程掉轉左,住兩晚市区先,再 full house pension

零晨机冇我想像咁攰,導遊特登駛去郊外比我地係旅遊巴训,去利川 outlet。

tiffanylmc    發表於 15-8-16 10:40

男爵府

醒目開學勳章

回覆:jilljojo 的帖子

好靚,請問係邊度買

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+15-8-13+17:58+

原帖由 jilljojo 於 15-08-13 發表
我地先去鷺梁津食海鮮做早午餐,跟住喺附近d舖頭仔買乾貨,跟住就去COEX MALL睇水族館,再行樂天dutyfree、 ...
請問鷺梁津有冇推介邊間海鮮檔,有咩必食,同食左幾多錢

大宅

5該晒

大宅

sandwichmum 發表於 15-8-16 16:07
請問鷺梁津有冇推介邊間海鮮檔,有咩必食,同食左幾多錢
無邊間特別推薦,但千萬一定要講價,e.g.皇帝蟹 佢地開45000~50000/kg(大隻),我地最後同個呀豬媽(本身佢開50000kg的)細細聲指另外d檔跟住話人地40000,咁呀豬媽諗左10零秒就行埋個磅度用40000同我地磅,但要注意佢地好多時幫你揀左都唔係最靚嘅(未死但開始唔活躍)
我地同團友兩家人共買左2隻分別2公斤多嘅皇帝蟹, 3隻細八爪魚仔用黎生食(我仔同團友爸爸想試),1舊三文魚腩,1條金目鯛(魚肉刺身,魚頭及骨做湯)

連買料、入場費(無收我8歲仔及囡囡)、加工費、2支可樂,1支大啤,我比左132000won
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

子爵府

畀面勳章

ihpekkleduck 發表於 15-8-16 05:26
去整炸雞。

行程掉轉左,住兩晚市区先,再 full house pension
請問呢團領隊有無推銷另加收費既餐? 幾錢?食d咩? 除另外餐外. 有無另加其他野要收費.例如加景點?? 同埋請問everland同南怡島會留幾耐. 南怡島多野玩嗎?

禁止訪問

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+15-8-14+18:09+

原帖由 meimei342 於 15-08-17 發表
係機場唱錢抵不抵呢?
我未去呀,月尾先出發,啱先喺堅成見到個價吾錯喎

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

meimei342 發表於 15-8-17 15:13
即係機場不抵喎,係不係?

唱141-142 係月頭既事. 近排KRW又跌左DD. 所以會對高D.

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:yanyan-mummy+發表於+15-8-17+15:05+

原帖由 meimei342 於 15-08-17 發表
149喎韓國機場141,142,咁堅成高好多?
係呀,都係多謝樓主教我,我先識去堅成問,應該一部分唱堅成,去到吾夠就atm咁囉

公爵府

jilljojo 發表於 15-8-15 23:46
咁我應該算好彩,住過韓國幾間酒店都有提供依d野~
我16mths囡囡都係著長袖衫加外套,入雪dau果度都係stay ...
我想問下你, snow park好唔好玩, 同埋如穿波鞋會唔會好跣? 可玩到半日嗎?唔該晒

大宅

ihpekkleduck 發表於 15-8-15 21:01
5:30 am到仁川,6:00 am出境,坐係出境大堂,你可以趁呢个時間唱机,租 egg,吃早餐, but 我地冇吃,太飽 ...
我報個團ksgb05 25日出發的明明收滿但唔成團,叫我轉你個團,包的餐掂唔掂?行程包的skin anniversary轉咗去邊?酒店ok 嗎?thanks

禁止訪問

大宅

Play happy d

禁止訪問

首頁
45678...9

尾頁

跳至