親子旅遊

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

2007912 發表於 15-8-14 17:17
8月24,斧山
good ar, 你返黎可唔可以update 下我個團好唔好呀?

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jilljojo 發表於 15-8-14 12:23
COEX mall係一個大shopping mall,衫褲鞋襪家庭用品都有,,近2號線三成站果邊就有現代百貨,而近9號線奉恩 ...
好詳細, 謝謝你~

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

jilljojo 發表於 15-8-14 12:38
border=0 />
依個係我嘅背囊,相公果個攞左返澳門~
呢個10000 won?好抵wo, 手工仲好似吾錯~

大宅

yanyan-mummy 發表於 15-8-14 18:09
呢個10000 won?好抵wo, 手工仲好似吾錯~

係呀,10000won咋~類似依d有好多唔同款,佢又有分麻布款,又有d似皮面款,全部都係10000won~其實有d大人返工款OL手袋都好靚,可惜我唔使返工,出街又要帶好多野(似走難),用唔著,而有d細路女手袋款都好靚,可惜我囡太細個,未啱用~

我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

雲母殿

jilljojo 發表於 15-8-14 19:06
類似依d有好多唔同款,有d麻布款,有d似皮面款,其實有d大人返工款OL手袋都好靚,可惜我唔使返工,出街又要 ...
全部都10000won?咁我要帶多d 銀兩去先得, 有冇買護膚品呀?

雲母殿

引用:Quote:傻豬彤彤+發表於+15-8-14+12:56+你好

原帖由 jilljojo 於 15-08-14 發表
我喺港島牛記換(果日咁啱去開茶會先會去換),如果你住港島就去上環牛記換(中環百年比較多人),住九龍就 ...
另外想問下堅成個價好好多?比起銀行唱係未差好遠?thx

男爵府

jilljojo 發表於 15-8-14 12:38
border=0 />
依個係我嘅背囊,相公果個攞左返澳門~
好靚喎,幾銀

男爵府

Alex@karina 發表於 15-8-14 17:34
good ar, 你返黎可唔可以update 下我個團好唔好呀?
好啊!

大宅

回覆 jilljojo 的帖子

hi 我都成了 團啦!追看妳的行程好開心!
我是去釜山的!
5知有無你介紹以上的袋買哩

大宅

我買左:
innisfree:指甲油、液體眉筆染眉膏、紅酒睡眠mask
Etude house:指甲油、洗甲水
the SAEM:碎粉
CLIO:液體眉筆染眉膏、碎粉
雪花秀:bb cushion
UGB:紅盒mask、peeling gel、水珠面霜
banila co:cc cushion、cc cream、vv serum
Holika Holika:眉筆、bb cushion

今次無嘜買cream(lotion)亦無買彩妝用品,mask亦無嘜點買,因為上次去大板同台北仲有d存貨~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

hi 我17號去銅鑼灣開茶會!
請問牛記地址?可以嗎?
我無銀聯卡!

我住新界……
一星期前問找換店……1000元換142w
其實我5係好明?

請賜教

大宅

2007912 發表於 15-8-14 19:44
好靚喎,幾銀
10000won呀~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

yanyan-mummy 發表於 15-8-14 19:29
另外想問下堅成個價好好多?比起銀行唱係未差好遠?thx
http://hk.ttrate.com/zh_hk/index.php?b=0&c=KRW&s=3&t=2&f=1

你可check下,牛記個價我見成日都幾好,如果銀聯(其實普通提款咭後面有銀聯logo就得~)個rate會再靚少少~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

joefoon 發表於 15-8-14 19:57

香港上環急庇利街1號長達大廈地下,即係上環信德對面~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

如果佢兌142,即1蚊港幣兌142won~香港兌通常以10000won做單位咁唱比你~
即如果唱1000000won,你問果間要7000港幣,而牛記今日個rate要6730港幣~若銀聯㩒錢就只要6620港幣(其中20蚊係手續費)
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

男爵府

joefoon 發表於 15-8-14 19:57

HSBC都係銀聯架,後面有個標誌

雲母殿

jilljojo 發表於 15-8-14 20:05
http://hk.ttrate.com/zh_hk/index.php?b=0&c=KRW&s=3&t=2&f=1

你可check下,牛記個價我見成日都幾好,如 ...
吾該哂~如果唱得多都差得遠wo, 吾知機場唱會吾會有手續費呢

大宅

yanyan-mummy 發表於 15-8-14 21:51
吾該哂~如果唱得多都差得遠wo, 吾知機場唱會吾會有手續費呢
我果日有團友喺韓國機場唱都係141~142咁上下~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

2007912 發表於 15-8-14 21:13
HSBC都係銀聯架,後面有個標誌

係呀~
yan yan mummy:我帶去韓國果兩張都係普通嘅滙豐提款咭同埋工商銀行提款咭咋~(咭背面有銀聯個logo嘅~)

我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

雲母殿

引用:+本帖最後由+jilljojo+於+15-8-14+22:57+編

原帖由 jilljojo 於 15-08-14 發表
吾該哂,咁我都帶定張提款咭傍身先,不過其實我都打算唱多少少,寧願返黎再唱番蝕少少滙價

首頁
23456...9

尾頁

跳至