網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

上次淘經中通話要郵局收但原來過左0.5kg 冇計啦加錢送上門
今次就2.5kg 但話又我偏遠地區, 我明明要求黃大仙郵局收, 佢又發訊息話我偏遠地區話要收多20上門費
留熱線打去冇人聽
我等左幾日睇物流訊息只係出左倉

以後唔用佢俾多少少用順豐自取好過1

侯爵府

畀面勳章

旺旺佢地啦

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

blackberry 發表於 15-8-10 13:07
上次淘經中通話要郵局收但原來過左0.5kg 冇計啦加錢送上門
今次就2.5kg 但話又我偏遠地區, 我明明要求黃大 ...
2.5kg ,會唔會長度超標,要送上住宅呀.......
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 andyman 的帖子

我都唔清楚打電話冇人聽補錢我唔介意, 只想快d收貨啫

翡翠宮

kwankwan717 發表於 15-8-10 13:41
旺旺佢地啦
啱啱旺左, 上星期出深圳倉, 今早先响深圳出車

侯爵府

畀面勳章

blackberry 發表於 15-8-10 15:29
通常中港車星期6放假 星期日先開始開工

翡翠宮

kwankwan717 發表於 15-8-10 15:32
通常中港車星期6放假 星期日先開始開工
唔怪得啦

公爵府

引用:Quote:kwankwan717 發表於 15-8-10 13:41

原帖由 blackberry 於 15-08-10 發表
點解會咁耐?我星期五先合單俾錢,今日中午已經收貨囉喎!

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 blackberry 於 15-08-10 發表

原帖由 littledot 於 15-08-10 發表
點解會咁耐?我星期五先合單俾錢,今日中午已經收貨囉喎!
我都唔知點解,但兩次用中通都比順豐多成兩三倍時間。冇下次

大宅

引用:Quote:原帖由+littledot+於+15-08-10+發表

原帖由 blackberry 於 15-08-10 發表
我都唔知點解,但兩次用中通都比順豐多成兩三倍時間。冇下次
我通常3日內送上門

子爵府

我都好快,分兩單,一單4KG, 1單3KG,到郵局取,都今發後到,我覺得好過同平過順風。開頭第一次用,仲好擔心。

大宅

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:中通

我都係上星期五落單中通,星期一中午已經收到SMS可以去郵局取件!

翡翠宮

引用:我都係上星期五落單中通,星期一中午已經收

原帖由 py84ko 於 15-08-12 發表
我都係上星期五落單中通,星期一中午已經收到SMS可以去郵局取件!
我尋日下午收到件啦!可能我星期尾先交單吧!

男爵府

回覆 ivykwok12 的帖子

想問下想用國際轉運(中通送郵局),用手機落單可享無線尊貴價,但就顯示唔到國際轉運的選擇,妳怎樣解決此問題?

大宅

引用:回覆+ivykwok12+的帖子想問下想用國際轉運

原帖由 lasan 於 15-08-13 發表

想問下想用國際轉運(中通送郵局),用手機落單可享無線尊貴價,但就顯示唔到國際 ...
中通收到貨後,通知職員
再computer整

男爵府

妳意思自己入中通的倉地址先,之後再旺旺中通送香港郵局?!

大宅

引用:回覆+ivykwok12+的帖子妳意思自己入中通的

原帖由 lasan 於 15-08-14 發表

妳意思自己入中通的倉地址先,之後再旺旺中通送香港郵局?! ...
仲要用電腦整

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:中通

我覺得中通ok喎,郵局隔日收到,送上公司仲快到第二日收到,嚇親

男爵府

引用:Quote:blackberry 發表於 15-8-10 13:07 上

原帖由 andyman 於 15-08-10 發表
2.5kg ,會唔會長度超標,要送上住宅呀.......
hi.請問寄中通長度超標,一定要改送上住宅?
是否要自己聯絡郵局?

因為我件野超左尺寸,現在顯示滯留在深圳倉,我打去熱線無人聽旺旺無人覆

首頁

尾頁

跳至