親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

小妹就飛了,但爬文睇書上網睇到見暈都諗唔掂買乜pass好,哭求各位大阪/關西達人錫教!尤其兩日來回白浜至京都/大阪,單程買飛超貴呢!
Day1: 關西機場去京都
Day2-3:全日京都
Day4: 京都去白浜
Day5: 白浜去大阪(我c6又想去一轉黑潮市場先出大阪)
Day6-7: 全日大阪(day7去USJ)
Day8: 大阪去機場
(京都住近京都駅,白浜住seamore, 大阪住難波)
我諗住買單程ICOCA & Haruka 加Kansai West Wide (5日,但成9000円一張!)定ICOCA & Haruka雙程加3日Kansai Thru Pass?定兩個選擇都唔好?

人地未出發先興奮,我未出發好擔心

先謝各位jm!!

大宅

BK Milk勳章

回覆:求救大阪達人!交通問題

睇你行程,自駕比較好d!

大宅

白浜近機場,應該放在行程的頭或尾,慳車$慳時間嘛。

伯爵府

引用:小妹就飛了,但爬文睇書上網睇到見暈都諗唔

原帖由 Horace_b 於 15-08-12 發表
小妹就飛了,但爬文睇書上網睇到見暈都諗唔掂買乜pass好,哭求各位大阪/關西達人錫教!尤其兩日來回白浜至 ...
你的酒店應訂曬啦?咁行法金錢和時間都很浪費,你第幾次去關西?

伯爵府

小妹就飛了,但爬文睇書上網睇到見暈都諗唔掂買乜pass好,哭求各位大阪/關西達人錫教!尤其兩日來回白浜至 ...
單程ICOCA & Haruka可以了,你又不是京都來回機場,不用買雙程

伯爵府

我兩星期前去,半年前買機票,已plan了機場~白濱~京都~大阪,最後臨出發四天改了唔去白濱,機場~京都4晚~大阪5晚,我慶幸自己改了行程,因關西暑假很熱,如果行程太趕又天天換酒店,大人都頂唔住,何況下朋友。

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+Horace_b+於+15-08-12+發表小

原帖由 be 於 15-08-12 發表
你的酒店應訂曬啦?咁行法金錢和時間都很浪費,你第幾次去關西?
第一次因為臨時有假,plan得好趕,所以都亂!而家諗搭車好煩囉!咁買Kansai thru pass好定JR west wide pass好?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 be 於 15-08-12 發表你的酒店

第一次因為臨時有假,plan得好趕,所以都亂!而家諗搭車好煩囉!咁買Kansai thru pass好定J ...

我都第一次關西京阪神,我最後放棄白濱,因來回大阪的時間太長,我去十日只留京都奈良大阪都唔夠,因有孩子行程不能逼,你八日中間實得六日浪費時間在車程上,唔去黑潮去大阪黑門啦,你自駕去和歌山都好d,坐車時間更趕,有孩子帶她們去奈良餵鹿好開心。

禁止訪問

大宅

引用:Quote:Horace_b 發表於 15-8-12 11:19 第一

原帖由 tst1800 於 15-08-12 發表
行程包括白浜的話, 一定買 Wide Pass

只是大阪來回白浜, 特急車費已經貴過張 Pass.
如果我第1日由關西機場去白濱住一晚,第2日出番去大阪,請問我要買咩pass 我都煩惱緊。謝謝

禁止訪問

大宅

引用:Quote:HappyJacky 發表於 15-8-12 12:08 如

原帖由 tst1800 於 15-08-12 發表
2D1N Very Rush, 你幾落點機呀 ?
日本時間1點半到關西機場。

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

買Kansas wide area pass啦,day 1開始用,去埋白濱,黑潮冇咩特別啊,唔去都唔可惜,如果想去就係回程時由jr白濱坐到jr海南駅轉免費巴士,免費巴士係面向jr海南駅既右邊,由jr站行出既左邊啊

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

比埋免費巴士時間表你,依加有冇改就唔知

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+Horace_b+於+15-08-12+發表小

原帖由 ada29 於 15-08-12 發表
比埋免費巴士時間表你,依加有冇改就唔知
謝謝你!我都覺好趕,等我說下我老公唔好去黑潮先

男爵府

好媽媽勳章

謝謝各位JM錫教!

男爵府

好媽媽勳章

引用:謝謝各位JM錫教! +

謝謝各位JM錫教!
賜教先岩唔係錫教

子爵府

一張kansai west wide area pass 得喇,
呢個pass可以搭haruka

唔想喺機場排隊出pass,
可以去東X遊買定(HK$544? 唔記得)
好處係唔駛換票

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 GalGuy 於 15-08-12 發表
一張kansai west wide area pass 得喇,
呢個pass可以搭haruka
但張pass只可用5日,唔夠來回機場兩程呢⋯⋯

首頁

尾頁

跳至