自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:babymj33 的帖子

沖完涼再著酒店拖鞋囉⋯⋯

侯爵府

會赤腳

伯爵府

畀面勳章

引用:冇著鞋沖涼既習慣,响邊度都赤腳。

原帖由 seaman1982 於 15-08-12 發表
冇著鞋沖涼既習慣,响邊度都赤腳。
Me2

大宅

回覆:你地去旅行係酒店沖涼時會赤腳嗎?

大人細路一律自備膠拖,著埋沖涼

藍天竹    發表於 15-8-13 15:00

侯爵府

醒目開學勳章

引用:著住鞋,會唔會沖唔乾淨雙腳呀

原帖由 wcpcelia 於 15-08-12 發表
著住鞋,會唔會沖唔乾淨雙腳呀
唔會架,我去游泳完,GYM 完會穿拖鞋沖的,酒店企缸都係,因為有好多細路腳生疣都係因為學游水,果啲小小嘅積水會藏菌。游泳池咁多水又有消毒反而唔怕。

babymj33    發表於 15-8-13 15:00

侯爵府

醒目開學勳章

引用:去泳池,spa,更衣室之類嘅公眾浴室,一定

原帖由 Bloomberg 於 15-08-13 發表
去泳池,spa,更衣室之類嘅公眾浴室,一定會著住拖鞋嚟沖涼。

當知道呢類場所係腳患真菌嘅溫床後,更加不 ...

用戶要求終止服務

回覆:你地去旅行係酒店沖涼時會赤腳嗎

邊驚得咁多呀,敢問你地咪會著住鞋訓覺,床單唔會好乾淨咋喎.....

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

babymj33 發表於 15-8-13 13:39
又關你事?!
人地著唔著都唔關你事, 你又問?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

男爵府

auntie_big 發表於 15-8-13 15:00
人地著唔著都唔關你事, 你又問?

改哂所有會員既簽名檔去, 快快快!
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

auntie_big 發表於 15-8-13 04:29
不如你個簽名檔用依個

"泳池、更衣室、水療Spa等地方,由於環境較濕濕漉漉,好易變成真菌的溫床,如果你赤 ...

我好鍾意自己既簽名檔, 多謝您叫我改簽名檔的意見,

但你無啦啦叫人改, 好得閒啊!
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

搵個罩罩住成個人最安全

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 BK2002 於 15-08-12 發表係~

原帖由 木土土 於 15-08-13 發表
那麼若家中有人患有香港腳或灰甲,你會不會在家沖涼也著拖鞋?

...

會! 如果唔想被傳染到就一定要啦!常識來嘅~~
好彩我屋企無人有香港腳!如果我有都會著,唔想傳染比其他人。 但唔係個個患者都會咁做。 唔想有機會感染到,係公眾高危地方(我指酒店企缸, 泳池沖身地方)咪著膠鞋囉!
但好唔明點解有人咁大驚小怪??!!

大宅

引用:邊驚得咁多呀,敢問你地咪會著住鞋訓覺,床

原帖由 laiki 於 15-08-13 發表
邊驚得咁多呀,敢問你地咪會著住鞋訓覺,床單唔會好乾淨咋喎.....
咁濕暖環境(廁所,沖涼地點)係最快速滋生細菌和霉菌真菌,例如疣就係咁傳播,惹到好難斷尾。床單係乾身當然好些。亦認識一些朋友,如住酒店比較長時間,會自備床單枕套,連明星余文樂都係咁。

男爵府

赤腳

複式洋房

睇情況環境而著拖鞋沖涼。

男爵府

回覆:Melosmelos 的帖子

agreed, 我老公每星期打去康體處球場打球,習慣著住拖鞋冲身,試過唔記得帶拖鞋赤脚冲身就染到`疣`,
要睇醫生,衫褲socks要分開洗又消毒,總之好麻煩!
著拖鞋衛生好多

男爵府

赤腳

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

回覆:你地去旅行係酒店沖涼時會赤腳嗎?

游泳池地方沖涼同大陸揼骨地方沖涼我都會著住拖鞋嫁

祝各位幸福快樂

珍珠宮

2024年龍年勳章

JJBBCC 發表於 15-8-13 16:35
agreed, 我老公每星期打去康體處球場打球,習慣著住拖鞋冲身,試過唔記得帶拖鞋赤脚冲身就染到`疣`,
要睇醫生 ...
一次就中招?! 細菌好勁!

其實純粹個人選擇, 樓主只係分享下啫.
因為有人/身邊親友試過中招就會知驚(包括擔心係出面感染後會傳染埋比屋企人), 但有人未中過/唔知道/無常識(唔怕得罪講)就反唇相譏~~

babymj33    發表於 15-8-13 18:02

首頁

尾頁

跳至