自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

男爵府

回覆:係咪女人仔好蝦d先?攪到我一屋屎水,我真係唔知點算

好慘,而家咩情況,搵區議員幫忙可以嗎?

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我冇呢D經驗.但你同佢地任何人交涉記住錄音.所有文件影相.
日日都打去問佢進度...

琥珀宮

搵區議員幫手啦,法團最驚就係有區議員幫手

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

BK Milk勳章

我唔識,替你慘慘,希望你快d搞掂!

大宅

真係好慘。希望快啲攪返好。

不過其實公平啲講句,業主委員會主席都係義務性質。應該冇責任幫你跟進。係咪應該搵管理處處理會好啲呢?

珍珠宮

你層樓租定買?屎水回湧好多可能性未必係你單位問題,有機會樓下cap你喉,揾1823食環、屋宇署漏水辨

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好慘...希望你可以快啲攪好!

珍珠宮

畀面勳章

侯爵府

好慘呀,照Jm咁講,你都試吓搵區議員幫手啦!

子爵府

我就係搵議員佢先搵個所謂管理公司人同我跟,但佢都係拖住我,根本佢拎出黎果d保險公司文件係唔包呢類案件

子爵府

我未搵議員之前所有人都龜縮

子爵府

最慘我而家都唔知追邊個,個個都話唔係佢責任

子爵府

引用:我曾經都同業主立案法團交手,佢地好無賴。

原帖由 乖仔媽咪 於 15-08-14 發表
我曾經都同業主立案法團交手,佢地好無賴。後來我搵區議員幫手,唔知點解,佢地即刻好驚,而且即刻跟進(但 ...
咁最後有冇賠俾你?其實應該追邊個賠呢?

侯爵府

畀面勳章

睇見都好慘,希望樓主盡快搞番掂啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我試過同你case一樣,當時管理處即刻搵清潔公司同我清潔。其實除左自己買左家居保險外,好難搵到邊度賠償!係大廈條渠塞左然後污水倒流。
首先真係搵管理處同你清潔左先啦,佢地有機器一吸一噴水快好多。我當時仲係木地板,全屋D野掉晒,根住大裝修。

Ccchloe    發表於 15-8-14 18:36

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

claudia 發表於 15-8-14 13:26
好慘.

我有同事曾經住過2樓, 一年2次返返下工收到管理處電話撲返家, 就係塞屎渠浸屋. 慘絕人環. 無聽佢 ...

好老實講真係追唔到賠償,唯一係買左家居保險就可以賠到錢。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔識, 希望有人幫到你!!!

子爵府

引用:我試過同你case一樣,當時管理處即刻搵清潔

原帖由 yuyueng 於 15-08-14 發表
我試過同你case一樣,當時管理處即刻搵清潔公司同我清潔。其實除左自己買左家居保險外,好難搵到邊度賠償! ...
佢地根本話之我死,搵個清潔上黎只係洗出面,我叫佢地搵個人幫我清潔,佢地話叫我自己攪掂,搵左清潔亞姐上黎,坐地起價600,之後又話800,跟住仲想加,最後我自己一個人去清,今日見到張床同衣櫃已經開始爆腳同發毛,床仲開始有小動物入住

首頁
12345...6

尾頁

跳至