自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

回覆:係咪女人仔好蝦d先?攪到我一屋屎水,我真係唔知點算

新床,已經開始發毛

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

畀面勳章

好可怕,租定買!?

禁止訪問

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

點解會有水留出嚟既?

寶石宮

好慘……

大宅

好慘,希望有人幫到你,可以快D攪掂。

大宅

我親身經歷,搵埋律師, 出晒律師信,都搞唔掂。
佢地係無責任賠
所以要買家居保險

子爵府

畀面勳章

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

claudia 發表於 15-8-14 15:28
同意.
所以唔係幫保險賣廣告, 我一直有買家居保, 就係驚萬一屋企有事時起碼有筆清潔費, 維修費; 被鄰居累時 ...

絶對係咁!買份保險真係一年500蚊到,上次我單汚水倒流賠左3萬5。
不過我最主要係買黎for第三保,真係萬一隻窗跌落街,有朋友起自己屋企有意外等等都真係唔講得笑。

珍珠宮

yuyueng 發表於 15-8-14 16:01
絶對係咁!買份保險真係一年500蚊到,上次我單汚水倒流賠左3萬5。
不過我最主要係買黎for第三保,真係萬一 ...
樓主真慘!題外話,請問你買邊間?500蚊1年好平,我同hkb買,要195一個月

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

當年除左我個單位之外仲有一個單位都一同受害,隔離個屋主仲慘,搬入去洗左廿幾萬裝修住左唔夠一年,佢地2夫婦係教書既老婆就退左休,佢地搵埋議員朋友都係食白果,因為個point係所有住戶正常使用去水情況下,條渠係唔會塞既,塞左原因係有xx掉左入馬桶而令到污水渠塞左,咁係其中唔知邊個住戶做既,除非你能証明係邊個單位做既,你就去告果個單位⋯根本無可能可以証明邊個掉野落馬桶,所以無辦法追到賠償。

禁止訪問

回覆:kateyu 的帖子

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我成日都好驚發生,因為太多人將間屋扑哂做套房

水晶宮

loved 發表於 15-8-14 16:05
樓主真慘!題外話,請問你買邊間?500蚊1年好平,我同hkb買,要195一個月

我之前都係搵銀行買,幾貴下,八百幾尺建築面積$1500一年,後尾返工無聊上網睇到中華廠X代理藍XX個家居保險平好多。最後有事claim保險係直接搵藍XX既,效率係高既,2日可搵到公正行約我睇損毀情況。
你可自行上網睇。

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有茅買家居保險?

快d 打去問下點攪先

子爵府

無妄之災

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kateyu 發表於 15-8-14 13:06
剛剛先搬入去,乜都未攪,保險都冇買

珍珠宮

yuyueng 發表於 15-8-14 16:28
我之前都係搵銀行買,幾貴下,八百幾尺建築面積$1500一年,後尾返工無聊上網睇到中華廠X代理藍XX個家居保 ...
Thx

首頁
12345...6

尾頁

跳至