在職全職

跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

Re: 港島東的mami !!!

Xanthe
我都係住愛碟灣,,我個女宜家讀緊筲箕灣官立上午小一,
佢有個女同學又係本來派到聖巴西流小學,後來轉左官立上午,
令外佢有個女同學上年又係基灣愛碟灣小學(後補生),佢媽媽話上年六十幾個,收大約10個(大多係男生),小組式考.
你個女讀緊邊間幼稚園??

等待驗證會員

loyilam,

Hi,你囝囝係咪都今年報幼稚園呀?揀成點呀?

子爵府

醒目開學勳章

loyilam 寫道:
Xanthe
我都係住愛碟灣,,我個女宜家讀緊筲箕灣官立上午小一,
佢有個女同學又係本來派到聖巴西流小學,後來轉左官立上午,
令外佢有個女同學上年又係基灣愛碟灣小學(後補生),佢媽媽話上年六十幾個,收大約10個(大多係男生),小組式考.
你個女讀緊邊間幼稚園??

loyilam,

我個囡就讀聖道明,唔知你可唔可以帮我check下上年侯補生大概考d嘜,等我個囡有心理準備呢!Thank you so much.

ps. 我住第五座,你呢?

侯爵府

15週年勳章

hi hi

大宅

我係住shau kei wan 架!好似好多人住近呢區wor!唔駛我講睇都睇到我係有一個2歲2個月既大仔,同5個月既細仔!!!

大宅

好高興又多1個東區媽咪
welcome

男爵府

Dear all
我也想加入呀!各位好嗎?
我住柴灣,我剛升任媽咪,有一個2個月既仔仔,大家多多指教!

平時鍾意去太古城和吉之島購物,得閒可以约埋我去shopping下午茶架!

想問下大家東區有無好既兒科醫生呢?

大宅

甜心糖糖,

我都係好鍾意去太古城同吉之島行架,得閒搵我呀!你係唔係餵人奶架?
我有好好既醫生介紹,佢係由我細個睇到而家我2個仔都睇架,好多人睇,睇其他個d醫生成日都睇唔好,睇佢真係好好,以前我細個有腎炎,其他醫生話我冇事,點知一睇佢就話好嚴重入醫院,訓左一年醫院,都係佢醫返好我,如果唔係佢我諗我已經......!!!所以到而家我都同我2個仔睇佢,一次通常$350,佢係北角叫"王日光"醫生,如果你要的話你pm我啦!

大宅

好媽媽勳章

hi all,

我又黎啦....好耐之前開左開topic,之後又冇跟,好在而家有mammy開番.
我住西灣河,有個5歲仔仔,今年要選小學喇,好煩唔知點選呀!
小寶

大宅

好媽媽勳章

Xanthe

原來你囡囡都係星期五去鯉景灣學游泳,我個仔都係呀!
你學幾點呀? 我仔仔學3點,有機會見下面啦!
小寶

男爵府

Edison媽咪
Nice to meet you! :-P
相中就是Edison仔仔嗎?他長的很俊俏啊!
你很叻呀三年抱兩!我湊一個已叫辛苦了,所以我很佩服你。 :-P
係呀,我餵緊全母乳,現在總算上了軌道!咁你細仔呢,也是餵母乳嗎?

謝謝你的意見,可否pm資料給我呢?

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe

原來你囡囡都係星期五去鯉景灣學游泳,我個仔都係呀!
你學幾點呀? 我仔仔學3點,有機會見下面啦!

小寶,
我個囡學5點,summer就會學Sat 9:30am(因為冇咁熱)!
ps. 小寶你係唔係全職媽咪?

子爵府

醒目開學勳章

甜心糖糖 & Edison媽咪:
原來你哋都係母乳媽咪,我都係!

大宅

甜心糖糖,

係呀相中個個係edison仔仔,不過我冇放了!
你唔好佩服我,因為我唔係湊2個,我湊細個個,根本都湊唔到,因為我2個仔實在太......嘿! :-x 真係頂佢地唔順!edison係我亞媽湊架!我亞媽都話湊唔到2個,總之2個仔就暈!試過湊2個都想死!可能隔得太近la!so三年抱兩係好辛苦架!我會pm俾你的!

Xanthe,
係呀!我都係餵人奶架!而家已經餵左5個月全人奶,真係有辛苦,成曰都想放棄,不過好彩我堅持到,因為我個細仔係好大食!

大宅

好媽媽勳章

Xanthe 寫道:

小寶,
我個囡學5點,summer就會學Sat 9:30am(因為冇咁熱)!
ps. 小寶你係唔係全職媽咪?

Xanthe

5點要清場喎 係呢你囡囡小學有結果未(基灣)
我都未唸定選邊間呀,好煩 :-(
我是全職媽咪,你呢?
小寶

男爵府

Edison媽咪
無錯,湊小朋友少d精力都頂唔順,尤其2歲既小朋友,明d唔明d!暑假後edison係咪讀幼稚園呀?報左邊間?

Xanthe,Edison媽咪
bb食左2個幾月母乳啦!好成功,bb重得都唔錯,但係依家出街唔肯用奶瓶飲,一定要埋身食,唯有買左幾件哺乳衣,可能我仲係生手,餵既時候成日"形"住比人望到。
咁你地出街點餵架?

子爵府

醒目開學勳章

小寶 寫道:
Xanthe
5點要清場喎 係呢你囡囡小學有結果未(基灣)
我都未唸定選邊間呀,好煩 :-(
我是全職媽咪,你呢?

小寶:
係呀,5點係專池,我覺得好d唔會有咁多人!所有學校都會在今個星期五知道收唔收!不過今日已經有一間confirmed收啦(杏花cheun救世軍韋理夫人)!我都係全職媽咪!

子爵府

醒目開學勳章

Edison媽咪 寫道:
Xanthe,
係呀!我都係餵人奶架!而家已經餵左5個月全人奶,真係有辛苦,成曰都想放棄,不過好彩我堅持到,因為我個細仔係好大食!

加油!我現在都餵緊,我個囝都好大食,佢心情靚有食,心情唔靚有食! 不過大大下就可以只食早、午、晚!

子爵府

醒目開學勳章

甜心糖糖 寫道:
Xanthe,Edison媽咪
bb食左2個幾月母乳啦!好成功,bb重得都唔錯,但係依家出街唔肯用奶瓶飲,一定要埋身食,唯有買左幾件哺乳衣,可能我仲係生手,餵既時候成日"形"住比人望到。
咁你地出街點餵架?

甜心糖糖:
我出街就會去到邊餵到邊!有餵哺室就去餵哺室,冇我就會大無施樣係到餵! 我起初都係咁好鬼驚,用jacket/披肩庶住但之後就唔鬼理佢!

男爵府

Xanthe
希望我可以學似你咁叻! :lol:
但係bb依家日頭仲係食得好密下,兩個零三個鐘就要食,有時未夠鐘食但扭眼訓又要食!鬼死唔得閒。

首頁
12345...13

尾頁

跳至