夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

即是離婚再婚同一人 我同c6快20年 八年前離婚 因c6出軌 我要求離婚 因仔仔關系 分開后有斷續來往 三年后正式復合同居 五年來相處ok 近日有朋友問我再婚問題 同c6閒聊傾他亦說隨時ready 其實我自己呢幾五年亦無多想再婚問題 仔仔今年也中三了 也過了需要完整家庭的年紀 況且大家年紀尚未太老 天知道還有什麼變數呢?(分開后我一直努力進修同扮靚 年初仍有比我年輕的同學追求 )其實一直唯繫這個關係是不是對女人來說不太好 ? 一紙婚書對女人來說真的重要嗎?

珍珠宮

回覆:應否再婚?求意見

如果係我我唔會同同一個男人註冊。

子爵府

回覆:Jessicaanson 的帖子

我會俾佢一個機會

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

呢個叫\"復婚\",\"再婚\"係同另一個人。
都有成功例子既,好似Chilam 既父母,20年後,係澳洲復婚。

不知所謂的乙陸!!!

男爵府

我會等佢提出,當係個right moment 的時候,你就唔會考慮咁多了。

侯爵府

唔會。。唔會再俾自己再衰係同一個男人身上,同埋子女都大啦,關係維持咁就足夠,一次不忠,百次不用,搞多次離婚煩到嘔,又唔係有千萬身家分,唔會再縛死自己多一次。

mother904    發表於 15-8-21 23:29

大宅

個個情況唔同
你要問自己想唔想...

瑪瑙宮

如果係我, 唔會.

大家, 包括囝囝, 都習慣而家的相處形式, 有無張紙都一樣.

子爵府

結又結過,離又離過
結既時候唔開心,佢出軌先離
身家又分左佢一半
點解要復婚?復唔復邊個知?結婚證書又唔使帶出街,張紙有用就唔使離婚啦!
如果佢真係愛你同個仔,第時唔係度,剩番個半都一定係仔名下既

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好ge話5使一紙婚書,e+大家開心米幾好,除非有身家分je

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

同一人就唔會喇,in case 分開要咁煩,而家一齊開心咪算囉,唔會再為左一紙婚書而結婚

大宅

引用:即是離婚再婚同一人 我同c6快20年 八年前離

原帖由 Jessicaanson 於 15-08-19 發表
即是離婚再婚同一人 我同c6快20年 八年前離婚 因c6出軌 我要求離婚 因仔仔關系 分開后有斷續來往 三年后正 ...
可以一齊,但不須再婚,我朋友又同前夫分離十多年,年前同居後再婚,婚後一年男的又再有第三者,女的今次不想離,只死忍,但身為旁人的只覺佢只有辛苦為咩……一起開心夠了,唔開心有張紙仲死

大宅

回覆:Jessicaanson 的帖子

對於仔細既時候我覺得一張紙是幾重要既,個仔都中三,有自己獨立思想,就真係有無張紙都唔緊要啦,佢迫妳去搞先搞,佢無提起都無必要提丫

子爵府

其實結婚的意義對你地係咪好重要
如果個心有一思猶豫都唔好結
可以到大家年紀再大d
大家都心甘情願去結

未經本人同意,請勿轉載內容!

大宅

如果你們兩個都決定會一直在一起. 其實復唔復婚都無咩所謂, 反正喺其他人眼中你地一向都是兩公婆。

除非對方好有誠意希望你再嫁俾佢啦…

瑪瑙宮

rodona333 發表於 15-8-19 07:49
可以一齊,但不須再婚,我朋友又同前夫分離十多年,年前同居後再婚,婚後一年男的又再有第三者,女的今次不 ...

証明男人唔可以固定, 固定左佢又想跳番出去. 男人係咁.

子爵府

大家相處得開心舒服咪得囉,若然佢錫你,佢乜都會比你,自動加你名,如果唔系,你系佢老婆就奌阿,比你都要等佢死左先,千方百計都唔要比你,乜都系假,要緊要攞到佢果心

水晶宮

引用:即是離婚再婚同一人+我同c6快20年+八年前離

原帖由 Jessicaanson 於 15-08-19 發表
即是離婚再婚同一人 我同c6快20年 八年前離婚 因c6出軌 我要求離婚 因仔仔關系 分開后有斷續來往 三年后正 ...
婚書對我最要,保障自己及子女,法律上可分一半財產。

珍珠宮

開心吸收勳章

Jessicaanson 發表於 15-8-19 02:00
覺得冇必要的話,又何必刻意去為註冊而註冊?
百花叢裡過,片葉不沾身。

子爵府

我覺得你未ready. 遲多幾年,你嘅心態可能有所改變, 但唔係現在。俾多少少時間自己做決定,或者會好d.

首頁

尾頁

跳至