親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問如果單行旅客如想訂溫泉旅館, eg.由布院/箱根/有馬的日式溫泉旅館 (至少2人入住) ,
因為想知單行1人可否入住 (同意旅館方面只提供1位的餐食) 想問是否有沒有人試過,仍然可以入住? 因我未來可能經此網訂1人前行住宿, 一般酒店我知是可以(1人入住雙人床), 但日式溫泉小旅館就吾知.

伯爵府

引用:請問如果單行旅客如想訂溫泉旅館, eg.由布

原帖由 jolincheng726 於 15-08-19 發表
請問如果單行旅客如想訂溫泉旅館, eg.由布院/箱根/有馬的日式溫泉旅館 (至少2人入住) ,
因為想知單行1人可 ...
我用Jalan check湯布院選一人住宿,有好多選擇你試下

大宅

哦...因為想住和式房同近返車站出口吾好太遠啫.

大宅

回覆 hennyyoyo 的帖子

我睇過JALAN吾識睇佢D日文, 我吾想煩, 寧願用JAPANICAN有中文解說

禁止訪問

大宅

少D選擇啫...我盡量搵...謝謝指教...

伯爵府

引用:哦...因為想住和式房同近返車站出口吾好太

原帖由 jolincheng726 於 15-08-19 發表
哦...因為想住和式房同近返車站出口吾好太遠啫.
一般温泉民宿酒店多數同車站都有距離,所以佢地好多会提供迎送服務,十分八分鐘內車程,都有好多選擇。至於日網問題,用goolgle翻譯。利申:我一啲日文都唔識都搞得掂

琥珀宮

引用:請問如果單行旅客如想訂溫泉旅館,+eg.由布

因為想知單行1人可 ...
我見好多都有單人一泊兩食計!

不過和式房住單人真係唔抵,貴!四人先抵,我倆公婆都只係訂西式房,平過和式二三百蚊一晚!

子爵府

係呀, 一個人真係唔抵.

有一次住藏王, 一個人 28,XXX, 三個人個係 3X,XXX, 不過又想住.

子爵府

回覆 jolincheng726 的帖子

JALAN 有中文版, 不過覺得日文版好D.

大宅

回覆 lucky25 的帖子

最後你有冇住呀? 咁係住1人定2人房

珍珠宮

回覆:單行旅客如想訂溫泉旅館

中文,日文擺明大細超,所以我睇日文。

唔識日文都好易明

男爵府

引用:中文,日文擺明大細超,所以我睇日文。唔識

原帖由 youhello507 於 15-08-19 發表
中文,日文擺明大細超,所以我睇日文。

唔識日文都好易明
呢個真。 同一間溫泉旅館 英文或中文好遲先可以訂和選擇少好多。 我都唔多識睇日文, 唯有google translate.

網上有開戶口及訂房教學。

大宅

迎送服務你地多數係早幾多通知酒店, email?

子爵府

jolincheng726 發表於 15-8-19 14:57

最後你有冇住呀? 咁係住1人定2人房
有住呀.
我訂1 人, 唔記得係8定10叠.

幾個月後再去住, 訂3人, 同樣房間.

大宅

同埋我想問下, 如果用JALAN係咪吾洗比錢住, 係去到先比架? (用VISA/現金)
同多數你地會揀住金X湖附近, 定溫泉街好D. 仲有個問題係,
你地多數係會將行李KEEP係福崗酒店定拉埋去由布院?

多謝各位指點, 已經申請左JALAN會員了, 開住個google translate又幾好用.

子爵府

JALAN 訂房通常都係去到先比錢 (暫時未見到要先付款), 但視乎酒店要求比現金定兩樣都可以. 訂房果度有寫明.

金X湖唔知係邊, 我會揀溫泉街.

行李KEEP係福崗酒店定拉埋去由布院?
唔會即日或一兩日返回福崗, 所以拎埋行李, 無去過由布院, 去了黑川溫泉.

雖然無要求訂金, 請留意取消日期, 若決定唔去記得通知酒店, 大家講個信字.

大宅

搭鐵路+的士我諗拎埋行字都冇所謂, 係我SEARCH過去有馬溫泉如果搭阪神巴士去, 好似吾比帶大型行李. 吾知有冇錯.

子爵府

jolincheng726 發表於 15-8-19 17:09

搭鐵路+的士我諗拎埋行字都冇所謂, 係我SEARCH過去有馬溫泉如果搭阪神巴士去, 好似吾 ...
未試過喎, 不過有D巴士真係無位放行李。
Check 下鐵路有無locker

大宅

明白了

首頁

尾頁

跳至