親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

經Expedia 訂, 8月21日入住, 取消原本要扣一晚酒店錢, Call expedia hotline 取消, 酒店同意免收罰款~~
大家取消前試下同酒店傾下, 減小損失~~

子爵府

回覆:曼谷酒店肯免收取消罰款

我都剛email左曼谷酒店,希望得啦

男爵府

引用:經Expedia 訂, 8月21日入住, 取消原本要扣

原帖由 ahmama 於 15-08-19 發表
經Expedia 訂, 8月21日入住, 取消原本要扣一晚酒店錢, Call expedia hotline 取消, 酒店同意免收罰款~~
大 ...
你原先訂的是可退款嗎? 因我剛經
Expedia cancel ,hotel 要我兩晚洒店錢。但我個 package 本身係酒店不可退款,而加攞番一半刀好,另機票收600一位手續費,我個 package 原先七千,而加收番差不多五千,總算吾洗点損失

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

c9c9c9 發表於 15-8-19 11:56
Expedia cancel ,hotel 要我兩晚洒店錢。但我個 package 本身係酒店不可 ...
我只訂2晚酒店, 16號前free cxl, 原本過左Deadline 要收一晚罰款, 宜家免收~~
機票直接同air asia訂, 預左唔去total loss, $3000左右~

男爵府

畀面勳章

c9c9c9 發表於 15-8-19 11:56
Expedia cancel ,hotel 要我兩晚洒店錢。但我個 package 本身係酒店不可 ...
想問你係用電話定用EMAIL 同EXPEDIA deal 架?

男爵府

回覆:nkm11 的帖子

用电話,等左一個鐘,好彩放假
但 Expedia CS 好好,原本 hotel 已回 email 比我吾退,但我同 CS 講明有 BB 同行,就算 hotel 延期六個月比我刀吾會去,令願比手續費,佢再幫我
contact hotel, 就得,我訂左四晚,而加收番兩晚錢,兩晚當手續費

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我經永安訂酒店, 昨天開始打電話冇人聽, sent e-mail 彈返轉頭

evaken    發表於 15-8-19 14:51

大宅

回覆:ahmama 的帖子

我經

大宅

引用:我經永安訂酒店,+昨天開始打電話冇人聽,+se

原帖由 sqq321 於 15-08-19 發表
我經永安訂酒店, 昨天開始打電話冇人聽, sent e-mail 彈返轉頭
Same!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 ahmama 的帖子

我都係经Expedia 訂了3晚酒店,入住時間8 月28至30,1晚Moevenpick Hotel , 2 晚 W Hotel ,都是寫不可取消,但打去Expedia hotline , 服務好好,話幫我去同酒店傾可否無條件取消,昨天moevenpick Hotel 即覆因曼谷局勢緊張為顧客安全,所以今次可以免費取消,非常好,但W Hotel 只肯extend 到31/10,作為一間國際五星级酒店,太没人情味,因我也有1位小朋友同行,現在再同W hotel商討 ,如果可以退一半也好

男爵府

引用:回覆 ahmama 的帖子我都係经Expedia 訂了3

原帖由 快樂鳥 於 15-08-19 發表

我都係经Expedia 訂了3晚酒店,入住時間8 月28至30,1晚Moevenpick Hotel , 2 晚 W H ...
繼續努力,

子爵府

引用:回覆 ahmama 的帖子我都係经Expedia 訂了3

我都係经Expedia 訂了3晚酒店,入住時間8 月28至30,1晚Moevenpick Hotel , 2 晚 W H ...
請問機票可以退到幾多?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆 c9c9c9 的帖子

多謝,小朋友無得去已經唔開心,現在唯有將損失減至最少

侯爵府

醒目開學勳章

經 agent 訂嘅. 就要睇佢扣幾多, 直接係 airline 買嘅, 條款有寫

公爵府

我經booking.com 訂centara grand at central world 20-23/8 住,如3日內取消要收Baht7,000, 我email問咗酒店,佢可以postpone 我booking , 3個月內住不用罸款。各位都試吓問酒店。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

侯爵府

醒目開學勳章

真係間間酒店吾同, 兩年前我訂 sheraton & marriott, 我係未黑警時, send mail 去, 全數 refund

侯爵府

回覆 yp26 的帖子

我記得妳好似同我差不多時間出發,我坐emirates ,直接同航空公司訂,每張取消扣500元手續費

男爵府

我自己同bkk酒店book的, 剛confirm canceled, no charge fee.

子爵府

引用:回覆 yp26 的帖子我記得妳好似同我差不多時

回覆 yp26 的帖子

我記得妳好似同我差不多時間出發,我坐emirates ,直接同航空公司訂,每張取消扣500元手 ...
我27/8 零晨機出發,我自已上綱買機票咖?
你幾時出發?

侯爵府

經旅行社訂左Mercure Siam22-26/8,扣HKD200取消晒~

首頁

尾頁

跳至