親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:lottelulu 發表於 15-8-19 18:12 回

原帖由 Gudettama 於 15-08-19 發表
其實曼谷去芭堤雅都係幾個鐘,而且要到曼谷機場途經曼谷!唉,真係比hk政府玩死!局部地區出警示都有 ...
Pty go to bkk airport 全速高速公路 不經bkk的

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 LokYauYau 於 15-08-20 發表

原帖由 ececbaby 於 15-08-20 發表
你取消行程啦?
yes。。

複式洋房

回覆:Gudettama 的帖子

攪左幾日,終於攪晒轉行程既重要手續,退左泰國張機票,出左台灣機票(不過機票附加費好貴, 因為我係坐CX同時間急),退晒泰國同芭堤雅兩間酒店,轉book台北同北投溫泉酒店,總叫攪點晒。 唯一係我上網買左cartoon network 既水上樂園online ticket無得退,但佢比我延期多半年至出年8月,如有JM好似我咁買左,就email去問問。

大宅

sleepyvian 發表於 15-8-21 08:03
攪左幾日,終於攪晒轉行程既重要手續,退左泰國張機票,出左台灣機票(不過機票附加費好貴, 因為我係坐CX同 ...
我都搞掂啦,取消機票蝕咗大約$3000(未確定)!酒店fully refund,唔該晒妳

伯爵府

引用:Quote:sleepyvian 發表於 15-8-21 08:03 攪

原帖由 Gudettama 於 15-08-21 發表
我都搞掂啦,取消機票蝕咗大約$3000(未確定)!酒店fully refund,唔該晒妳 ...
CGBMR 終於肯 full refund?
你們自己問hotel 定 thru agent 問?

大宅

zxzx 發表於 15-8-21 20:18
CGBMR 終於肯 full refund?
你們自己問hotel 定 thru agent 問?
我經adoga 問的

男爵府

THRU AGENT 訂的昨天問仍然不肯退.

大宅

monreve888 發表於 15-8-22 13:33
THRU AGENT 訂的昨天問仍然不肯退.
我連保安局條link ,寫埋因帶住小朋友太危險經agent send去,妳試下

男爵府

回覆 Gudettama 的帖子

謝謝你的資料.
但 CENTARA 不肯退時, 我們亦已經BOOK多左兩晚住AUGUST SUITES, 退了NOVOTEL SIAM只是不去曼谷.

朋友在現在係芭堤雅, 佢話OK, 反正我們又沒有什麼不安的感覺, 所以照出發, 現在執行李.

大宅

回覆 monreve888 的帖子

Take Care

男爵府

醒目開學勳章

回覆:請問有jm成功取消CGMBR房間而退到$

我自己send e mail去酒店,所以取消到,仲要係book左22/8,即今日住既

男爵府

回覆 23肥媽媽 的帖子

因為我地係THUR AGENT, 而且3晚FAMILY ROOM+機票先係3690一個大人X2位. 可能個AGENT呢個PACKAGE係好平攞返黍, PROMISE人地不退不改吾出奇, 所以係AGENT話事.
事實上,出票CONFIRMED時, 真係講明不退不改.

伯爵府

引用:回覆 23肥媽媽 的帖子因為我地係THUR AGENT

原帖由 monreve888 於 15-08-22 發表
回覆 23肥媽媽 的帖子

因為我地係THUR AGENT, 而且3晚FAMILY ROOM+機票先係3690一個大人X2位. 可能個AGENT ...
我訂family room 成三千幾一晚,agent 都話冇得改,我想自己send email 去問hotel , 不過我係聖誕,唔知有冇機?

聖誕、遊客、我仲帶住小孩,想cancel.

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 monreve888 於 15-08-22 發表

原帖由 zxzx 於 15-08-23 發表
我訂family room 成三千幾一晚,agent 都話冇得改,我想自己send email 去問hotel , 不過我係聖誕,唔知有 ...
我係hotel.com訂不可退款房,之前打去都話唔得,只可延期,咁我咪即管send e mail去酒店囉,仲要即日send, 話佢聽有小朋友同老人家 ,咁佢好快send返黎話問左經理,可退,即刻打左去退錢!

男爵府

回覆:請問有jm成功取消CGMBR房間而退到$ ?

我地如期出發,只去芭堤雅,而家已經回程到機場,一切都好平靜,好好玩,酒店好正!我地仲加錢upgrade咗去套房,好似住villa咁,好舒服。

男爵府

回覆:請問有jm成功取消CGMBR房間而退到$ ?

仲有,我地的士來回機場都好平,去1300, 回1000, 而且唔使一早book定,好多司機都樂意做。

男爵府

BK Milk勳章

回覆:ececbaby 的帖子

請問酒店保安嚴密嗎?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 zxzx 於 15-08-23 發表我訂fa

原帖由 23肥媽媽 於 15-08-23 發表
我係hotel.com訂不可退款房,之前打去都話唔得,只可延期,咁我咪即管send e mail去酒店囉,仲要即日send, ...
你就好,agent 唔幫我,自己send 去酒店,酒店又話要問agent 先,玩野咩?

男爵府

引用:請問酒店保安嚴密嗎?

原帖由 evaken 於 15-08-26 發表
請問酒店保安嚴密嗎?
芭堤雅好平靜,酒店如常

大宅

我经agent買,都話無得退!

首頁

尾頁

跳至