自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

pandabonita 發表於 5-8-23 08:10
尖沙咀陳慶生醫生
我仔都係睇佢, 非常之好及有醫德~

男爵府

回覆 eemm 的帖子

滋寶奇真 萬O有, 不過好貴, 佢声稱對耳鳴有效, 但我想知用過jm 嘅意見

大宅

回覆:耳仔突然有事,有否好的耳鼻候科医生介紹?

我睇尖沙咀 何峰醫生
有時都幾多人睇,預左要等待一陣
診金大概$500,未計藥或其他檢查

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:维x健0滋寳奇珍,我每日食一次,食三次太補

原帖由 lilysun123 於 15-08-23 發表
维x健0滋寳奇珍,我每日食一次,食三次太補。
最好1700前食,如果吾係會太精神。
多謝你!

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:有耳水不平,要少飲水,少salt. 另外枕頭都

原帖由 lilysun123 於 15-08-23 發表
有耳水不平,要少飲水,少salt.
另外枕頭都好重要,我上次就係在taboo買左枕頭,頭部太後傾又再返發。
改 ...
感激

大宅

我兩個月前都試過耳鳴四小時,第二日睇醫生話我耳內有菌,醫生話你好彩早睇,唔係就冇得醫。今次食消炎藥就得,西醫一次$350。點知食咗一星期後,又來過,咁又睇又食同一隻藥啦!
上綱搜尋資料,原來耳嗚同耳水不平衡係兩兄弟,多數一同出現的。
到約一星期倒,好咗耳嗚又到耳水不平衡!瞓係床上都天旋地轉!暈到街都唔想出。但都又要爬去睇醫生。
今次心想我食得太多西藥都唔係辨法,就落樓下睇中醫算了,中醫話我身體寒涼,虛得濟,補少少先啦!
一次診金$30+每次配兩份藥$150!一定要介salt/生冷食物/熱氣嘢!我共睇咗五次,中藥材成份每次因應身體有加減。食哂藥已好得九成!
(飮食真係要少鹽好緊要,耳朵不適同暈,好明顯有分別因鹽份今耳內績水,所以㑹暈)
之後去萬o買滋補奇珍$485x 2(真係好貴囉,冇計點都要補一補先得,所以早晩一粒,好快食哂。)。不過已經好返哂了。
到而家我keep 住少鹽同食維他命B約$150補充下,驚又㑹返發!
有病真係好慘!希望幫助妳參考啦!

公爵府

回覆:i-cloud 的帖子

去维x健0 專門店有60粒裝,會員價89x, 平d.

男爵府

耳鳴頭暈似係耳水不平衡的病徵,我自己睇中環盧駿業耳鼻喉專科

伯爵府

i-cloud 發表於 15-8-23 18:08
我兩個月前都試過耳鳴四小時,第二日睇醫生話我耳內有菌,醫生話你好彩早睇,唔係就冇得醫。今次食消炎藥就 ...
可否介紹中醫比我,吾該晒

大宅

回覆:Freedomfish 的帖子

我唔介紹了,睇中醫人夾人,我好未必對妳好,所以你都係找就近中藥材中醫試下啦!

首頁

尾頁

跳至