自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:洪永城去北韓

好有興趣睇,北韓好神秘

子爵府

幾時?

大宅

回覆 kaseywong 的帖子

其實唔神秘, 亦都好安全. 因為導遊同領隊會將所有團友同當地人隔離.
丹东有一間TRAVEL AGENCY代辦VISA + 帶團, 一條龍. 香港/ 北京/ 全中國都係得呢間指定AGENCY做.

朝鮮用人仔, 不過團費唔平, 只可幫襯酒店同友誼商店, 或指定景點嘅攤檔.
幾年前去, 搭火車4天團, 住當地"出名酒店" (殘舊賓館, 半夜冇自來水的), 都要 RMB3700/ HEAD!

但係個經驗幾有趣. 好似小學生去旅行咁, 冇自由架, 連行出酒店睇下都唔准.
未試過可以去下.

子爵府

回覆:forum_user9 的帖子

下,你去過?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我好想睇呢集呀

我好羨慕佢可以去唔同國家,但有D地方真係好危險

珍珠宮

回覆 [email protected] 的帖子

可能因為無得去, 對呢個國度好有興趣. 好想知平時見嗰D相都好似唔太差, 但D人又講到好似住喺地獄咁, 好想知真相.
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

大宅

回覆 luilui007 的帖子

係呀, 去過啦!
原來好多大陸東北地區D人, 都會去架.
有D重同老人家去. 啱晒, 因為冇咩活動, 出入坐旅遊巴.

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:中學嗰時(我讀完中學幾年架咋)睇完我們最幸

原帖由 kamankx 於 15-08-22 發表
中學嗰時(我讀完中學幾年架咋)睇完我們最幸福,好有興趣知呢個國家更多野

...
呢本我都睇過,揭露咗好多北韓嘅醜陋,人民真係好淒涼

我要記得幸福......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

期待

大宅

worthy 發表於 15-8-24 17:31
回覆 [email protected] 的帖子

可能因為無得去, 對呢個國度好有興趣. 好想知平時見嗰D相都好似唔太差, 但D人又 ...
對住我地呢D外賓就死充. 餐餐有肉有菜, 有一餐燒肉一餐人蔘雞. 但見對面街D當地人 (唔係演員) 就衣著好樸素, 軍綠色解放裝, 男人好瘦, 面係凹架. 細路仔都係偏瘦.

當地導遊(識講普通話) 死撐話佢地偉大嘅金XX主席叫人民多D勞動, 一日行一萬步.

所以佢地身體好好喎

其實好易去架. 不過團費貴.

別墅

引用:Quote:原帖由+kamankx+於+15-08-22+發表中

原帖由 浩霆豬豬 於 15-08-24 發表
呢本我都睇過,揭露咗好多北韓嘅醜陋,人民真係好淒涼
窮已經夠慘,書入面個脫北者講返佢地日日活喺互相監察同舉報中,一幢樓有個監察組長咁上下即職位,日日做每一樣野都要極小心,怕隨時俾人捉去勞改,呢樣我覺得先係北韓最恐怖既

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 浩霆豬豬 於 15-08-24 發表呢

原帖由 kamankx 於 15-08-24 發表
窮已經夠慘,書入面個脫北者講返佢地日日活喺互相監察同舉報中,一幢樓有個監察組長咁上下即職位,日日做每 ...
係呀!仲要講每句說話都要好小心,夫妻仔女之間都唔可以暢所欲言。

我要記得幸福......

首頁

尾頁

跳至