親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔想搭船, 正諗緊可唔可以搭火車

大宅

羅湖/ 皇岡/ 蛇口都有巴士去的!

羅湖 - 5mins - 15mins (一班車)
皇岡 - 30mins (一班車)
蛇口 - 1hr (一班車)

大宅

廣州去祈福座巴士都要45mins! 係羅湖/ 皇岡/ 蛇口去祈福都係1hr15mins - 1hr30mins到!!

複式洋房

可以在深圳坐不停站的和諧號火車到廣州東站,需時50分鐘,花費
80 RMB,然後轉3号線地鐵至長隆, 也只是6 RMB

伯爵府

我試過目的地長隆, 係廣州站落車, 坐酒店專車好安排.

但祈福就唔知轉什麼車啦....

原文章由 Monkeyma 於 08-7-2 10:12 發表
唔想搭船, 正諗緊可唔可以搭火車

大宅

广州地铁

大宅

广州地铁
http://www.gzmtr.com/subway_price/

大宅

原文章由 tramtram 於 08-7-2 16:41 發表
我試過目的地長隆, 係廣州站落車, 坐酒店專車好安排.

但祈福就唔知轉什麼車啦....

想問是否坐直通車?由廣州站到長隆坐酒店車要幾耐?

別墅

廣州火車站會唔會好雜, 因為我2大2細 (2yrs, 4yrs), 住祈福酒店, 唔想轉咁多程車, 如廣州搭的士, 要幾$, 塞唔塞車? 如果坐直通巴士3hrs又點睇?

大宅

回覆 #9 Monkeyma 的文章

Monkeyma,
廣州直通車站接駁地铁,不用行出火車站外,我時常一個人去廣州公幹都是用地铁,反而我從來不會一個人坐的士。
其實一家大小出外旅遊,最緊要拖緊小朋友,時常保持警覺性,自然事事順利,祝旅途愉快!

[ 本文章最後由 fantasylife 於 08-7-3 15:11 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至