自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

啲上咗年紀嘅叔叔嬸嬸,明明識得,巴士小巴一排兩個位,但佢地係都要分開前後排坐, 跟住就好大聲傾計,隔離個位就坐個唔識嘅

點解唔坐埋同一行呢

funfun759    發表於 15-8-25 17:23
Jolin_Yuen    發表於 15-8-25 12:44

子爵府

虎到金來勳章

回覆:唔明,明明識得,點解要分開坐

係呀!我都留意到,一前一後咁傾計,可能想空間大d打側個人坐掛

公爵府

最衰有d坐巴士中間四人座位(對住),每人每邊坐一個位

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都見過,一家三口上小巴,三個直排坐晒單人位,不過佢哋在車上無傾計。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:kiki.kiki 的帖子

怕左對方太大聲,隔遠D傾。

小小蕃茄    發表於 15-8-25 17:13
kavenzou    發表於 15-8-25 00:04
sunev    發表於 15-8-24 23:02
LamSiuB    發表於 15-8-24 16:22

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:啲上咗年紀嘅叔叔嬸嬸,明明識得,巴士小巴

原帖由 kiki.kiki 於 15-08-24 發表
啲上咗年紀嘅叔叔嬸嬸,明明識得,巴士小巴一排兩個位,但佢地係都要分開前後排坐, 跟住就好大聲傾計,隔 ...
因為識得仲好熟,知道對方口臭有口氣

Cheddar85ang    發表於 15-8-25 10:54
si_princess_si    發表於 15-8-24 23:56
LamSiuB    發表於 15-8-24 16:22
laalalla    發表於 15-8-24 15:34
333s    發表於 15-8-24 15:21
kiki.kiki    發表於 15-8-24 14:32
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:係呀!我都留意到,一前一後咁傾計,可能想

原帖由 kkarman 於 15-08-24 發表
係呀!我都留意到,一前一後咁傾計,可能想空間大d打側個人坐掛
但係隔離都會有人坐落去㗎嘛

而家全小巴嘅人都聽緊佢地討去邊度食晏

大宅

坐得舒服d

男爵府

坐輕鐵,三個呀嬸,一人一行,大聲傾計!
好討厭,識既就一齊坐啦
唔friend 既就咪鬼傾,好嘈

伯爵府

係喎~我都唔明點解...
上次我c6坐巴士,出面近走廊個位, 我同囝坐後面, 一男一女上車, 個男的坐我c6隔離, 即係窗邊,個女人就坐我c6走廊隔離個位...
跟住就不停傾偈, 個女人隔離係無人坐架喎...
仲要我c6坐出面係因為裡面曬, 而個女人個邊係陰架, 佢地又唔一齊坐, 係要坐我c6兩邊黎傾偈....怪怪地....係我c6先忍得住, 俾我就掉位同開拖爆人...又嘈又煩.

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 eeaa 的帖子

我同C6係咁坐架wor, 佢腳長,我坐佢對面佢就可以間唔時伸下對腳,唔使頂住人,不過我地上左車通常都會瞓覺,好少傾計

侯爵府

引用:最衰有d坐巴士中間四人座位(對住),每人每

原帖由 eeaa 於 15-08-24 發表
最衰有d坐巴士中間四人座位(對住),每人每邊坐一個位
我會咖喎 因老公唔中意倒頭車 會暈
我中意 因為撞過車覺得倒頭安全啲

男爵府

佢地搏啲人怕左佢地,無人坐埋去,咁佢地就可以一人霸兩個位,好闊落喇

子爵府

Lihoma 發表於 15-8-24 14:30
我都見過,一家三口上小巴,三個直排坐晒單人位,不過佢哋在車上無傾計。 ...
呢個無所謂喎, 咪當佢地三個人。

我覺得隔空開炮好討厭, 滋擾全車人。

其次係坐車一定要坐走廊位, 又唔肯借歪俾人入, 霸位霸得好CHEAP。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Lihoma 發表於 15-8-24 14:30
我都見過,一家三口上小巴,三個直排坐晒單人位,不過佢哋在車上無傾計。 ...

我同c6都會咁,因為太熱同埋佢肥
加上單人位有2個冷氣風口
不過我地唔會o係車大聲傾計

Winyi    發表於 15-8-24 15:15

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

怕尷尬/令一半呷醋避嫌

翡翠宮

好媽媽勳章

係.... 一左窗邊、一右窗邊.... 隔條走廊傾.....

(巴士) 見過四人, 分左前後各一、右前後各一................. 隔走廊, 傾到好HIGH....跟住坐FULL 都繼續HIGH..... 成車人都望住, 至慘坐隔離果4個................

男爵府

2024年龍年勳章

可能唔想身體接觸掛

男爵府

甘為有問下d老人家先知點解啦

珍珠宮

巴士遇過, 當時架車幾爆, 上層得返好少位, 有一男一女坐一前一後窗邊位, 明明識又唔一齊坐, 又要擰轉頭傾計, 好自私+討厭

首頁

尾頁

跳至