自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

吾知講咩嘢好?甘細個已係甘??大個會做d乜?

侯爵府

真係...........

侯爵府

比著係我一定報警......

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

轉貼於 youtube

高登:膠質增生

"我o個時係現場, 前因後果我可能唔清楚得晒, 但係經過我都算知唔多唔少, 條邨童養左隻獨角仙既物品, 之後好似話有一個小童(片中男人應該係受害小童老豆),去出手搞個邨童隻獨角仙,點知比隻獨角仙咬親隻手指 ..然後流血之後個男人就係度捉住個邨童鬧佢,之後個邨童就認為自己無錯
係個小童自己搞先,緊住個男人就越黎越嘈,之後就出手打個邨童,然後重用"室"頭哥鋤邨童一下,之後個邨童 都變得激動
之後個經理同公關就出黎調停,其實係經理話個邨童叫佢唔好再咁樣,如果唔係就會報警,而唔係個家長話報,唔 好下下都係話經理錯,佢都有做到自己本份,就算報左警...好老實講,d差佬都係多一事不如少一事,一定係 和解就算數,最多都係搵邨童公母落黎了解成件事,大家唔好將個阿叔諗到咁偉大,post片o個個人自己斷章 取義,係片段開始之前個男人係有出手打個小童先既,個阿叔重曾經爆一句:我打你咪打你 我橫掂都有前科個底花左,佢講過咁上下既野,成件事個重點應該放係依家既教育,點解會教出d咁既小童"

可能個小朋友比個大人打完 & 挑釁完至咁怒氣, 所以作出咁強烈反應.

[ 本文章最後由 bb妹 於 08-7-3 11:59 編輯 ]

大宅

原文章由 bb妹 於 08-7-3 11:57 發表
轉貼於 youtube

"我o個時係現場, 前因後果我可能唔清楚得晒, 但係經過我都算知唔多唔少, 條邨童養左隻獨角仙既物品, 之後好似話有一個小童(片中男人應該係受害小童老豆),去出手搞個邨童隻獨角仙,點 ...

當然大人未必啱晒, 細佬都唔係錯晒.
但問題係: 係咪一句都唔可以比人話先, 唉.....就算係話錯你, 又有無需要好似"萬子良式"咁聲嘶力竭, 你估做戲咩!

別墅

原文章由 Anpanmama 於 08-7-3 04:15 發表

Which 版本 is true?

我係想話(如果)我係當事人
令你誤會左...SORRY

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原文章由 bb妹 於 08-7-3 11:57 AM 發表
轉貼於 youtube

"我o個時係現場, 前因後果我可能唔清楚得晒, 但係經過我都算知唔多唔少, 條邨童養左隻獨角仙既物品, 之後好似話有一個小童(片中男人應該係受害小童老豆),去出手搞個邨童隻獨角仙,點 ...

高登個d人講野唔好盡信,特別係有個膠字做名個d,開account黎吹水玩野。
上次美心阿姐有另一個版本,都係高登友作故仔架咋!mouth:
盡我一己之力,發放正能量!

大宅

我睇返youtube D 留言係另一個小朋友(即那男人個仔)整村童隻獨角仙, 不幸被隻獨角仙鉗親手指,咁小朋友個爸爸就好嬲去鬧個村童 , 還踩隻獨角仙, 個村童見到自已隻獨角仙被踩 , 先情緒激動 !

男爵府

不知所謂!

男爵府

獨角仙係咩嚟嫁?

子爵府

甲虫
一種小寵物.

原文章由 行行豬 於 08-7-4 09:11 發表
獨角仙係咩嚟嫁?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 召藥師 於 08-7-3 16:54 發表

高登個d人講野唔好盡信,特別係有個膠字做名個d,開account黎吹水玩野。
上次美心阿姐有另一個版本,都係高登友作故仔架咋!mouth:

係? 我諗我太容易信人啦, 下次要小心d.

首頁

尾頁

跳至