興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Hello~請問邊隻牌子嘅狗糧會比較適合poodle食?我隻poodle依家6個月大

子爵府

引用:Hello~請問邊隻牌子嘅狗糧會比較適合poodle

原帖由 carrie925 於 15-08-28 發表
Hello~請問邊隻牌子嘅狗糧會比較適合poodle食?我隻poodle依家6個月大

...
我隻五個月大……由royal chain 轉了食Burns....你隻幾重呀?一日比幾多佢食?

伯爵府

回覆:poodle狗糧?

我隻仔一歲後就吃 zeal
便便唔臭,消化腸胃都好好
幼犬就吃 fish 4 dog 問過買開個間話吃呢隻營養夠

別墅

我隻6個月大係女仔重大約4磅,由買返嚟時一路食開Nutro natural choice,不過想轉一隻營養高D和用料靚D嘅狗糧,試食咗幾款狗糧成星期,有oven baked,Fromm和fish4dog,但心大心細唔知選擇邊款好?

子爵府

2023年兔年勳章

我隻poodle囡現4個月半大,剛轉吃 oven baked,暫時各方面也很滿意!

男爵府

有無邊只可以改善淚水呀? 我女女3個幾月, 而家食個只係上手食開架, 不過我發覺佢淚水好勁及好臭, 想幫佢轉糧呀!

伯爵府

引用:有無邊只可以改善淚水呀

原帖由 kksushi 於 15-08-31 發表
有無邊只可以改善淚水呀? 我女女3個幾月, 而家食個只係上手食開架, 不過我發覺佢淚水好勁及好臭, 想幫佢轉 ...
食緊邊隻呀
其實真是吃天然糧同埋海鮮會改善到
我家小主初初吃個隻又是淚線勁,
臭便便臭
改左吃 zeal 美容姐姐話淚線明顯改善及便便唔臭

子爵府

回覆:carrie925 的帖子

你地隻poodle換左牙末?我隻五個月仲未换。另外,我隻poodle吾鍾意梳毛,一梳就咬我………………

男爵府

引用:你地隻poodle換左牙末?我隻五個月仲未换。

原帖由 cheerbearbear 於 15-08-31 發表
你地隻poodle換左牙末?我隻五個月仲未换。另外,我隻poodle吾鍾意梳毛,一梳就咬我………………

...
我嗰隻都一樣,但工人梳就乖乖坐定定😒😒

子爵府

引用:Quote:原帖由 cheerbearbear 於 15-08-31

原帖由 chuchu21 於 15-09-01 發表
我嗰隻都一樣,但工人梳就乖乖坐定定😒😒
有冇比美容院澡涼同剪毛?我果隻好驚,仲有咬姐姐,姐姐話佢曳,以后吾做佢生意。點算?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Natural Core
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

回覆 88328mama 的帖子

我地食 1st chooice, 因為拎佢返黎時跟返佢食緊個只糧所以無轉, 而家頂佢D淚水唔順啦, 所以要考慮轉. 請問係米可以係美容鋪拎sample架?

男爵府

以咁多位, 你地係米都出去修毛架? 幾耐一次, 重有腳底毛係米都係一次過修埋架?

子爵府

引用:以咁多位, 你地係米都出去修毛架

原帖由 kksushi 於 15-09-01 發表
以咁多位, 你地係米都出去修毛架? 幾耐一次, 重有腳底毛係米都係一次過修埋架? ...
一次過澡涼,剷毛,剪腳甲,洗眼同耳。通剩餘便便。

子爵府

回覆:kksushi 的帖子

不過以后要自己澡……

伯爵府

引用:回覆 88328mama 的帖子我地食 1st chooice,

我地食 1st chooice, 因為拎佢返黎時跟返佢食緊個只糧所以無轉, 而家頂佢D淚水唔 ...
可以去寵物店拎辦試

伯爵府

引用:以咁多位, 你地係米都出去修毛架

以咁多位, 你地係米都出去修毛架? 幾耐一次, 重有腳底毛係米都係一次過修埋架? ...
通常去沖涼呢啲都是基本包晒

男爵府

因為我未拎過佢出去沖, 所以都唔知!

男爵府

回覆:cheerbearbear 的帖子

我嗰隻係蝦我啫,工人姐姐可梳毛,出街剪毛都無問題

別墅

我最後選擇咗食Fromm(三文魚蔬菜),暫時食咗大約兩星期,淚線好似有D改善

首頁

尾頁

跳至