夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

謝霆鋒媽:「張柏芝做不到的王菲做到了」

"傳當年謝霆鋒與張柏芝執意結婚,狄波拉與謝賢意見都很大,甚至撂下狠話「有我在的一天,她就別想進門」。

但他們最終還是沒能阻止年輕氣盛的霆鋒,眼看著兒子娶了個他們不喜歡的媳婦。狄波拉自始至終從未正眼瞧過張柏芝,直到張柏芝為謝霆鋒誕下第一個兒子,她的態度才有所轉變。

與對待張柏芝的態度截然相反的是,狄波拉被問到霆鋒的新女友時,,打從心裡認同了這位兒媳婦。是什麼使得謝霆鋒媽媽的態度有著如此大的反差?在狄波拉看來,跟前妻張柏芝在一起時,謝霆鋒玩遊戲玩得走火入魔,工作也很拼,時常外出很久也不願歸家,只能說明張柏芝沒能給謝霆鋒一個可以歇腳、放鬆心情的家。

狄波拉說鋒芝離婚後,張柏芝又控訴霆鋒不看孩子,種種跡象都表明,張柏芝不是一個好妻子;而張柏芝沒有做到的事情,王菲卻做到了,和王菲重新走到一起後,謝霆鋒生活重回正軌,這是王菲在幫助他成長,真愛應該是充滿正能量,而不是致使一個人墮落。"

http://www.chinatimes.com/photo-app/20150624004492-260806
文章來源:法國僑網

出版編輯:陳長
© 1995 - 2015 China Times Inc. 請尊重智慧財產權勿任意轉載違者依法必究。

大宅

回覆:看完呢篇謝霆鋒媽咪的報導,明白為何奶奶媳婦永遠對立

這篇文章我也有看過,呀波拉真的完完全全演繹了一個典型的奶奶,佢個寶貝仔返到屋企打機打到走火入魔,唔去和孩子親子樂,竟然唔教好個仔,而走去怪家婦無做好。哈哈哈哈哈

無問題,反正都離婚收場,兩個仔跟媽媽,佢寶貝仔同離婚兩次嘅前女友菲菲走返埋一齊,今次佢哋醒,唔結婚,一日唔結婚,呀菲菲一日都唔洗叫呀波拉做奶奶,人哋有兩個前奶奶同兩個親生女,一定好忙,唔得閒招呼佢定啦。(講笑咋,成篇嘢講笑,勿認真,戴返個頭盔先。)

蘿絲頭    發表於 15-9-14 15:18
RAA    發表於 15-9-1 12:57
funbi0816    發表於 15-9-1 01:06
happywindy    發表於 15-8-31 23:00
faalcou2    發表於 15-8-31 11:55
karenlohy    發表於 15-8-30 23:46
maggie017f    發表於 15-8-30 23:28
IDS    發表於 15-8-30 10:17
Mnbvcxdsa    發表於 15-8-30 09:20
一之蘭太太    發表於 15-8-30 07:22
pi0219    發表於 15-8-29 14:57

子爵府

“甚麼都是老婆錯? 老公在家甚麼都不用做是對的?
現在是2015年呀!有病的!“
👆樓主,我睇唔到你講嘅嘢喎。

子爵府

引用:這篇文章我也有看過,呀波拉真的完完全全演

原帖由 colormama 於 15-08-29 發表
這篇文章我也有看過,呀波拉真的完完全全演繹了一個典型的奶奶,佢個寶貝仔返到屋企打機打到走火入魔,唔去 ...
哈哈,認同唔結婚,結左,99又覺得佢係另一個栢芝翻版

水晶宮

咁樣教咪錯曬囖,點可以怪曬新抱自己個仔就冇問題

水晶宮

2018復活節勳章

不可否認,張對兩個兒子的愛係最真實的,依點令我好感動

luvkaka    發表於 15-8-31 10:33

大宅

這篇文章我也有看過,呀波拉真的完完全全演繹了一個典型的奶奶,佢個寶貝仔返到屋企打機打到走火入魔,唔去 ...
波拉的邏輯係,如果個老公/ 仔日日打機,5願返屋企,就係做老婆/ 媽媽/ 媳婦的錯,所以波拉你咪錯曬囉

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

講多錯多!!我係張小姐
就以後咪被佢睇兩個孫!!

子爵府

狄波拉D禁細利的奶奶,鍾意王菲多D,因為阿菲本事D,個底厚D,如果唔系,阿菲三頭嫁,而有冇乜本事吖,我諗對阿菲D面囗重衰過對柏芝呵,重有而家霆鋒又大左幾年,思想諗法正路都比同柏芝果時都成熟左,呢D咪叫做命水囉

RAA    發表於 15-9-1 13:01

大宅

我只睇到張柏芝係個盡責既媽媽

洋房

回覆:Bobo113 的帖子

洋房

引用:狄波拉D禁細利的奶奶,鍾意王菲多D,因為

原帖由 Bobo113 於 15-08-29 發表
狄波拉D禁細利的奶奶,鍾意王菲多D,因為阿菲本事D,個底厚D,如果唔系,阿菲三頭嫁,而有冇乜本事吖, ...
頭先㩒錯制.....😅

其實我係想agree sis你個comment先岩

子爵府

晒gas la

珊瑚宮

唉!咁我覺得柏芝都可以喺人前做戲姐 唔通同傳媒講我平時冇乜點理d仔咩

大宅

典型99

男爵府

+3金熱血

佢同柏芝一起時才2O幾歳,而家3O幾,當然定性少少啦。很不公平的審判

翡翠宮

哂鬼氣,幾位當事人無一個行事作風係正常既,咁既報道都有人信

男爵府

所以狄波拉當初咪又係離婚收場囉!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

哈哈,亞菲唔見得係善男順女,若嫁入家門,唔見得佢會對99好。 佢又食硬霆鋒。

一物治一物。

伯爵府

我覺得報導未必係真
如果係真仲唔追住霆鋒狂問

首頁

尾頁

跳至