親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

離島都ok,想風景靚,小朋友都啱行(10歲)

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:嚟咁秋涼天想去行山,有咩地方推薦?

我鍾意家樂徑,大帽山丶河背水塘丶大美篤十二生肖徑也不錯

男爵府

回覆:嚟咁秋涼天想去行山,有咩地方推薦

1 坪州 坪愉徑 約個零鐘,好relax
望到迪迪尼 落船有指示

2 大平山頂,可係山頂行一個圈,約個幾鐘 校岩時間可睇日落

3 今日先去左大埔馬屎州,不過天氣麻麻,行左15分鐘回程,我阿媽話好靚好靚,佢6x歲行左兩個幾鐘

4 水塘 七月中行完 約兩個幾鐘 (前幾頁我有post過)有monkey睇

5 之前係呢度講過去行青衣自然徑,有得睇青馬大橋,都係一個鐘行完。

我小朋友4.5歲都應付到。

男爵府

男爵府

漏左打字,上面係大埔三門仔,先見到船,然後有路去馬屎洲

水晶宮

Thx

大宅

B去塔門,初學者一流,有風景,又行得舒服,仲可以野餐

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

子爵府

馬屎州有路線圖?

大宅

引用:馬屎州有路線圖?

原帖由 danzlover 於 15-10-15 發表
馬屎州有路線圖?
我行過,可能無行到最入,覺得好悶,好多墳墓!無咩大特色感覺
路線圖應該無,得一條路行嫁咋!三門仔入村,上山,好多墳墓,上山落山到石灘,到馬屎州入口,再沿路行入去,我行左一小後覺悶,回頭了

禁止訪問

子爵府

坪洲有冇野行?

大宅

畀面勳章

可考慮先去黃泥涌水塘坐船仔,然後行大潭,好好行㗎!

別墅

請教坪州和塔門的路線,怎樣去?想明天帶8歲小朋友和奶奶65歲行,適合?

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

請問青衣自然徑有冇路線分享? 搭咩車去起點?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

danzlover 發表於 15-10-18 09:44
坪洲有冇野行?
坪洲.. 可以行手指山...

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

elbk 發表於 15-10-20 11:02
請教坪州和塔門的路線,怎樣去?想明天帶8歲小朋友和奶奶65歲行,適合?

...
坪州和塔門 兩條路也是上岸有指示的...

塔門.. 涼亭再上.. 會有樓梯..

要睇奶奶行唔行到樓梯...

wcpcelia    發表於 15-10-20 15:39

男爵府

回覆 emilylam 的帖子

魔鬼山

禁止訪問

複式洋房

回覆:emilylam 的帖子

通常水塘都易行架,因多有車路,而且有水塘保證有靚景~ 我鍾意行城門呀,金山,大潭,薄扶林水塘呢 d.

首頁

尾頁

跳至