在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 王國教室勳章 好媽媽勳章

第一胎係仔的媽咪黎呢到倾吓 la!

子爵府

2019新春慶豚圓 王國教室勳章 好媽媽勳章

Re: 第一胎係仔的媽咪黎呢到倾吓 la!

I hope my baby is a girl at first, but it is boy.
However, I love him very much. He is just 11 months old today.

大宅

我同我先生都鍾意女多d,點知照完超聲波後知道係仔都有d失望.不過仔女都係自己,都會一樣咁鍚的.

複式洋房

same with you. Now he is four yrs old. His grandmother is very very very....happy la!!!!

別墅

我囝囝一歲啦,佢係我個肚(未照超聲波)個陣,我都冇點諗佢係boy/girl ,因為個時係沙士嘅coming,只係顧及bb嘅健康,只要佢健健康康仔女都冇所謂。回想起佢daddy好擔心,成日都唔比我出街,如果要去都要同佢去&去d無咁多人嘅地方。後來成個family知道係仔之後,最開心當然係grandfa & grandma,因為佢係第一個男內孫,d人話第一胎係男仔好似買咗保險咁,呢d咪就係中國人嘅傳統囉!!!

我中文名學勤,英文名係Howard,香港山頂嘉諾撒醫院面世。 27/7/2005-weight:12.9kg, height:86cm 17/9/2005 - weight:13.5kg, height:89cm 1/4/2006 - weight:14.3kg, height:93cm

複式洋房

Re: 第一胎係仔的媽咪黎呢到倾

阿b現在3歲,第一胎是個男仔.個肚好尖

大宅

畀面勳章

我同老公本來都恨女恨到發燒ga,不過唔知點解照到係仔果陣,成屋人都開心到傻咗咁,可能身邊d親戚朋友都係生女卦,所以個個都當隻仔係寶咁呀!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

別墅

我第一個係仔,而家6個月大,
我就仔女都無所謂,無話特別想要仔定女,
而且生左仔又點,而家都無"傳宗接代"支歌唱,
都唔明D老人家點諗.....

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

我結婚八年生第一胎就係仔.
當時我奶奶開心到飛起. 佢開唔係因為有個男孫,
係佢等左八年先睇到第一個孫出世.
好可惜, 奶奶同孫仔冇咩緣份,
阿仔在我肚六七個月大時, 奶奶就証實有癌症.
到阿仔九個月大時奶奶就離開了.

有時阿仔聽見表弟叫婆婆做"麻麻", 阿仔又叫埋一份, 有次仲同我講好掛住"麻麻", 佢幾時先會返來.
都唔係好識點講比佢知.
My name is Phoebe 我用手機上BK , 麻煩唔好點評問我野哦

別墅

我都係第一胎仔仔, 本身一直以為係女因為都照唔到丫嗎, 點知生左出來係仔喎。
孩子是我人生最大支柱 - 工作累透時會想起他的可愛; 肚子喊餓時想到他吃得飽就好。 也許當父母的就是這樣子 ... site at babyhome

男爵府

我頭一胎都係仔.. 我一路都鍾意仔.. .. 個醫生一直都無話我知係仔定女...不過己有預感係仔 .. 因為發夢夢見有個細路仔叫我做媽咪... :lol:
Ding
該用戶已被刪除

複式洋房

我仔仔而家5個月大, 大肚個陣肚尖尖, d人見到dou話係仔, 但係我就鍾意女多d啦. but my husband係三(待)單傳,so he likes boy more ar...

男爵府

Hi,

我第一胎是仔仔, 現在第二胎剛剛照到九成都是仔仔, 最初我和husband都有少少失望, 因為好想是個女, 不過, 仔仔就好好開心因為好快有個弟弟和他一起玩。

子爵府

哈...我又係咁呀, 我同老公都想生囡囡, 但係三個月o個時已經照到係囝囝 ,我地仲成日希望係照錯添...不過最後又真係囝囝黎架~~不過都唔緊要啦, 囝囝定囡囡都係我同老公o既結晶, 都一樣咁錫佢~~~ 依家兩個幾月大喇....

別墅

我都係生仔, 陀住照超聲波醫生都無講係仔定女, 不過見自己陀得咁醜樣都feel到係仔啦.

等待驗證會員

我好恨生男仔, 可能我先生是獨子, 所以特別覺得生到個仔就等如買左條保險匙, 起初係政府醫院照超聲波時, d姑娘好口密, 話唔講就唔講, 直到生完先知仔定女, 不過係期間有沙士原故, 所以都好驚bb有事, 個刻想仔好女好, 平平安安出世就最好不過la.

洋房

我第一胎要到第四至五個月時先照到係仔, 仲記得當日照到後好開心, 立即打電話比 Daddy, Mami, 老爺和奶奶報喜.

洋房

我成家人本來都想生女,終於生咗個仔,不過大家都好開心,而家仲錫到亞b不得了。而我自己自從生咗個仔,都覺得仔幾好ar,仔好似d性格活潑同爽朗d。

但好奇怪,我大肚時,人哋問我個係仔定女,我話比人聽係仔,d人仲好似開心過我,又恭喜我,又話安樂晒.,又話真係好命......真搞笑,mud生個仔真係咁緊要咩??其實仔女都係自己,實錫佢ga la,原來而家仲有好多人d思想係咁傳統~~
我o既可愛Longlong 豬係2003月9月29日出世,而家13個半月la Longlong's Ablum Longlong豬的成長寫真

大宅

我第一胎是兒子、第二胎是孖仔...第三胎...(我唔敢生,我怕又係孖仔)

因為我們家族有孖仔、孖女。

「每一日我主,我懇求三件事, 更深刻認識你, 更虔誠敬愛你, 更緊緊地跟隨你,每一日。」

首頁

尾頁

跳至