在職全職

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 第一胎係仔的媽咪黎呢到倾

別墅

我第一胎係仔,我鐘意仔多過女,如果有機會生第二個,我都希望係仔。

當初未昭係仔還是係女既時候,我把口話無所謂,生男生女都好,後來昭倒係仔,我都唔知幾開心。至於我老爺同奶奶,我諗佢地都開心掛,不過最開心莫我老公既呀嫲。

另外,我係一個傳統既人,當然要生個男丁,而家可以收工。

翡翠宮

BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你係咪想生十兄弟呀, 你個仔個LOOK 好似呀. :mrgreen: :mrgreen:

babyellow 寫道:

我想生多D仔呀!!

大宅

畀面勳章

我第一胎都係生仔而家佢16個月,我鍾意仔,而老公就鍾意女多啲,我覺得仔無咁"痴"身,又可以同佢玩多的outdoor activities,但其實原來仔都可以好爹同痴身架,好似我個仔咁咪係囉,所以我而家都覺得佢好可愛架!我奶奶就相反,因為佢5個都係仔,而家2個孫都係仔,咁就要等其他新抱幫下手囉,反而我爹d就開心啲,因為爹d嗰邊就全部都係女孫麻,哈哈

男爵府

我第一胎都係生仔,我老公和佢屋企人就鍾意女多

首頁

尾頁

跳至