媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

Re: 03年9月~醒目仔女~媽咪特區 (Part 3)

大宅

love-bb,

可能今個星期日啦! 但我依家又想縮沙...
想叫亞媽出黎香港依邊食~!
不過好似好衰咁.............
但真係好遠呀~ 雍亭出世咁耐以黎...
我好似同佢番過去三次咁上下...

racrac,

係呀, 雍亭前排好多蚊"難"~!!
手手腳腳超多!! 好彩無針塊面...唔係就大獲!!
我番天水圍坐車起碼要個幾鐘....
因為要轉車.....所以我番一次屋企都好大陣仗~!!
以前有車都無咁辛苦...但自從生左雍亭之後
就賣左架車啦~! :-(
今日下晝我問過我朋友, 佢都玩瑜伽架,
原來佢又係凱撒到玩! 所以我決定左參加呀!
可能今個星期六去凱撒問下先~!!

joey,

我都好開心你可以去丫!!
到時我地都要影番多d合照~!
上次實在太少了!!
*  願我兩個小寶貝身體健康、幸福快樂! *

大宅

我過左黎0剌 大家好,我個女叫海琳呀,
各媽咪多多指教 :-P

大宅

markbean,hellobaby,pekkleyin,joey,
pangpang,bbcutie,曉晴,luckybaby,love_bb:
thanks all,隻佬扮死叻過海琳,我諗住佢知衰,
唔禁出聲,點知隻死佬 :-x 我放學回家就咩事都冇,
走過黎同我講野,真係賤賤 :evil:
海琳個咀仔咪爆左,見到傷口(心痛緊)
個頭仲腫左.....

男爵府

LUCKBABY, 你應該去雜貨店買鴨腎干比bb煲粥買先對, 吾係去街市雞檔買架, 用途"去積同開胃"是嗎? 你平時亦可加淮山同磁實煲粥都得, 作用都係一樣架 :-P

大宅

Hi,
開左新版,留個言先。
我終於調番粉嶺返工,只需要踩單車15分鐘。
仲要係我媽咪屋企對面。以後可以放星期日!!
gathering 幾時截止,我要下星期才可confirm!

大宅

報到!

侯爵府

我都o黎報到,我剛整了個bb homepage,
希望大家o黎睇睇,留個言俾我or send埋
你地可愛o既bb相俾我

大宅

無 上 黎 2 日 追 MESSAGE 都 追 都 氣 咳 .......

曉 睛 ﹐
ADONIS BETTER NOW﹐醫 生找 出 病 源 好 快 就 可 以 出 院 ﹗ADONIS 在 醫 院 期 間 可 以 食 奶 嗎 ﹖ HORUS上 次 入 院 10日 都無 食﹐ 我 見 其 地 BABY都 無 食 唔 知 係 咪 吊 水 就 唔 使 食 ﹖ 講 開 吊 水 HORUS1 對 手 同 腿 都 吉 過﹐因 同 一 位 置 不 能 吉 太 久﹐D針 窿 成 個 月 先 過.你 自 己 要 TAKECARE 又 返 工 又 陪 訓﹐ 一 到 夜 晚 醫 院 D BABY 好 似 鬼哭 呻 號 成 晚 喊 ﹐ 又 多 人 入 院 好 鬼 噪 ﹐ 仁 安 可 能 好 D﹐ 法 國 兒 童 病 房 好 FULL﹐所 以 好 噪﹐ 不 過 D姑 娘 就 好 好﹐ANYWAY ADONIS GETWELL SOON :mrgreen:

ANNIE 媽 媽 ﹐
禁 唔 小 心 ﹐ 肉 痛 死 囉 ﹗

JOEYCHAI﹐
SEND左 相 比 你 PLS CHECK

大宅

開左part 3啦 ! 快d留言,留
我有一個5歲女女和8個月仔仔 , 閑時返下 freelance湊下仔...

我的blog
http://hk.myblog.yahoo.com/chancharlize/article?mid=1357&prev=1373&next=1342

男爵府

MyraC, 真鄧你開心星期日可以吾使返工, 以後可以多d同bb一齊去街街, 另外27/6截止日前係22/6. 你快d報名希望到時見到你

annie, 吾記得問侯海琳tim, 佢+下個嘴仔重腫嗎, 你可以用d冰同佢輕輕按摩一下, 印下印下禁, 我大女以前細個成日學行跌落地撞向前面d牙仔跟住咬到d牙肉我都係即刻用冰或冰袋同佢消腫同止血架, 得架好快佢無禁痛同止到血架,你下次即時試下, 因嘴仔無咩可以揸得架, 冰就最好la, 涼尋尋 :-P
好快無事變番靚女架la

大宅

joey,

我都依稀記得個新文呀!好似話長時間用會致癌,(因有老人痴呆症,可能記錯)我就有長細看過另外一隻非類固醇濕疹膏,"topixxxcal" something?我望哂成本pamphlet,都睇唔到比嬰兒的用法,我諗唔係咁適合嬰兒用,而且間都唔知係Й的廠出,有d驚。妳呀星B賣廣告個隻間係大廠,有信心好多,Novarits? 但新藥始終無Й歷史,睇定d都好!

原來我濬(音俊)熙張相有微粒呀,咁我sent過張比妳呀,麻煩妳再整呀,不過最近d相好濛,唔夠佢快,妳幫我選下吧? Thank you very much!

妳又心癢癢呢 ,生多個好似景祐咁靚的女啦!到時妳屋企收花收到可以開花店,哈哈!!!正正正 :-P

bbcuite,

如果我中六合彩,我都生多個 , 咁緊係要識生女先制啦,見到d羊B女in logo,幾得意呀,一係有headband,一係clip 仔呀咁,恨到我①水流

小可愛,

我以為唔覺意撞到小小,點知..........咁大濟呀! :cry: 比我十日唔彩我老公,彩

複式洋房

joey,
我見你已經整o左小冰冰隻羊,o甘我仲洗唔洗
send相比你。

洋房

bbcuite,
我今晚放工帶咗晴晴去新世紀睇D BB車,我覺得你買個架車仔都幾重,所以我沒有買。依家用開個架車係晴晴6個月大時買,所以老公唔想我依家再買。而我同事話最好一歲之後先比bb坐士的車,對腰骨好D,所以我決定等晴晴大D先再買。但我在荷花親子睇中一架比例細及輕身,不過成二千蚊(會員價),好貴呀,我老公重話我真識貨,都好又可以同晴晴行下街

joeychai,
好下次同你影多幾張相。唔該你同我地又開Part 3,又整羊仔,辛苦"曬"。
死啦!我個日想換D簽名相,點知失憶唔記得點整,可唔可以再講一次(在sony的image) Tks!

好開心呀! 唔駛同晴晴分開住。原本過兩月就要搬(新居入伙),但我同老公及奶奶講話依家返工遠好辛苦,遲D放工又要去奶奶到睇阿B,之後再搭車返屋企重辛苦,又見少了阿B,就話要賣樓,再買奶奶附近,但放盤價又唔高(比人壓價),奶奶又話附近D樓唔好,想我唔好放,除非我層樓高價先好放,我問佢可唔可以一至五住奶奶家,六日先返新居,佢話可以。本來老公唔想o甘,但佢又鍾意新居,所以為有贊成。所以唔駛同BB分開
BB豬晴晴已在03年9月12日出世啦!

大宅

Deedeegogo,
恭喜你完成雅桓個hp呀, 你好有心機呀, 好靚呀, 又有咁多hellokitty, 女仔真係好, 可以用粉紅色, 好靚呀!
曉晴,
Adonis點呀 ? 出院未呀 ? 好番要飲D湯水補吓咯 !

Annie,
海琳好D未呀? 仲有冇腫呀 ? 記住幫我

洋房

deedeegogo:

我去你的hp啦.綱頁漂亮又詳油,雅桓也好可愛.你定有心去寫的吧.
我也會send Sophy的相給你. :-P :-P :-P

洋房

deedeegogo:

我去你的hp啦.綱頁漂亮又詳細,雅桓也好可愛.你定有心去寫的吧.
我也會send Sophy的相給你. :-P :-P :-P

洋房

ivy :

你話鴨腎"去積開胃", 可以給bb煲粥仔吃?
番去都要試下.~~

Luckbaby:

唔單街市冇鴨,就連我中午飲茶間酒樓都冇燒鴨叫~~ :-( :-(

禁止發言

禁止發言

首頁

尾頁

跳至