興趣嗜好

跳至

首頁
12345...94

尾頁

公爵府

剛看完:

唐七 --- 三生三世十里桃花、三生三世枕上書、華胥引
桐華 --- 大漠謠、雲中歌、曾許諾、長相思、步步驚心
遠月 --- 血嫁第一、二、三部
果果 --- 花千骨
傾冷月 --- 且試天下
淺綠 --- 錯嫁良緣1洗冤錄、2一代軍師、3后宮疑雲、4海盜千金、陌香、 女神養成計劃
天下塵埃 --- 傾城淚、梨花殤

匪我思存 --- 東宮
十四夜 --- 醉玲瓏、歸離
墨舞碧歌 --- 我的温柔暴君、非我傾城:王爺要休妃、傳奇
小佚 --- 瀟然夢、
瀟然夢續之無游天下錄、少年丞相世外客、穿越之傀儡娃娃
月出雲 --- 一品廢妻、錯妃誘情盜妃天下、卿魅天下、天下第一嫁
墨寶非寶 --- 一生一世美人骨、 一生一世江南老
Vivibear --- 蘭陵繚亂、花神、樓蘭繪夢、鳳舞繚亂
樁樁 --- 蔓蔓青蘿、燕王的日月、永夜、 天上有棵愛情樹、一怒成仙、 珍瓏無雙局
四葉鈴蘭 --- 除了我,你還能愛誰?、江山如畫
十四郎 --- 琉璃美人煞、三千鴉殺、斬春、 佳偶天成、 天下無雙、 跑跑江湖打打醬油、千香引
隨宇而安 --- 寡人有疾
波波 --- 綰青絲
四姐 --- 浮圖塔、宮略、菩提生香、臨淵、波月無邊、一甌春
李歆 --- 獨步天下

是今 --- 美人難嫁、上仙難逑奈何情深丶入我相思陣丶沉香雪、折盡春風、草莽紅顏
姒錦 --- 且把年華贈天下1、2點紅妝、3戰江山、孤王寡女1
靡寶 --- 歌盡桃花
鮮橙 --- 太子妃升職記
海飄雪 --- 木謹花西月錦繡
秦簡 --- 錦繡未央、 傾城毒姬、 高門嫡女
雨涼 --- 天下無雙之俏妃傾城
莫言殤 --- 白髮皇妃、驚世亡妃1、2、夜妖嬈
舒歌 --- 絶世榮華之一代夫人、 盛世謀略
琉璃妃 --- 傾世帝王寵
帝國兔子 --- 妃不侍寢
慕容煙兒 --- 將門驕妻、傾世皇妃、天妃、 金闕、 眸傾天下
風荷游月 --- 妙手調香
明月聽風 --- 替身娘子
楊千紫 --- 蘭陵王妃、蕭月傾城
魔女恩恩 --- 龍王令、嫡鳳天龍
素子花殤 --- 龍藏鳳隱、花醉三千、無間紅顏之袖手天下、傾君心之墨染千成
雪山小小鹿 --- 絕世風華、風華女戰神滿城煙火 --- 傾城王妃、失寵王妃
姵璃 --- 妾心如孽、妾心如宅、帝業鳳途、滕王閣秘聞
木清歌 --- 一生一世歌盡桃花
袖唐 --- 大唐女法醫
海青拿天鵝 --- 思美人
半壺月 --- 鳳御凰
鳳輕 --- 盛世良緣、盛世醫妃、 繁星酷月不如你、鳳策長安
君子江山 --- 一生一世笑紅塵、一生一世笑繁華
小春 --- 不負如來不負卿、日月的容曜、藍蓮花
女巫的貓 --- 三生三世彼岸花、三生三世蓮理枝、三生三世蓮上舞、三生三世傾君心
蘇小暖 --- 盛世風華

希行 --- 名門醫女、君九齡、藥香、嬌娘、誅砂、第一侯
如沐 --- 鳳起滄溟
西子情 --- 卿本驚華、京門風月、粉妝奪謀、紈絝世子妃、花顏策
安知曉 --- 芙蓉王妃、誰主天下、金牌王妃
金纖纖 --- 傲雪江山
茶茶木 --- 骨債
春秋 --- 和親
凌千曳 --- 天下卿顏
瀟湘冬兒 --- 暴軍,我來自軍情9處、 11處特工皇妃
四木 --- 無方少年遊
風弄 --- 孤芳不自賞
馬涵 --- 極品世子妃、媚世紅顏、絶色棄婦
張廉 --- 八夫臨門
央央 --- 朕本紅妝
轉身 --- 傾世魔君、 鳳棲宸宮
清清楚楚 --- 彼岸千緣
楚楚 --- 聖手王妃
一度君華 --- 一念執著,一念相思、情人淚,歲月盡頭、東風惡、廢后將軍
電綫 --- 香蜜沉沉燼如霜
酒小七 --- 陛下請自重、皇后是這樣煉成的
卿妃 --- 月沉吟
君子以澤 --- 奈何、月上重火、畫仙 、月都花落滄海花開
橘花散里 --- 將軍在上、喵喵喵
秋夜雨寒 --- 跨過千年來愛你
滄海暮夜 ---羽白
夜初 --- 女相傾國
雪滿梁園 --- 鶴唳華亭
維和粽子 --- 公子傾城、與君絕
周夢 --- 妃子血、戒風流

夢三生 --- 御龍之龍女吉祥、漢室瑤光、 笑傾三國、 春秋大夢、狐仙記、 月下美人來、明媒善娶

八月薇妮 --- 我的如意狼君、鳳再上、公主病、花月佳期、 桃紅又是一年春
翳羽 --- 馭靈女盜
蝶雨藍夢 --- 血蝶御醫
淡月新涼 --- 薄情王爺的寵妃、 天下志錦瑟無雙、 神秘王爺的愛妃
九鷺非香 --- 招搖、蒼蘭訣、三嫁未晚、 司命、護心、與鳳行、師父心塞、 與晉長安、 千世曲、馭鮫記、一時衝動,七世不祥、忘川劫

納蘭初晴 --- 帝宮歡第一皇妃、 六宮無妃、帝台嬌

藤萍 ---情鎖
滄海明珠 --- 一品醫女
側側輕寒 --- 簪中錄、桃花盡處起長歌、北落師門

寂月皎
皎 --- 情晚帝宮九重天、 帝姬、 和月折梨花、 碧霄九重春意嫵、雲鬢花顏:風華醫女、君臨天下、 倦尋芳、蓮上仙、酌風流、 兩世歡、 禍水皇后
則慕--- 憶長安不負、公主貴性、不悟、皇糖、 春水碧於天
伍倩--- 匣心記
丁墨 --- 江山不悔
鬼月 --- 婦好傳

十七--- 鬼差
清歌一片 --- 大藥天香、 霓裳、 村裏有個白骨精、 女法醫辣手摧夫記、野性萌夫
金子--- 夢回大清
狂上加狂--- 奪嫡
笑佳人--- 美人嬌、 無巧不成妻、
施主,你饅頭掉了、國色生香、家有押債妻
穆丹楓 --- 陌上花開待君歸、 彼岸花開為君傾、 娃娃王妃、極品殿下、步步驚華、半緣修山半緣君

十四闕 --- 禍國1圖壁、千年、禍國2式燕、禍國3歸程
淡櫻 --- 雕心引、 國師請上座、長恨、一脉香、仙媚、 女主當自強、 君子成親三年不晚
貓音--- 憶風舞,情一諾
白鷺成雙 --- 盛世皇后、美景未遲、春閠夢裡人、搶聘下堂妻、 鴛鴦相報何時了、步步入夫網、桃花折江山、春日宴、風月不相關、良辰未遲、不過爾爾、長風幾萬里夜清歌 --- 爆萌寵妃
永閾限 --- 兄長1、兄長2
峨嵋 --- 誘狐、峨嵋、乘龍
紅搖--- 鴆心、寵愛有加龍子鴐到、半仙印、 桃花易醉
病鶴齋 --- 沉鱗
葉落無心 --- 紅塵渡
風魂 --- 木樨香
十年一信 --- 且歌
歌疏--- 御前紀事
冰藍紗 --- 鳳凰無雙
抹茶曲奇--- 朝臣夫人的休閒日子、寵妃要當家、 魚香四溢、嬌花養成記

明曉溪 --- 烈火如歌
聞檀 --- 首輔養成手册、良陳美錦
風凝雪舞 --- 猶記驚鴻照影
莫風流 ---
醫香美人染君心、大訟師、龍飛鳳仵
雪靈之 --- 殤璃、愛恨無垠、 情牽兩世
天下無病 --- 執子之手將子拖走
黑顏 --- 春花厭、引天香、五更鐘
于晴 --- 就是皇后
藍艾草 --- 不侍寢砍了
顧鳳衣 --- 捕惑君心
二月柳 --- 惑國傀儡王妃
芙子 --- 傲世神醫
月落紫珊 --- 六花禁愛
風淺 --- 錦凰
易水秋寒 --- 溯世
風宸雪 --- 帝宮歡、 妾本無心
小狐濡尾 --- 湖中公子、女官、柔風
菡笑 --- 君心向晚
楚妝 --- 瀲灩江山
衣冉 --- 霄漢
愛墨丁 --- 女捕頭
意千重 --- 醫手遮香
Twentine --- 深山有鬼、 寂靜深處有人家、 浪人天涯
愛爬樹的魚 --- 良臣難為
天如玉 --- 女恩師、 八字不合,壓倒再說、庶女值萬金、 韶華江山賦
一枚銅錢 --- 本熊不容易
青垚 --- 天子謀
蕭樓 --- 流水迢迢
百事荒 --- 俏金枝
林笛兒 --- 塞上奇緣
滄月 --- 朱顏、鏡
媚媚貓 --- 青瞳
繆娟 --- 盛唐幻夜
繞樑三日 -- 將嫁
辛夷塢 --- 撫生·孤暮朝夕
藍家三少 --- 安東侯府
蘇蘇飛 --- 公主令
周玉 --- 獸妃
清楓聆心 --- 掌事
時起雲 --- 綺戶重閣
蓮翩 --- 將門虎女
冬天的柳葉 --- 我的竹馬是男配、韶光慢、似錦、掌歡、妙偶天成、逢春
殷羽 --- 饕餮記
莫風流--- 大訟師、醫判
顧了之 --- 咬定卿卿不放鬆、 霸王與嬌花、 鳳凰無雙
寐語者 --- 帝王業
陌上柳絮 --- 欽差相公仵作妻、 將軍的特務福妻
水凝煙 --- 妃關風雲
天下歸元 --- 燕傾天下
蓬來客---表妹萬福、君侯本無邪
蜀客 --- 王妃歸來、奔月、 花落時節又逢君、重紫
籽月 --- 小侍衛請自重
白羽摘雕弓 --- 黑蓮花攻略手冊
扶華---獻魚
尋找失落的愛情 --- 良婿前世修、妃你莫屬
萌晞晞 --- 神姬妙相、喜劫孽緣
千山茶客 --- 將門嫡女、 千金嫡嫁
耳雅 --- 花間提壺方大廚
櫻桃糕 --- 長安小飯館
胡小媚--- 狐狸相公
誰家MM--- 青雲女仵作
鳳炅 --- 藥門仙醫
蘇寞 --- 沉香如屑
墨書白 --- 山河枕
黎青燃 --- 第一辭色
路非 --- 鳳逆天下
飯糰桃子控 --- 國師的追妻日常、將門鳳華

睇緊:

放棄咗:
鳳囚凰
后宮甄嬛傳
玉台碧
扶搖皇后
廚娘皇后
有種后宮叫德妃
秀麗江山
奈何卿太萌
三嫁惹君心
錯嫁良緣5之燎越追凶
廢棄皇妃
一生一世笑穹蒼
木蘭無長兄
願我如星君如月

孤王寡女1千字引
孤城閉
公子難求
調笑令
美人傾城
水神傳
紅塵引
千金裘
胭脂債
喋血王妃
如意蛋
猶記斐然
小女花不棄

半城煙沙
青雲上
夜行歌
妖色大陸
吉時醫到
嫡謀

最喜歡:
蘭綾繚亂、瀟然夢、少年丞相世外客、長相思、綰青絲

好睇:
蔓蔓青蘿、錯嫁良緣1洗冤錄、2一代軍師、除了我,你還能愛誰?、獨步天下、我的温柔暴君、非我傾城:王爺要休妃、 妾心如宅、 且把年華贈天下1-3、穿越之傀儡娃娃、燕王的日月、琉璃美人煞、香雪、傾世帝王寵、龍王令、龍藏鳳隱、不負如來不負卿、和親、孤芳不自賞、情人淚歲月盡頭、永夜、禍國、與鳳行

Cheuk2012    發表於 18-1-13 01:05

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:請問有無古言小說可推介

且試天下
帝王業
鳳血
猶記驚鴻照影
東宮
後宮 甄嬛傳
流水迢迢
歸離
秀麗江山 ( 中段拖左少少)
歌盡桃花
瀟然夢
獨步天下

Hanna6    發表於 20-12-6 11:36
Chrissie0911    發表於 17-8-2 17:08
minnie.mama    發表於 17-4-17 19:28
Duck1986    發表於 16-8-25 16:30

公爵府

謝分享

大宅

花千骨,鳳影空來,盛世嫡妃

公爵府

引用:花千骨,鳳影空來,盛世嫡妃

原帖由 goofy1111 於 15-09-04 發表
花千骨,鳳影空來,盛世嫡妃
謝分享

已看花千古,好虐

大宅

mymarigold 發表於 15-9-2 12:51
剛看完:

唐七公子
鳳影空來是且試天下前傳,按發生時間排是:

1: 鳳影空來
2: 且試天下
3: 蘭因壁月

公爵府

謝謝

宜家睇緊傾城淚,好睇

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

啱啱上網睇完 : 一品廢妻(鳯隠天下), 盜妃天下, 錯妃誘情
一品 & 盜妃 翻兜買書再慢慢睇

jsoo    發表於 17-5-8 22:17

公爵府

謝謝。有JM推介《鳳囚凰》,我睇咗廿幾頁跳船。。。

最近買咗幾部,可以慢慢睇

Cheuk2012    發表於 18-1-13 01:05

公爵府

e+睇緊《重紫》,似《花千骨》

另會將會睇顧漫,因電視劇幾好睇

Cheuk2012    發表於 18-1-13 01:06

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:謝謝宜家睇緊傾城淚,好睇

原帖由 mymarigold 於 15-09-17 發表
謝謝

宜家睇緊傾城淚,好睇
搵唔到呢本,請問作者是誰?

公爵府

引用:Quote:原帖由 mymarigold 於 15-09-17 發表

原帖由 YuYuMother 於 15-10-02 發表
搵唔到呢本,請問作者是誰?
作者:天下塵埃
我喺圖書館借

男爵府

回覆 mymarigold 的帖子

鳳囚凰, 我看了兩次都看不下去。 但見評語很好。

公爵府

引用:回覆 mymarigold 的帖子鳳囚凰, 我看了兩次

原帖由 everydaymom 於 15-10-02 發表
回覆 mymarigold 的帖子

鳳囚凰, 我看了兩次都看不下去。 但見評語很好。
我就係見唔少人話好睇,但。。。真係投入唔到去睇

大宅

mymarigold 發表於 15-10-2 09:19
我就係見唔少人話好睇,但。。。真係投入唔到去睇
我覺得不是非常好睇,中間覺得有D拖,最記得有一章,只係男女主KISS都2千多字,果章直頭係悶

yeung_ma    發表於 21-11-3 00:02
MeiCheLin    發表於 21-3-24 14:43
Charlotte_mom    發表於 15-10-5 20:28

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆:mymarigold 的帖子

鳳囚凰真是攪唔定,我飛住睇左結局,但大6網d人好buy..仲話容止係男神...“醉玲瓏“好睇過佢!

公爵府

睇咗《重紫》1, 又真係似《花千骨》,不過C父比白子畫較無咁冷漠無情

睇完《錯嫁良緣1:洗冤錄》,呢本講青家二家姐(穿越),好似話2講大家姐(未睇),3講細妹(未睇),錯嫁系列網評好好,我睇咗1都覺得唔錯,唔係虐嗰類,happy ending

男爵府

回覆 lala229 的帖子

我都覺醉玲瓏好看很多!

伯爵府

回覆:everydaymom 的帖子

公爵府

引用:啱啱上網睇完 : 一品廢妻(鳯隠天下), 盜妃

原帖由 carrina 於 15-09-29 發表
啱啱上網睇完 : 一品廢妻(鳯隠天下), 盜妃天下, 錯妃誘情
一品 & 盜妃 翻兜買書再慢慢睇 ...
請問鳳隱天下,同盗妃天下有關連嗎?

首頁
12345...94

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊