興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

君子江山現言《我與你的囧萌之戀》, 女主係酒店集團太子女,因一次酒醉同年輕俊財富豪男主發生關係, 事後女主逃離現場,男主當時未能確定女主身份,後來不斷調查,同女主接觸後生情愫,最後更確定戀愛關係。

蘇清館《心尖寵》, 女主被家族出賣,被當作交易物品,送上富豪床上作討好, 差陽錯送咗去男主床上。 兩年後,女主因工作關係遇上男主, 雖然係合作夥伴但女主每次面對男主都是戰戰兢兢,男主開始懷疑就調查女主, 從而得知當年嘅事情……故事未完結,但我覺得情節有啲 矯情,比作者以往嘅作品有啲遜色……

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

聖妖現言《你那麼甜》, 佢嘅現言比古言寫得好,以往佢寫嘅書都有啲虐,今次一反常態,由頭甜到落尾, 而且唔係霸道總裁轉攻校園文, 除咗女主家庭背景 有啲慘外, 其他都睇得幾舒服

匪我思存《景年知幾時》, 女主同男主嘅婚姻唔太好,佢一直覺得男主娶自己,係因為自己姐姐過世時交代過男主,要好好照顧佢,從而認為男主愛嘅係佢姐姐…… 故事平平凡凡冇乜特別,最後誤會 解開 happy ending

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

samo 發表於 19-12-22 18:29
有冇jm 睇過近排大熱的慶餘年小説?
我睇過,小說好長,當年我睇咗好耐,但其實寫得好睇的,冇乜悶場,權謀、武俠、科幻、言情算包羅萬有。有種一路睇一路解迷過關嘅感覺,然後到最後打大boss,書中印象最深刻係五竹同范閑嘅感情,後面我睇到眼濕濕。

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

《狐狸的夏天》幾好睇, 女主其實身世都幾慘, 男主係高冷總裁, 等我搵返套劇睇下先

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

最近睇書睇得好慢,因為停課要睇住兩個細路同陪玩……

而家睇緊莫風流《大訟師》,睇咗一半, 女主魂穿到古代,由於生前係做刑事案件律師,返到古代就做返老本行, 女扮男裝考訟師牌,幫手打官司~

大宅

2020勳章

回覆 samo 的帖子

jm你開始睇未?我建議步步驚心啦
最近圖書館無開係櫃底搵到本都係桐華的《那片星空那片海》,雖然有點韓劇的影子,不過開頭一直被誤導到後期得知男主角的真實想法時,真係好虐...

珍珠宮

2020勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

推薦顧了之的『咬定卿卿不放鬆』,輕鬆惹笑甜寵,睇得開心!
【文案】這是聰慧貌美的元小娘子,一步步征服長安第一黃金單身漢,叫他從「愛搭不理」到「日日打臉」的故事。

大宅

回覆 wyl 的帖子

咬定卿卿不放鬆, 非常好看!

wyl    發表於 20-2-15 09:00

伯爵府

2020勳章

回覆樓主:

謝謝推介

伯爵府

2020勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

殷羽《饕餮记》,女主朱成碧為千年饕餮,在男主常青陪伴下,鎮守蓮心塔,免得妖獸破塔出結界。書中每個章節都係獨立故事,有唔同嘅妖獸,由女主朱成碧同男主常青貫穿整本書,女主會變回真身饕餮食妖,情節唔錯~

別墅

發表於 前天 13:24 |顯示全部帖子
wyl 發表於 20-2-14 16:26
推薦顧了之的『咬定卿卿不放鬆』,輕鬆惹笑甜寵,睇得開心!
【文案】這是聰慧貌美的元小娘子,一步步征服 ...

好睇,輕鬆好笑

伯爵府

2020勳章

發表於 前天 15:38 |顯示全部帖子

回覆樓主:

見大家都話《咬定卿卿不放鬆》 好睇, 我就係金石堂訂咗書返嚟,15/2 訂 22/2到貨,謝謝大家推介

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊