興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

然後就睇咗墨寶非寶《在暴雪時分》, 男女主都係桌球比賽選手,故事講男主 喺最初由世界冠軍、 因一啲事情放棄打桌球、然後遇到女主後,重新振作再戰 桌球界。 對比反蔣牧童上面嗰幾本, 都係墨寶非寶深得我心

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

這碗粥彩虹系列,我睇咗 采紅、絆橙、逢青、扶藍, 今次睇《昏黃》,模特兒男主 + 搖滾樂手女主, 各自喺情傷裡走埋一齊發展戀情,男主唔係好似前幾本嘅渣男, 反而我覺得係系列幾本裏面最鍾意嘅男主。 仲有《卻綠》未睇~

伯爵府

2021勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 20-9-22 17:02
最近一口氣睇咗蔣牧童現言《 我的世界只有他》 (男主軍官)、《 我就喜歡他那樣》 (男主無國界醫生女主攝影 ...

睇咗西方經濟學本《絲絲入骨》,個男主又係好似《白色橄欖樹》咁,軍人~被捉~殺平民~創傷後遺症~開唔到槍。。。雖然玖月晞都比人話抄襲,但明顯高手好多

伯爵府

2021勳章

lala229 發表於 20-10-6 20:04
睇咗西方經濟學本《絲絲入骨》,個男主又係好似《白色橄欖樹》咁,軍人~被捉~殺平民~創傷後遺症~開唔到槍 ...

玖月晞 嘅小說其實寫得都唔錯,水準幾平均

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

終於等到白鷺成雙《良辰未遲》,女主一出世就要被隱瞞女子身份,本為公主被當皇子養大,不受皇帝寵愛、無權無財、不爭不搶,卻被男主輔國公睇上為被坑對象。男主為奪天下不惜一次次將女主捲入政治風波,但未料自己情傾皇子,兩者因隔住兩代恩怨情仇,離離合合,最終 HE

大宅

想不到, 千夢寫的棄妃女法醫好好睇, 有我最喜歡的查案 + 愛情 + 友情的原素。 而且女主很開朗。 不過, 要捱過開頭, 才會覺得好睇。

大宅

回覆樓主:

作者十七的"千年之殤/鬼差" 幾好睇,題材較新穎,講一個現代女子死後在地府做了鬼差的故事。

伯爵府

2021勳章

everydaymom 發表於 20-11-18 07:02
想不到, 千夢寫的棄妃女法醫好好睇, 有我最喜歡的查案 + 愛情 + 友情的原素。 而且女主很開朗。 不過, ...

開頭悶……?

伯爵府

2021勳章

JessMama 發表於 20-11-19 20:06
作者十七的"千年之殤/鬼差" 幾好睇,題材較新穎,講一個現代女子死後在地府做了鬼差的故事。
...

呢本我睇咗,好睇!

伯爵府

2021勳章

回覆樓主:

近排睇現言:
咬春餅《小先生》棄文
咬春餅《 我等你很久了》ok
無影有蹤《 征服六個你》棄文
六盲星《 如果月亮不抱你》ok
六盲星《 一瞬間喜歡你》棄文
吉祥夜《 聽說你喜歡我》好睇
蔣牧童《就這樣遇見你》ok
翻睇 隨侯珠《心有不甘》正

剛剛翻睇完 桐華《曾許諾》,而家睇緊《長相思》一半,果然,桐華 書中我都係最鐘意《長相思》

大宅

回覆 mymarigold 的帖子

應該說, 開頭女主不太吸引,情節比較悶。 直到她做了婢女, 開始發揮她所長,就開始喜歡女主。

伯爵府

2021勳章

everydaymom 發表於 20-11-23 03:57

應該說, 開頭女主不太吸引,情節比較悶。 直到她做了婢女, 開始發揮她所長,就 ...

明白,謝謝~

大宅

everydaymom 發表於 20-11-23 03:57

應該說, 開頭女主不太吸引,情節比較悶。 直到她做了婢女, 開始發揮她所長,就 ...

不過女主不似廿幾歲(穿越前年齡),行為十足似個妹,成日要撒嬌同鬥氣,有啲頂唔順

伯爵府

2021勳章

JessMama 發表於 20-11-23 22:27
不過女主不似廿幾歲(穿越前年齡),行為十足似個妹,成日要撒嬌同鬥氣,有啲頂唔順
...

o下……

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-22 23:38
近排睇現言:
咬春餅《小先生》棄文
咬春餅《 我等你很久了》ok

你睇《心有不甘》有冇睇埋呢個?

《假如爱有天意 心有不甘衍生文》作者:随侯珠

https://www.sto.cx/mbook-166406-1.html

伯爵府

2021勳章

lala229 發表於 20-11-24 11:33
你睇《心有不甘》有冇睇埋呢個?

《假如爱有天意 心有不甘衍生文》作者:随侯珠

我冇睇過呢個,謝謝你,我剛剛睇完~
我睇《心有不甘》正文時,一路睇一路都好揪心, 覺得商商好委屈,佢愛蘇寅正愛到自尊都放低…… 明明兩個相愛嘅人, 互相緊張對方,唔知點解會行到越走越遠 呢一步,好無奈……

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-24 23:19
我冇睇過呢個,謝謝你,我剛剛睇完~
我睇《心有不甘》正文時,一路睇一路都好揪心, 覺得商商好委屈,佢愛 ...

隨侯珠呢本同埋《別那麼驕傲》比較好睇, 《甦醒的秘密》都ok, 依家想搵ok但又未睇過既書都唔易,好多都係飛住睇

伯爵府

2021勳章

lala229 發表於 20-11-25 11:30
隨侯珠呢本同埋《別那麼驕傲》比較好睇, 《甦醒的秘密》都ok, 依家想搵ok但又未睇過既書都唔易,好多都係 ...

我準備睇林笛兒《首席風雲》,簡體書出咗1同2,但未完

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-26 09:44
我準備睇林笛兒《首席風雲》,簡體書出咗1同2,但未完

我想睇呀,但Amazon 未有,繆娟也出咗新書

伯爵府

2021勳章

lala229 發表於 20-11-26 11:31
我想睇呀,但Amazon 未有,繆娟也出咗新書

我睇咗《翻譯官》好睇呀, 有啲期待呢本添~~

首頁