婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:姑仔從來不會主動SAY HI

Same same.關係 係無關係.盡可能都唔想見到佢,我怕我把恃唔住一把星落佢度.

禁止訪問

大宅

回覆:cmw1010 的帖子

人格分裂不特止,仲心地唔好添!
我個姑仔就成日難孝順,覺得個哥同埋我唔夠孝心,成日係度串個阿哥!又話佢媽心淡我地唔番去食飯,嘩,大佬呀,c6成日都好忙!番唔到去食飯又要比個妹單單打打,唔洗揾食咩!攪到c6成日個心唔舒服加內疚,覺得自己唔夠孝順!

男爵府

2018復活節勳章

我個情況盲攪笑D 我未來大嫂係重細我同我C6一年...
好多時候我地都係英文名叫大家~

但呢排佢要印D帖,,, 成日好似老奉咁...
佢自己唔打名 自己唔整都算...

果日我地3個都係屋企...
我同我C6係廳 佢自己係房..........
佢要印多張帖係WHATSAPP我C6...

唔係行出黎講....
我覺得咁好無禮貌~

大宅

回覆:cindyyu73 的帖子

吓!超爆笑,大家同一屋簷下都要whatsapp!

複式洋房

回覆:mavis222 的帖子

Me too

伯爵府

回覆:姑仔從來不會主動SAY HI

同我姑仔一樣囉,覺得我地做阿嫂既搶走佢既野,所以唔鍾意我地囉,依家我姑仔都係架,佢當正自己係我C6老婆,當正自己係我小朋友媽咪,我哩個做阿嫂既,只係負責生同養,佢黎教架,哩種人都有病,自己冇得嫁又唔抵得阿哥娶老婆

禁止訪問

大宅

cmw1010 發表於 15-9-9 08:55
我果件結婚末過我, 仲覺得我搶佢阿哥佢咁鍚屋企咪嫁啦笨?

佢仲有好多癲野架.. 例如我地訂左同C6 星期六出 ...

個時我同C6啱啱結婚呀,C6生日已經諗好點慶祝,我姑仔可以whatsapp C6同佢講完生日快樂,仲要加多句:「今晚番黎同媽咪食飯!」我知道左勁嬲囉,成日係度攪屎棍!同邊個食飯慶祝關佢乜事先!

禁止訪問

大宅

cmw1010 發表於 15-9-9 11:44
我今年生日我放假, C6都係. 我地去食LUNCH BUFFET, 精彩LOR, 佢打比佢阿哥問得唔得閑. 跟住佢阿哥打比佢唔 ...

點解d姑仔個個都咁鍾意攪屎棍,要攪破壞先開心!好乞人憎

大宅

mavis222 發表於 15-9-4 18:46
可能我屋企家教都幾嚴,由細到大我比父母不停洗腦,入屋叫人,入廟拜神,見到任何親戚一定要一個一個叫,我 ...
我同你一樣, 我父母教我由細到大一入屋就要叫人.....所以我一去到6299屋企一定叫佢地;

BUT我姑仔兩公婆可以返去6299度唔叫我同C6不特止, 連6299都叫一聲, 我真係好想知...係咪6299無教佢呢 (我C6又唔會咁GA WOR)...

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

哈哈, 我同我姑仔兩公婆一樣0交流, 甚至完全唔會有眼神接觸 (至少我係), 我當佢哋透明的, 唔洗叫我, 我受唔起

大宅

ilovebb88 發表於 15-9-10 10:19
我同你一樣, 我父母教我由細到大一入屋就要叫人.....所以我一去到6299屋企一定叫佢地;

我C6都唔係咁,好有禮貌的!一定會叫人!但唔知點解佢妹會咁!大家都係同一條腸出同一對父母教

大宅

991129 發表於 15-9-10 10:37
哈哈, 我同我姑仔兩公婆一樣0交流, 甚至完全唔會有眼神接觸 (至少我係), 我當佢哋透明的, 唔洗叫我, 我受唔 ...

我都想當佢透明,但過唔到自己!所以咪自己暗地裡憎佢囉

大宅

引用:我和C6結婚大約都有2年時間,但呢個姑仔從來

原帖由 mavis222 於 15-09-04 發表
我和C6結婚大約都有2年時間,但呢個姑仔從來都没有叫過我一聲阿嫂, 一直以來見面,都係我主動叫佢同佢say hi. ...
我個個都係甘
人地無家教人地事
我做好自己

大宅

一樣 佢同人稱我為“阿哥老婆”

侯爵府

起初我姑仔唔叫我,淨係hi咁,但我相信日子耐會一定叫,某一日開始佢叫我大嫂了,總之平時一樣叫佢同佢打招呼。

首頁

尾頁

跳至