跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

babymickey88 發表於 15-9-18 13:35
可否分享講座內容?大約有多少人?
校長想整好一個英文語境比小朋友, 所以大部份科目都係用英文上~1星期會有2堂RWI課程, 另外的英文堂會用外國課本/課程~
打算第1年開4班, 分班會係用家長意願(純RWI / RWI + 劍橋英語 / RWI + 聖三一 / RWI + 劍橋 + 聖三一), 除左家長意願, 亦會有一個評估睇下小朋友適合邊方面(例如聖三一係比較重口語同聆聽, 劍橋重文法咁上下), 如果有加入劍橋/聖三一英文既班, 咁佢外國課程果度會減返少少~
普教中
會有戲劇課(呢個我好有興趣, 希望佢辦得到)
會有TSA同埋呈分試

呃.... 我大約係記到咁多, 因為果日帶埋囡去, 一邊睇住佢一邊聽, 有D會MISS左~

出席人數又唔算好多, 40人左右吧?!

如果星期六你會去聽, 記得講座位置係轉個彎係賽馬會健康院對住, 信義幼稚園隔離果個禮堂果度, 果晚我抱住個訓到林既女等到夠鐘都仲未開門, 好彩我有朋友一齊, 佢兜個圈見到原來係另外一邊入, 唔係我就ON居居咁企係度呆等! (我有REMIND佢叫佢貼張紙指示下架啦, 希望佢做到啦~)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

babymickey88 發表於 15-9-18 22:37
咁其他班呢?
應該只開小一先

珍珠宮

回覆:小寶貝兒 的帖子

請問一班約幾多人呢?

大宅

引用:請問一班約幾多人呢?

原帖由 Happy小米 於 15-09-20 發表
請問一班約幾多人呢?

男爵府

回覆:信義會辦「啟信英文學校」,2016年啟用

有沒有人已報名?幾時截止報名和interview?

複式洋房

我報咗, 不過未安排INTERVIEW
截止報名好似12月

珍珠宮

lmh_jojo 發表於 15-9-23 07:57
有沒有人已報名?幾時截止報名和interview?
我已報名, 佢一直都有得報, 不過會分2批, 11月放自行榜前會收第一批, 之後1月會再收第2批, 所以越早去就越容易入(供求關係麻)第一次IN冇記錯係10月初開始, 因為佢冇SET定一個面試時間, 而係就大家家長方便, 有一欄比家長寫方便面試既日期同時間(星期幾, 上/下午), 所以係10月初開始安排面試~

珍珠宮

Happy小米 發表於 15-9-20 23:41
請問一班約幾多人呢?
25人, 佢打算小班教學的~

珍珠宮

引用:Quote:Happy小米 發表於 15-9-20 23:41 請

原帖由 小寶貝兒 於 15-09-24 發表
25人, 佢打算小班教學的~
好呀…些些你

大宅

佢是新校,而且校舍舊和細,仲諗緊報唔報,怕做白老鼠

男爵府

呢間有冇公務員津貼?

大宅

引用:呢間有冇公務員津貼

原帖由 pearlying 於 15-09-24 發表
呢間有冇公務員津貼?
只要係私校和直資都有

大宅

引用:呢間有冇公務員津貼

原帖由 pearlying 於 15-09-24 發表
呢間有冇公務員津貼?
只要係私校和直資都有

大宅

有幾多家長真係想讓小朋友做白老鼠,試金石~仲要比錢喎!!!!

男爵府

請問校長係邊個?

珍珠宮

引用:佢是新校,而且校舍舊和細,仲諗緊報唔報,

原帖由 babymickey88 於 15-09-24 發表
佢是新校,而且校舍舊和細,仲諗緊報唔報,怕做白老鼠
會裝修喎!

珍珠宮

引用:請問校長係邊個?

原帖由 eg123 於 15-10-05 發表
請問校長係邊個?
金國強。。

珍珠宮

回覆:Happy小米 的帖子

有jm開左個whatsapp grp傾啟信, 有興趣的jm可以pm我。

大宅

引用:有幾多家長真係想讓小朋友做白老鼠,試金石

原帖由 WSYSC 於 15-09-24 發表
有幾多家長真係想讓小朋友做白老鼠,試金石~仲要比錢喎!!!!
絕對同意, 選擇一間地區熱門學校,總好過冒險讀新校。

大宅

引用:Quote:原帖由 WSYSC 於 15-09-24 發表有幾

原帖由 kkmobile 於 15-10-23 發表
絕對同意, 選擇一間地區熱門學校,總好過冒險讀新校。
唔想讀得咁辛苦,仲諗緊報唔報,講真,間學校設備就差,課外活動一定少

首頁

尾頁

跳至