想生BB

跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 20:53
兩次都係自然,不過將會試 ivf,一d都唔叻,係迫出嚟,唔通日日都以淚洗面過日子咩,咪盞自己生活係死胡同 ...
你真是個好高EQ的人,我太感情化了,被情緒支配著,所以話你好叻。
現在上黎傾下計,感覺好了些。

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 20:40 其

原帖由 MrsKwong214 於 15-09-06 發表
咁你真係要考慮IVF,我以前都有考慮,但我衰以前唔搵資料,唔知公家和私家價錢差咁遠,現在知道都太遲了, ...
你聽日先睇報告,咁快判自己死刑?

我甲狀腺正常,係個抗體有問題,從無諗過ivf,只係這個星期先決定,自己失去過已平常心,試一次如果唔得,即係我子女緣薄,唯有認命。

你唔好想太多,我哋期待你聽日嘅好消息,大把jm支持你㗎,給力給力

男爵府

引用:4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

8/88 m come,18/8排卵,28/8 & 29/8流過小小淺粉紅血,以為m ...
加油啊!!!!bb 一定健康!!!

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 20:53 兩

你真是個好高EQ的人,我太感情化了,被情緒支配著,所以話你好叻。
現在上黎傾下計,感覺好了些。
...
我喊到豬頭話你知

引產之後先開始上bk,都係得到好多jm支持和鼓勵,有傾有講,開post抒發一下自己嘅情感,呻下又舒服d,唔使屈住屈住。

同朋友傾無共鳴,講嚟講去三幅被,或者失去過的,才明白嗰種痛。

大家互相扶持和開解,渡過難關,得到心靈雞湯。

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 21:02
你聽日先睇報告,咁快判自己死刑?

我甲狀腺正常,係個抗體有問題,從無諗過ivf,只係這個星期先決定,自 ...
因為嗰日醫生叫我作最壞的心理準備,而且明天即使HCG指數上升,還要過第二關等照到BB為止,真累人。
多謝你的陽光正能量,一齊努力加油,我希望很快在這裏見到你的喜訊。

別墅

cyffanny 發表於 15-9-6 21:05
加油啊!!!!bb 一定健康!!!
多謝你 ^^

男爵府

引用:Quote:cyffanny 發表於 15-9-6 21:05 加油

多謝你 ^^
比D 好孕您!!

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 21:02 你

因為嗰日醫生叫我作最壞的心理準備,而且明天即使HCG指數上升,還要過第二關等照到BB為止,真累人。
多謝你 ...
個個醫生都係咁講,叫你作最壞打算,實無衰。

10月懷胎係要過好多關㗎,唯有見步行步,亦唔到我哋控制,唔好比自己咁多負能量啦!

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 21:08
我喊到豬頭話你知

引產之後先開始上bk,都係得到好多jm支持和鼓勵,有傾有講,開post抒發一下自 ...
係,我都是同朋友講無用,又唔想老公擔心,無地方舒發感受,只好上黎bk,雖然不是上黎很耐,但至少有共鳴。你講得好岩,這難受只有經歷過的人才能明白。

別墅

cyffanny 發表於 15-9-6 21:12
比D 好孕您!!
多謝你,比埋Karmankama,我地一齊沾你的好孕 ^^
你BB幾大?

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 21:12

10月懷胎係要過好多關㗎,唯有見步行步,亦唔到我哋控制,唔 ...
係,10月懷胎,要過五關斬六將,諗唔到咁遠喇。

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 21:08 我

係,我都是同朋友講無用,又唔想老公擔心,無地方舒發感受,只好上黎bk,雖然不是上黎很耐,但至少有共鳴。 ...
所以有咩開心唔開心,上嚟bk傾下,一定有jm回應。

雖然實際未必幫到d咩,但講完個心都會舒服d,起碼有個平台比我哋呻下,抒發下,爭好遠,你都要叻叻豬呀

別墅

karmankama 發表於 15-9-6 21:18
所以有咩開心唔開心,上嚟bk傾下,一定有jm回應。

雖然實際未必幫到d咩,但講完個心都會舒服d,起碼有個平 ...
知喇,過到聽日都仲有好關要過,我想之後有排上黎 ^^
多謝你,感激感激

大宅

karmankama 發表於 15-9-6 20:40
其實有無抽血驗過,我自然中兩次,但都失去,足足等左2年到宜家都無聲氣。

我已超高齡,最近開始考慮ivf, ...
因為三次都係去左qe,佢就幫我驗,驗到有個抗體問題,會自己打自己,影響左個胎,所以而家打完破卵針又做左功課之後,就要每日食一粒藥去阻止呢件事,我唔知係咪有幫助,因為今個cycle唔中
另外醫生都有話因為年紀大左,我排卵慢,而家打排卵針就好啲,上cycle卵size都唔錯,不過唔中,佢叫我試3個cycle唔得就iui,唔好浪費時間,都唔到我諗,3個cycle後再算

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-6 20:40 其

原帖由 evalau14 於 15-09-06 發表
因為三次都係去左qe,佢就幫我驗,驗到有個抗體問題,會自己打自己,影響左個胎,所以而家打完破卵針又做左 ...
知道問題係邊,就可對症下藥,祝福你早日成功,大家一齊努力加油!

男爵府

MrsKwong214 發表於 15-9-6 21:15
多謝你,比埋Karmankama,我地一齊沾你的好孕 ^^
你BB幾大?
15w2d 了!我都見紅又胎盤底!你都可以好似我咁叫寶寶乖乖!

男爵府

karmankama 發表於 15-9-6 21:12

10月懷胎係要過好多關㗎,唯有見步行步,亦唔到我哋控制,唔 ...
你都要加油啊!正能量!1

大宅

回覆:evalau14 的帖子

可唔可以分享下點解你咁堅強同永不言敗? 我試左半年都未有聲氣....已經好depressed...

別墅

引用:4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

4weeks......陰照胎囊都照唔到......好擔心

8/88 m come,18/8排卵,28/8 & 29/8流過小小淺粉紅血,以為m ...
祝福你。

大宅

回覆:好擔心.......

祝福你

首頁
12345...13

尾頁

跳至