想生BB

跳至

首頁
34567...13

尾頁

男爵府

回覆:MrsKwong214 的帖子

bb好乖!!! 祝順利!!!

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-7 18:47 有

原帖由 MrsKwong214 於 15-09-07 發表
係決定IVF就快去開始,有無諗過搵邊個醫生?
準備中,做左幾項檢查,唔係香港做。

希望今個月自然中,否則一Day 1就要 book 機票即飛。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:phchui+發表於+15-9-7+19:52+我就係

原帖由 evalau14 於 15-09-07 發表
我同你一樣,又係想俾個伴阿囝,由阿囝2歲,試到佢都快5歲都,唉。。。。。 ...
Same as me又係由亞囡3歲試到而家7歲又42又係唔甘心中間4年空心胎2次中到開心但又唔過關;呢2年直頭冇聲氣
今年仲食埋supplements、 跑埋步,想再中下咋

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+MrsKwong214+於+15-09-07+發

原帖由 karmankama 於 15-09-08 發表

希望今個月自然中,否則一Day 1就要 book 機票即飛。
祝您順順利利呀!

大宅

回覆:akilimama 的帖子

年紀真係有都難, 真係可以點

男爵府

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-7 18:56 其

原帖由 evalau14 於 15-09-07 發表
係咪講緊譚萬信?我而家就係睇緊佢,不過睇左一個月姐
係,希望你夾,祝福你早日成功!

大宅

akilimama 發表於 15-9-8 00:13
Same as me又係由亞囡3歲試到而家7歲又42又係唔甘心中間4年空心胎2次:pi ...
所以我唔想再浪費時間,我上月化學之後,即刻睇醫生,開始打排卵針,追蹤住照,將成件事科學化,尤其因為咁知自己抗體出問題,唔食藥就會係咁流產,你會唔會都檢查下

大宅

karmankama 發表於 15-9-8 00:02

去邊到做?

大宅

回覆 evalau14 的帖子

你好堅強!好叻呀!

大宅

waiyi_wwy 發表於 15-9-9 04:26
回覆 evalau14 的帖子

你好堅強!好叻呀!
呢啲堅強我完全唔想要,係迫出黎,唔堅強就會崩潰,我無得揀

別墅

cyffanny 發表於 15-9-6 23:59
15w2d 了!我都見紅又胎盤底!你都可以好似我咁叫寶寶乖乖!
cyffanny, 你點呀,情況好轉未? 我想你要多啲訓床安胎。

BB乖乖

別墅

eva, 打咗3日針了,辛苦嗎?

回應你之前問,我雖然已有兩個了,但與現任老公無,再婚時都38,檢查身時又發現老公丁丁少唔夠數,我又塞了一邊輪卵管,再加年幾開始大,醫生已講明自然受孕機會低,叫我同老公直接做IVF.

但老公都唔開想,原因最多只能付一次錢,但又不是一定得,所以選擇"聽天由命,睇緣份"!

所以你都唔好唔開心,佢地男人都是想"積穀防飢,為家庭". 今次你是找到原因去試,比多啲信心你自己同將來的BB

別墅

cavy0511 發表於 15-9-7 23:27
bb好乖!!! 祝順利!!!
多謝你

別墅

karmankama 發表於 15-9-8 00:02

你都努力呀,有無啲野補下?

我就無,但在6月時,我朋友話試下M come前後飲黑豆漿1星期,對想生B好. 咁我本身都鍾意飲豆漿咪即管試下囉,點知飲咗第2個月就......如果你都是飲豆漿,不如都試下.

PS.我懶不會自磨,只是在超級市場買盒裝.

別墅

akilimama 發表於 15-9-8 00:13
Same as me又係由亞囡3歲試到而家7歲又42又係唔甘心中間4年空心胎2次:pi ...
我之前都放棄晒,唔再諗生B,就算朋友介紹咩都好,試咗就算心態,但真係當你唔諗時就突然出現.

祝你早孕

男爵府

引用:Quote:cyffanny 發表於 15-9-6 23:59 15w2d

原帖由 MrsKwong214 於 15-09-09 發表
cyffanny, 你點呀,情況好轉未? 我想你要多啲訓床安胎。

BB乖乖
多謝您問候呵!您bb 都要keep 住乖!!我仍然瞓床休息,希望bb 胎盤升返,咁我可以返工揾奶粉錢 你加油啊,唔好行咁多,同拿重嘢!日日食蛋同牛奶!長胎的!

別墅

cyffanny 發表於 15-9-9 11:44
多謝您問候呵!您bb 都要keep 住乖!!我仍然瞓床休息,希望bb 胎盤升返,咁我可以返工揾奶粉錢 你 ...
你真係要休息多啲,如果你是第一胎好啲,因為家庭不多,可以安心休養. 醫生有無開安胎藥(即黃體素)比你? 食咗真係好啲架,我生細女時都又是作小產,食咗藥,休息一星期就好好多了.

我都想休息,但始終有兩個大要照顧要行來行去. 但好彩老公幫忙做晒家務, 否則真係唔掂.

我都有飲奶,仲要係煲奶+旦一齊飲貪方便 另外,由這星期流啡又照唔到,我同時飲緊中藥,希望可以幫到BB痴實多啲.

你BB乖乖乖......快啲令媽咪放心

男爵府

引用:Quote:cyffanny 發表於 15-9-9 11:44 多謝

你真係要休息多啲,如果你是第一胎好啲,因為家庭不多,可以安心休養. 醫生有無開安胎藥(即黃體素)比你? 食咗 ...
醫生話食藥作用唔大,唯一方法瞓床!我第一胎,好好多!自己一個人靜靜地休息!不用做家務!而家由老公做!安心養胎!大家加油啦!!!仲要等你報告好多bb 喜訊㗎!!!祝福您!!

別墅

cyffanny 發表於 15-9-9 12:03
醫生話食藥作用唔大,唯一方法瞓床!我第一胎,好好多!自己一個人靜靜地休息!不用做家務!而家由老公做! ...
多謝你祝福

大家都一齊成功,一齊生個健康可愛的 monkey baby

祝福你和bb

大宅

引用:Quote:karmankama 發表於 15-9-8 00:02 準

你都努力呀,有無啲野補下?

我就無,但在6月時,我朋友話試下M come前後飲黑豆漿1星期,對想生B好. 咁我本身 ...
我c6都有講豆漿好, 但我怕涼唔敢飲
只keep住飲黑豆水, 有用嗎?

首頁
34567...13

尾頁

跳至