潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

民房

我想買入第一個黑色CHANEL CC LOGO CLASSIC FLAG。想搵朋友係外國買,因為香港最近買唔到,但我又未見個實物,所以想問吓大家意見。Small Size VS Medium Size ,牛皮VS羊皮 & 金鍊VS銀鍊?金鍊用得耐係咪會脫色的?

大宅

回覆:Poolm 的帖子

Medium啱好多唔同身高嘅人用
牛皮耐用好多(唔怕刮花),但羊皮望落好高貴
金/銀鏈,好睇個人喜好
我自己有個medium牛皮銀鏈

子爵府

我第一個Classic flap係jumbo黑羊銀鏈
到依家都仲常用

其實買袋好睇個人喜好
自己鍾意就得

男爵府

虎到金來勳章

回覆:Chanel CF 小VS中,牛皮VS羊皮 & 金鍊VS銀鍊

第一個cc 係medium 牛皮銀鍊,依家仲好新好鍾意

大宅

回覆:Chanel CF 小VS中,牛皮VS羊皮 & 金鍊VS銀鍊

我第一個係classic medium牛皮銀鏈 好好襯 銀色chain可以穿得很casual都得 牛皮好come用 冇甘易花 我總共有4個chanel 全部也是牛皮銀鏈 cc medium, cc mini, cc boy, cc woc 再買都會買牛皮

伯爵府

引用:我第一個Classic+flap係jumbo黑羊銀鏈到依

原帖由 Hahamc 於 15-09-06 發表
我第一個Classic flap係jumbo黑羊銀鏈
到依家都仲常用
請問classic flap係點解?

大宅

我會選擇牛皮銀鏈 牛皮無咁易花 我個boy 都係牛皮 可以好粗用
但mini 同 woc就羊皮 好快花左

男爵府

Vote for caviar medium with gold chain

男爵府

中羊金..高貴

大宅

中牛銀 用十年都唔會out

sukiyu214    發表於 15-9-7 10:07

子爵府

Poolm 發表於 15-9-6 16:33
我想買入第一個黑色CHANEL CC LOGO CLASSIC FLAG。想搵朋友係外國買,因為香港最近買唔到,但我又未見個實 ...

我都有想過搵朋友在外國買,但問題係classic 而家全球缺貨 (你睇下外國的forum 就知),顏色選擇好少,買到o岩都要撞手神。

民房

jeanne1120 發表於 15-9-7 11:13
我都有想過搵朋友在外國買,但問題係classic 而家全球缺貨 (你睇下外國的forum 就知),顏色選擇好少,買到 ...
我都係諗住博吓,因為有朋友去開旅行。買唔到就唯由係香港慢慢等!

民房

謝謝各位的意見。我諗我會買中號,牛加銀!😊

首頁

尾頁

跳至