自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+Na+於+15-09-08+發表可分享飲

原帖由 sbux 於 15-09-08 發表
我唸食嘅分量個個人唔同,例如我110,我每餐午、晚都係食兩份肉(一份為廣東麻雀大小),兩碗菜(我食唔到 ...
一份為廣東麻將大小?

一隻麻雀?咁咪得1寸x1.5寸咁大?

大宅

引用:Quote:原帖由 sbux 於 15-09-08 發表我唸食

原帖由 LedTV 於 15-09-09 發表
一份為廣東麻將大小?

一隻麻雀?咁咪得1寸x1.5寸咁大?
係架,啲人成日睇營養師,咪就係不外乎指導你每日食幾多菜,幾多肉,幾多水果。

其實自己圴衡飲食+運動已經可以健康減肥啦

meow_day    發表於 15-9-10 13:56

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 sbux 於 15-09-08 發表我唸食

原帖由 LedTV 於 15-09-09 發表
凍0茶呢?得唔得?
佢叫我走甜,但我只係少甜所以我速度係慢D嫁。不過我覺得係嗰兩個月建立咗飲食習慣,胃口又細番D(我之前食兩碗飯)咁之後應該keep到,除非又暴飲暴食喇

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:餐單之外,我反而覺得Kathy最獨特既地方係

原帖由 Debbychuchu 於 15-09-09 發表
餐單之外,我反而覺得Kathy最獨特既地方係佢識得心理輔導,令減肥呢件事變得好輕鬆。佢d徒弟都似佢有果種令 ...
佢無同我輔導過

別墅

回覆:Kathy營養師 減肥餐單

我有兩個朋友都跟過佢,一個減左40磅,一個減左十幾磅(keep continue),我以前都跟過佢減左十三磅,但我而家用自己方法, 學習飲食,兩星期已減了7磅幾,( 絕對冇捱肚餓,冇做劇烈運動)

LEE-Baby    發表於 15-9-9 22:49

公爵府

牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

留毛先

大宅

我十年前跟過佢減,效果ok,唔使節食,跟佢餐單,做運動,個半月減咗十磅

複式洋房

做多d運動最實際

大宅

Curiousgirl7 發表於 15-9-9 12:16
我有兩個朋友都跟過佢,一個減左40磅,一個減左十幾磅(keep continue),我以前都跟過佢減左十三磅,但我而 ...
Kathy而家已經係師傅,佢將佢果套野教左比佢既營養師徒弟。我都係跟佢徒弟Krista減,3個星期減左3kg。
佢果套野都算易跟,今日lunch仲可以食洋蔥豬扒飯

別墅

吳耀芬?
我跟佢4個月減左24磅

公爵府

thx

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

綜合各位JM意見,好似澸肥真係唔難咁。

但點解我減左咁多年都減唔到架

別墅

引用:綜合各位JM意見,好似澸肥真係唔難咁。但點

原帖由 開心仔媽咪 於 15-09-10 發表

但點解我減左咁多年都減唔到架 ...
要有火架
你點減呀,係唔係用練仙方法?
捱餓唔得架
捱餓會肥架

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章

開心仔媽咪 發表於 15-9-10 09:52

但點解我減左咁多年都減唔到架 ...
可能吃不足基礎代謝而瘦唔到!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都係睇佢架,9個月15磅,日日都有魚有肉,最主要佢一見你磅數冇咩郁,就會叫你連食3日相同餐,例如連續3日晚餐係一罐細茄汁豆,又或者連續3日蛋白+一杯奶早餐,佢主要叫人早餐,午餐一定要食,晚餐9點前食咩都得,但唔好太飽,量要少就夠啦,9點之後唔好食野,唔好食汁,飲凍野都要甜.

食肉3隻麻雀咁大份量,每餐一匙油,唔好飲果汁,只可以食生果,食魚背唔好食腩....太餓茶點食梳打餅3片.
<br><br>

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:hellohaheidi 的帖子

請問有冇餐單分享

男爵府

yukilovepp 發表於 15-9-9 22:31
Kathy而家已經係師傅,佢將佢果套野教左比佢既營養師徒弟。我都係跟佢徒弟Krista減,3個星期減左3kg。
佢果 ...
我都係跟Kathy徒弟Krista營養師,so far減左6、7kg。聽講佢揀徒弟要求好高

大宅

sbux 發表於 15-9-8 20:27
最近加咗價,跟過好似二千一個月,跟佢徒弟平幾百一個月
我岩岩join左,跟佢徒弟kirby營養師,有人介紹$1550一個月

伯爵府

引用:我有兩個朋友都跟過佢,一個減左40磅,一個

原帖由 Curiousgirl7 於 15-09-09 發表
我有兩個朋友都跟過佢,一個減左40磅,一個減左十幾磅(keep continue),我以前都跟過佢減左十三磅,但我而 ...
有冇心得可以分享, 教下我地?

伯爵府

我之前見過一個營養師, 都係好似 kathy 這樣教法. 咩都可以食又唔需要挨餓, 佢話最重要識飲識食,識揀飲擇食,便可以瘦!
佢教我一日食5餐,包括 morning tea and afternoon tea 以防止午餐同晚餐食得過多. 另外, 午餐盡量唔食飯,食粉麵.
其實我怕過左三個月,冇佢睇住我,我會打回原形!

首頁
12345...9

尾頁

跳至