在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇返緊工都可以上網o既媽咪?

入o黎傾o下啦!

新o黎o既朋友自己加入資料啦!

名/返工地區/住家地區/仔女-年歲
1. kitkitmum/上環/深水埗/仔仔-3歲半/囡囡-1歲
2. sweetheart/中環/將軍澳/仔仔-1歲
3. wensi/銅鑼灣/將軍澳/仔仔天兒-3歲1個月
4. brian'mother/觀塘/大埔/仔仔-11個月
5. mcyw888/觀塘/--/大仔-6歲/細仔-15個月
6. kruson/大埔/沙田/仔仔-2歲4個月
7. kw/觀塘/馬鞍山/仔仔-2歲2個月
8. Phoebe/炮台山/--/仔仔-8歲/囡囡-6個月
9. YanyanMom/新蒲崗/牛池灣/囡囡-4歲
10. 海魚媽/尖沙咀/--/仔仔-10個月
11. 雲兒白/觀塘/--/囡囡-1歲2個月
12. 0112MAMA/新蒲崗/藍田/囡囡-19個月
13. emile/尖沙咀/屯門/有o左啦-8星期
14. Mui_Mui/灣仔/荃灣(to十月),青衣(from十月)/囡囡-未生8個月
15. jackiecheung0330/家庭主婦/--/囡囡-9個月
16. hoho_lui/上環/--/bb-未生8個月
17. racar/元朗/屯門/仔仔-1歲
18. penny/九龍灣/深井/囡囡(NamNam)-3歲
19. kiumama/上環/粉嶺/仔仔-6個月
20. YYLam/尖東/--/囡囡-4歲10個月
21. ka/觀塘/新蒲崗/仔仔-3歲
22. CL322/銅鑼灣/深井/仔仔(Fung Fung)-11個月
23. tsznok/沙田/荃灣/仔仔(子諾)-6個月
24. Alexismama/尖東/葵芳/囡囡-3歲6個月
25. Sweetsoul/銅鑼灣/北角/仔仔(Wai Wai)-5個月
26. 栗子媽媽/紅磡/將軍澳/女-2.75歲
27. poohpooh1668/荔枝角/屯門/仔仔-9個月
28. mycathy/金鐘/藍田/囡囡(紫鈺)-8個半月
29. jazzmama/尖沙咀/藍田/仔仔-7歲, 女女-2歲
30. 波子媽/尖沙咀/藍田/囝囝-18個月 (歲半)
31. CERA/觀塘/沙田/仔仔-13個
32. Maksin/大埔/上水/仔仔 - 2個半月
33. kittybuzz/中環/--/仔仔-3歲
34. kristymummy/中環/--/囡囡-2歲7個月
35. MrsNg/中環/將軍澳/仔仔 - 20個月
36. irenenghm/觀塘/秀茂坪(藍田)/囝囝-19個月
37. joeychai/紅磡/葵芳/囝囝-11個月
38. 蕭夫人信箱/灣仔/小西灣/囝囝-10個月多
39. 藍媽寶/長沙灣/大角咀/囡囡-4歲
40. ronleung/新蒲崗/新蒲崗/囡囡~14個月

最新gathering情報檔案
20/9(Mon) kitkitmum, YanyanMom,kiumama, KW,栗子, 海魚媽, namnamma, wensi, Miffy, yylam

21/9(Tue) kitkitmum, 海魚媽,namnamma,wensi, Miffy, yylam

22/9(Wed) kitkitmum, KW, 海魚媽, namnamma, mailbox from mrs siu, wensi, Miffy

24/9(Fri) kitkitmum, YanyanMom, KW, 栗子, 海魚媽, namnamma,Kruson, wensi, Miffy, yylam

27/9(Mon) kitkitmum,Kruson, YanyanMom,kiumama, 栗子,海魚媽, namnamma, wensi, Miffy, yylam

伯爵府

Re: 有冇返緊工都可以上網o既媽咪?

大把啦,唔是怎會有在職媽媽呢個topic, 你好.

子爵府

你地好呀~

大宅

你o地o向邊度返工o架?我o向中環呀!

大宅

Shan,

你bb好得意呀!

男爵府

我o向 berth no. 3 in kwai chung呀!

大宅

津津媽媽,

我未嫁o個時都係住葵涌o架。我諗你bb同我bb差唔多大,我o個個十個月,你呢?

等待驗證會員

有﹐我是其中一個﹐因為我份工好少野做﹐所以一得閒就上網睇媽咪網或收下EMAIL﹐如果唔係會好悶﹐但我好ENJOY做現在份工(無工作壓力﹐無OT﹐準時放工又可以照顧
屋企)﹐宜家個市﹐有份咁舒服的工﹐好少LA。

男爵府

我都係中環返工的.

我只會返工先上網的, 放工后係完全唔會掂電腦的,因為要湊仔, 就算要掂都係因為要

大宅

keheul 寫道:
有﹐我是其中一個﹐因為我份工好少野做﹐所以一得閒就上網睇媽咪網或收下EMAIL﹐如果唔係會好悶﹐但我好ENJOY做現在份工(無工作壓力﹐無OT﹐準時放工又可以照顧
屋企)﹐宜家個市﹐有份咁舒服的工﹐好少LA。

你就好啦唔駛OT,我差唔多晚晚都要,唔七點幾都起碼六點幾先走得呀。

大宅

[quote]
ManLam 寫道:
我都係中環返工的.

我只會返工先上網的, 放工后係完全唔會掂電腦的,因為要湊仔, 就算要掂都係因為要

男爵府

[quote]
ManLam 寫道:
我都係中環返工的.

男爵府

sweetheart,
我老公份工比較忙的, 平時都係10點幾后先返屋企, 而仔仔已經

大宅

ManLam,

咁你老公都唔錯啦!

男爵府

sweetheart,

OK啦, 咁仔仔佢都有份架ma, 我覺得都好應該呀, 你話係咪?

係呢, 你BB係仔定囡呀?

大宅

ManLam 寫道:
sweetheart,

OK啦, 咁仔仔佢都有份架ma, 我覺得都好應該呀, 你話係咪?

係呢, 你BB係仔定囡呀?

話就話有份o者,有o的男人係衰o既就闊佬懶理o架啦!

我阿b十個月啦,係仔o黎呀!^^

男爵府

如果一個男人係闊佬懶理的話, 我覺得未生BB前應該會知道的. 如果我老公係咁的一個人, 我就唔會生囉, 因為湊BB一個人好辛苦的, 如果佢因為忙咁就無得好講, 否則我覺得/會接受唔到囉.

係呢, 你老公肯唔肯幫手呀?

男爵府

Manlam,
我諗我公司唔係人人都可以上到網,因為有d人無駁線,而且我個位無人會知我做咩,所以我上網都無人知!
係呀,我兩個仔仲好細,又相差唔大,平時湊佢地都幾辛苦架,我老公都肯幫手,不過有時會越幫越忙,你知有時男人好粗心大意又求其架啦!

大宅

我老公都好好o架,佢就算做哂都肯,但我又點會要佢做哂,大家分擔囉,所以我覺得自己都好幸運,搵到個好老公。

男爵府

sweetheart,

my boy born in 19 august ar.....today 10 months la

首頁

尾頁

跳至