在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇返緊工都可以上網o既媽咪?

wensi,
你說得對, 這兩天得我同對仔女, 不知幾忙, 有時佢放假仲煩, 意見不合仲要"鬧交"添.

大宅

ManLam,

無得準時走咪即係要OT囉,唔係咩?咁你認為幾多點走先叫OT呀?

大宅

ptm_sarah 寫道:
好激氣呀! 老公明天話要出trip, 星期六.日又得我同對仔女咋... :cry: :cry:

你老公成日都要出trip o架?咁多數會去邊o架?

大宅

sweetheart,
多數去東莞, 間中去美國. 英國(一年去1-2次), 因為是外國客, 而佢公司間廠在東莞. 佢今次是去東莞......仲要明天至返.. :cry:

伯爵府

ptm_sarah
無辦法啦!大圍都要返大陸唔返連飯都無得開。都時仲煩!老公放假會就我哋,問我和仔仔想去那,好少為這"鬧交"。

複式洋房

Hello!! 各位媽咪好.
我喺薯仔阿ME, 我剛剛睇哂你哋呢6頁嘅內容, 果然喺"返緊工都可以上網o既媽咪". "在線上"我就見到wensi, angellaw, sweetheart......... 你哋得閑都同我傾吓啦. 嘻嘻!!

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

大宅

薯仔阿ME,

歡迎你呀!你o向邊度返工o架?

伯爵府

薯仔阿ME
你想傾什麼我都可似。徐咗你想鬧咬! :mrgreen:
你在那上班?

各位連卡佛賣鞋開始減價at least 30% off,放工我會再去看,lunch 唔夠時間,因同老公食lunch。

別墅

ptm_sarah,

打牌結果輸了七百元, 不過好開心. 因為之前個仔考試很久沒有打牌了.
有時老公出 TRIP 係好悶但可能佢都唔想, 不過搵食沒有辦法啦. 唔好唔開心. 我老公有時星期日都要做野只剩我和一對仔女, 好彩我有三個家姐我通常都會搵她們飲茶, 行街 or 其它節目好開心又過了一個假日.

唔好唔開心啦.

Phoebe

大宅

wensi 寫道:
薯仔阿ME
你想傾什麼我都可似。徐咗你想鬧咬! :mrgreen:
你在那上班?

各位連卡佛賣鞋開始減價at least 30% off,放工我會再去看,lunch 唔夠時間,因同老公食lunch。

嘩wensi你好幸福,曾幾何時我都同老公仔食lunch o架,不過o個時未結婚。

連卡佛o的鞋太貴唔o岩我!

別墅

wensi,

lunch 都可以同老公食飯咁都幾好. 我今日放工都去睇睇 D 鞋, 咪走雞.

Phoebe

伯爵府

PhoebeLee
輸咗!唔緊要最重要開心!

sweetheart
我老公過開來這頭做嘢時間又許可,都會同我食lunch,因為住時時不在香港。食lunch時閒話家常囉。
我都唔會時時買鞋,一年兩至三對親連卡佛減價,每對大概HK$600 to 1000.00。可以穿限久,我有對黑色反工鞋十年啦!

大宅

Phoebelee,
打牌有輸贏, 最緊要一班朋友一齊玩得開心.

我無事, 老公明天就返了. 多謝你地安慰.

但我現在有件事仲煩, 請你地俾d意見我應該點做, 今日老細同我講, 公司現在無野做, 要減我人工(原本萬幾蚊), 減至7-8千蚊, 上班時間10:00am-下午4:00 (星期一至四), 他又叫我如找到其他工的話, 可以隨時走, 你地話走唔走好呢?

PhoebeLee 寫道:
ptm_sarah,

打牌結果輸了七百元, 不過好開心. 因為之前個仔考試很久沒有打牌了.
有時老公出 TRIP 係好悶但可能佢都唔想, 不過搵食沒有辦法啦. 唔好唔開心. 我老公有時星期日都要做野只剩我和一對仔女, 好彩我有三個家姐我通常都會搵她們飲茶, 行街 or 其它節目好開心又過了一個假日.

唔好唔開心啦.

Phoebe

伯爵府

ptm_sarah
俾我會唔走,出去找工可能也是這個價,時間又長又要OT。
一星期四天10:00 TO 4:00,已經好好pay。
多d時間和仔仔玩重好。做到老細唔要你至算。

大宅

wensi 寫道:
我都唔會時時買鞋,一年兩至三對親連卡佛減價,每對大概HK$600 to 1000.00。可以穿限久,我有對黑色反工鞋十年啦!

嘩~~~~咁襟著又諗得過喎!

大宅

ptm_sarah 寫道:
但我現在有件事仲煩, 請你地俾d意見我應該點做, 今日老細同我講, 公司現在無野做, 要減我人工(原本萬幾蚊), 減至7-8千蚊, 上班時間10:00am-下午4:00 (星期一至四), 他又叫我如找到其他工的話, 可以隨時走, 你地話走唔走好呢?

比我都唔會走呀,咪當返part time囉,幾正呀!

大宅

sweetheart,wensi,
下午老細同我講時, 我好唔開心, 因為感覺上好似好蝕底咁,多謝你地d寶貴意見,個心舒服左,現在唯有當返part time la.

大宅

咁襟.....低番la.

sweetheart 寫道:
[quote]
wensi 寫道:

嘩~~~~咁襟著又諗得過喎![/quote]

複式洋房

Dear All,

If on your boss (a 4x years old woman) birthday, will you buy any for her? I'm in a company with about 60 people, and I'm the management grade staff. I've just joined this company for 1 month but this is my boss (she's just next to the real boss and is the decision maker in the company) who has introduced me to her company. I want to buy her a bunch of flower or something on her birthday tomorrow but don't know if this will be too 'odd' to do so. (I don't want people say I'm 'shinning her shoes') What's your suggestion??

男爵府

bbmamaj,
如果你真係有心,送張生日卡,我覺得已經可以表達心意,佢都應該會feel到,你做左無幾耐,就送禮物比佢,其他人見到實會覺得你擦鞋架!

ptm_sarah,
我係你都會繼續做,我都想搵份番咁o既時間,等我可以多d時間湊仔同倏屋企野呀!

首頁

尾頁

跳至