親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

LedTV 發表於 15-9-15 18:24
請問呢個雪場幾時開始有雪?

12月中

大宅

jcctiu 發表於 15-9-14 17:46
如果你真是想看落雪和雪景,湯沢見到的機會大好多,不過輕井澤就勝在氣氛.

輕井澤PRINCE OUTLET,湖面剛結了 ...
是現在的?咁早落雪結冰?

大宅

上綱睇了聖誕輕井澤多數未有雪,點算?酒店訂了冇得退,如果去到冇雪會超失望,有冇人可以指点到時冇雪,有沒有在輕井澤可一日來回肯定有雪的地方?

子爵府

carmenlook 發表於 15-9-18 11:44
上綱睇了聖誕輕井澤多數未有雪,點算?酒店訂了冇得退,如果去到冇雪會超失望,有冇人可以指点到時冇雪,有沒有 ...
http://www.tangram.jp/ski/index.html 呢度都大機會有,冬天係版面可以睇到有幾多CM雪,不過都個幾兩個鐘車程!

伯爵府

carmenlook 發表於 15-9-18 11:44
上綱睇了聖誕輕井澤多數未有雪,點算?酒店訂了冇得退,如果去到冇雪會超失望,有冇人可以指点到時冇雪,有沒有 ...

Prince滑雪場是人造雪,所以一定會有得玩雪.另外離輕井澤好近的佐久平也有滑雪場,用3 DAY PASS不用補錢.比較遠少少但好大機會有真雪玩就應該是長野或湯沢,兩個地方新幹線都不需要一小時可達,但PASS需要另外補錢.

伯爵府

carmenlook 發表於 15-9-18 11:22
是現在的?咁早落雪結冰?

今年一月中的輕井澤,去的時候兩日都沒有落雪,地上只鋪上薄薄的雪.

水晶宮

回覆 Baby_Mum09 的帖子

我都係初五去成田落機,仲未BOOK酒店,請問你住邊間,同埋迪士尼邊到買平飛呢?
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

kcpak 發表於 15-9-18 23:12
回覆 Baby_Mum09 的帖子

我都係初五去成田落機,仲未BOOK酒店,請問你住邊間,同埋迪士尼邊到買平飛呢?
門票我去到才買,因有些地方買的票有入場人數限制,買錯了有限制的如果到時候人多分分鐘要等幾個鐘散咗D人才可以入場,唔敢博

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:Quote:carmenlook+發表於+15-9-10+10:35+其

伯爵府

Baby_Mum09 發表於 15-9-29 19:44
要保多錢咖?我都驚今年無,yen跌應該多人去咗
如果無加購係咪就咁買仲抵啲?

...
GALA加購票只需1000YEN,包來回GALA湯沢至上毛高原那一段新幹線,不過限即日使用,要在湯沢過夜就要買兩張.GALA加購票也包上山吊車和以特價租滑雪或玩雪工具,所以是非常超值.

大宅

引用:+本帖最後由+jcctiu+於+15-9-18+18:31+編輯

原帖由 jcctiu 於 15-09-18 發表
唔好意思,我12月21日plan去苗場滑雪,但又唔知有無真雪,從未試過去日本滑雪,可否指點一下。

Prince滑雪場是人造雪 - 請問是否苗場?
另外離輕井澤好近的佐久平也有滑雪場 - 請問有沒有雪場名或者link?
長野或湯沢,兩個地方新幹線都不需要一小時可達 - 雪場叫咩名?

別墅

我都係聖誕去東京,主要去輕井澤,未訂酒店,咩都未PLan,好頭痛

伯爵府

kammielee 發表於 15-10-1 22:27
唔好意思,我12月21日plan去苗場滑雪,但又唔知有無真雪,從未試過去日本滑雪,可否指點一下。

Prince滑雪 ...

1) PRINCE的滑雪場和苗場都是同一個集團的滑雪場,但苗場要在越後湯沢再轉約一小時車才去得到,地點比較偏,但滑雪場的規模就比PRINCE大得多.

2) 佐久滑雪場「PARADA」

3) 長野縣滑雪場 :
http://www.go-nagano.net/tw/modules/contents07/index.php?id=1&mode=enjoyfind&findtype=findt&kubuncode=02

4) 湯沢最方便的滑雪場當然是GALA啦,一出新幹線的車站便是了.

子爵府

回覆:聖誕節去東京+輕井澤8日,宜家開始做功課啦,大家交流吓

長野縣滑雪場住邊會近d?聖誕節果面落雪機會大嗎?

伯爵府

ming0314 發表於 15-10-4 20:50
長野縣滑雪場住邊會近d?聖誕節果面落雪機會大嗎?
住長野,去幾個最出名的滑雪場都是約一個鐘. 長野聖誕有雪的機會極大.

大宅

jcctiu 發表於 15-10-5 00:36
住長野,去幾個最出名的滑雪場都是約一個鐘. 長野聖誕有雪的機會極大.
希望輕井澤也落雪

別墅

輕井澤除左踏單車,仲有咩交通工具到雲場池?

大宅

helen830 發表於 15-10-4 12:10
我都係聖誕去東京,主要去輕井澤,未訂酒店,咩都未PLan,好頭痛
酒店好full

大宅

上了皇子滑雪場官網想查下23/12 天皇誕有冇休息但查不到,請問有人知營業時間,休息日及(非住客)收費嗎?我打算玩下雪兜,另外夜晚去浸溫泉, 22/12 行outlet 及晚上去"奇幻森林樂園睇燈色,thx

大宅

ナイター定休日:毎週火・水・木曜日(12/23、12/29~12/31、2/11は除く)

剛剛查到到,好似指有開

首頁
23456...7

尾頁

跳至