懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

依家5wk,呢幾日訓醒時唔知點解都會(不是自己想,係潛意識不由自主)0係床上伸一伸, 主要係腳用力伸直(手都有用D力,好似伸懶腰咁不過冇第高手), 之後就好擔心, 會唔會令子宮收縮?

大宅

有冇媽媽知道?好擔心

禁止訪問

大宅

回覆:marie215 的帖子

多謝你解答,我之前自己唔會咁做,係唔點解呢幾朝控制唔到一醒0個下就會伸下脚(都有用D力),怕會宮縮。你都係自己控制唔到咁做左?唔知係咪有左hormone 影響到會咁:p

大宅

marie215 發表於 15-9-10 11:32
我都係5w同埋前幾日都有甘做, 以前好少甘. 唔使甘擔心, 唔係太大力又冇攪到肚痛就ok, 放鬆d! 只要咩都小心d ...
多謝你解答,我之前自己唔會咁做,係唔點解呢幾朝控制唔到一醒0個下就會伸下脚(都有用D力),怕會宮縮。你都係自己控制唔到咁做左?唔知係咪有左hormone 影響到會咁:p

大宅

仲有冇JM試過?

大宅

我以前好鐘意早上起床時伸懶腰,但依家唔禁做;怕整到子宮,但有時都不其然將腳拉一拉。

別墅

引用:我以前好鐘意早上起床時伸懶腰,但依家唔禁

原帖由 alcotam 於 15-09-10 發表
我以前好鐘意早上起床時伸懶腰,但依家唔禁做;怕整到子宮,但有時都不其然將腳拉一拉。 ...
慣左伸懶腰,我呢幾日都忍唔住要伸下先舒服

大宅

alcotam 發表於 15-9-10 14:55
我以前好鐘意早上起床時伸懶腰,但依家唔禁做;怕整到子宮,但有時都不其然將腳拉一拉。 ...
拉完子宮會唔會扯下?
因為我係早期, 怕佗唔穩

男爵府

引用:依家5wk,呢幾日訓醒時唔知點解都會(不是自

原帖由 lmmlkk 於 15-09-10 發表
依家5wk,呢幾日訓醒時唔知點解都會(不是自己想,係潛意識不由自主)0係床上伸一伸, 主要係腳用力伸直(手都有 ...
我都係有咁㗎習慣!發現bb 嗰位好扯同有D 痛!唯有慢慢呻直,唔好再好似以前咁拉扯!!现快16 w

大宅

cyffanny 發表於 15-9-10 15:14
我都係有咁㗎習慣!發現bb 嗰位好扯同有D 痛!唯有慢慢呻直,唔好再好似以前咁拉扯!!现快16 w

...
不過我係一訓醒控制唔到自己(濛濛濃濃0個時)就做左呢下扯腳動作
希望之後冇啦
咁你早期佗0個時都有做呢D動作?

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:cyffanny 發表於 15-9-10 15:14 我都

原帖由 lmmlkk 於 15-09-10 發表
不過我係一訓醒控制唔到自己(濛濛濃濃0個時)就做左呢下扯腳動作
希望之後冇啦
咁你早期佗0個時都有做呢D動 ...
有!!冇咁明顯痛!!

大宅

回覆 lmmlkk 的帖子

拉腳就冇扯住,但你有扯住感覺就唔建議你拉,因我之前試過伸完懶腰之後就覺得扯咗扯,跟住就M come. 但嗰時還在等BINGO中,因我是做IVF.

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我都習慣起身前伸下條腰,如果覺得唔舒服就唔好做呢個動作。

別墅

回覆:lmmlkk 的帖子

你試吓向下申,我自己都係咁

首頁

尾頁

跳至