親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 15-11-1 11:28
藍光蟲的 tour,其實是一個晚上行山團+生態導賞,沿路有一個英語導遊介紹樹木及其他生物,最後的目的地是螢 ...

明天會更好~~

大宅

引用:+本帖最後由+MissMaMa+於+15-9-21+07:34+編

原帖由 MissMaMa 於 15-09-20 發表

8. 購物篇
請問行李25Kg有沒有限定一件定兩件?我要訂布里斯班到凱恩斯的Jetstar內陸機,謝謝。

子爵府

回覆:開心分享: 2015 暑假黃金海岸11日9夜超好玩之旅

MissMaMa, 我想問一問為何你會分兩間apartment 住的呢?純粹想試一下邊間好住d, 還是有其他原因呢?因為我見你們住的兩間都很方便,又大又靚,搬行李會否很不方便?仲有一個問題,兩間邊間會推薦呢?謝謝你先啊!

大宅

回覆:開心分享: 2015 暑假黃金海岸11日9夜超好玩之旅

Missmama唔好意思又係我,我想問你係wet n wild玩咗幾耐呀?其實係咪好快玩完啦?

珍珠宮

jmwd 發表於 15-11-1 18:25
請問行李25Kg有沒有限定一件定兩件?我要訂布里斯班到凱恩斯的Jetstar內陸機,謝謝。

...
沒有件數限制的,上次我25kg寄3件

珍珠宮

kiu-mummy 發表於 15-11-3 17:40
MissMaMa, 我想問一問為何你會分兩間apartment 住的呢?純粹想試一下邊間好住d, 還是有其他原因呢?因為我 ...
因我的行程會喺 O'Reilly stay overnight,反正要轉地方,我就試晒2間了。兩間都不相伯仲,非常喜歡。不過如比較睡房,breakfree peninsula稍勝。另外,價位都是 peninsula勝。
但留意,一定要訂 deluxe 2 bedroom,先至係重新裝飾+全海景。

珍珠宮

babyha 發表於 15-11-3 21:03
Missmama唔好意思又係我,我想問你係wet n wild玩咗幾耐呀?其實係咪好快玩完啦?

...
可能8月仍是冬季,真係好少人去,完全唔需要排隊,可以玩完又玩,再玩。我地玩左三個鐘,已經好夠好夠。

大宅

回覆:MissMaMa 的帖子

Berkeley on the beach是指on Northcliffe Terrace, Surfers paradise果間?睇Google map行去Cavill ave. 有幾個block, walking distance不是太遠吧?

早餐若出街食是否無乜選擇?預早去supermarket入貨有著數?

O\'reilly 個retreat 上Agoda book房無早餐晚飯的選擇, 是否要再向resort自己訂?

謝謝。

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

珍珠宮

Radiomama 發表於 15-11-8 17:22
Berkeley on the beach是指on Northcliffe Terrace, Surfers paradise果間?睇Google map行去Cavill ave. ...
Berkeley on the beach行去 Cahill avenue,大約5-10 min,視乎自己步速。cavill avenue有好多食早餐的地方。去supermarket入貨,係自己指定動作,因為日日要食水果,同埋買煮食材料。O'Reilly的早晚餐,可以去到至加。

子爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

Thanks

珍珠宮

missmama, 你當日几点到galaxy食dinner? 我打算行完harbour town先去,7点几到多人嗎?經groupon買要唔要預先訂位定walk in就ok?

明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-11-8 22:05
missmama, 你當日几点到galaxy食dinner? 我打算行完harbour town先去,7点几到多人嗎?經groupon買要唔要 ...
要預先訂位的,我去了兩晚,都唔太多人。其中一晚星期日,算多人但唔使等位的。我兩晚都係6:00去食。

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-11-8 22:05
missmama, 你當日几点到galaxy食dinner? 我打算行完harbour town先去,7点几到多人嗎?經groupon買要唔要 ...
你打算星期四去 harbour town?淨係星期四收7:00,其餘日子收5:00。

珍珠宮

引用:Quote:LongRyan 發表於 15-11-8 22:05 miss

原帖由 MissMaMa 於 15-11-08 發表
你打算星期四去 harbour town?淨係星期四收7:00,其餘日子收5:00。
之前你提我,所以我改左星期四去,不過去galaxy差唔多成個鐘,行到6點鬆會走喇。

明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-11-9 18:29
之前你提我,所以我改左星期四去,不過去galaxy差唔多成個鐘,行到6點鬆會走喇。

...
Harbour town 去 galaxy 要一個鐘???唔使咁耐,有巴士直去 southport的,半小時左右吧

珍珠宮

引用:Quote:LongRyan 發表於 15-11-9 18:29 之前

原帖由 MissMaMa 於 15-11-09 發表
Harbour town 去 galaxy 要一個鐘???唔使咁耐,有巴士直去 southport的,半小時左右吧 ...
記錯,原來自已都mark底左坐704半個鐘左右到。

明天會更好~~

子爵府

MissMaMa 發表於 15-9-12 12:30
這個暑假, 我們一家又出動了! 這次的目的地是澳洲黃金海岸 (11天9夜) + 星馬 (5天4夜).
這帖子是分享黃金 ...

請問AIRASIA 由KUL TO OOL轉機時間得1個小時30分鐘夠唔夠??

另,KUL TO OOL 係 TERMINAL 1 OR 2 起飛????

珍珠宮

232 發表於 15-11-25 13:54
請問AIRASIA 由KUL TO OOL轉機時間得1個小時30分鐘夠唔夠??

另,KUL TO OOL 係 TERMINAL 1 OR 2 起飛??? ...
我上次的轉機時間是3小時,吃個晚飯剛好。至於Terminal,自己check吧,已忘了

子爵府

MissMaMa 發表於 15-11-25 17:41
我上次的轉機時間是3小時,吃個晚飯剛好。至於Terminal,自己check吧,已忘了
...

首頁

尾頁

跳至