親子旅遊

跳至

首頁
56789...20

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓

LongRyan 發表於 15-9-26 01:45
southport / southport south?

http://www.goldcoastaustralia.com/g-link-gold-coast-light-rail.html
係southport station,餐廳轉左一條直路行到尾,再過條馬路就係,5分鐘路程。

公爵府

2019新春慶豚圓

LongRyan 發表於 15-9-26 01:45
southport / southport south?

http://www.goldcoastaustralia.com/g-link-gold-coast-light-rail.html
你都想買團購試 galaxy?如果係,小心揀餐牌上的食物,因佢係地中海餐廳,所以有d食物未必啱口味的,要慢慢研究一下至點菜。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 15-9-26 07:18
你都想買團購試 galaxy?如果係,小心揀餐牌上的食物,因佢係地中海餐廳,所以有d食物未必啱口味的,要慢慢 ...

另外, HILTON附近間台式餐廳我都有興趣, 餐廳門面大約係點?

你當日搭咩車去Habour Town? 我search到要坐GLINK再轉巴士?

明天會更好~~

公爵府

2019新春慶豚圓

LongRyan 發表於 15-9-26 22:48
另外, HILTON附近間台式餐廳我都有興趣, 餐廳門面大約係點?

你當日搭咩車去Habour Town? 我search到要坐 ...
台式餐廳沿著orchid avenue行,左手面,門面沒特別,沒裝修,普通的一家小餐廳。
去Harbour town當天早上我去騎馬,騎完馬transfer送我到harbour town,之後我坐巴士去 south port食晚飯。

可以坐surfside bus去surfers paradise的,又或者幫襯接送公司的樂園接送服務,有harbour town接送的

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-9-27 08:20
台式餐廳沿著orchid avenue行,左手面,門面沒特別,沒裝修,普通的一家小餐廳。
去Harbour town當天早上我 ...

剛CHECK CON-X-ION來回harbour town, A$56貴唔貴? 但如果去SOUTHPORT食飯佢好似無單程去THEME PARK?

bekerley係咪長時間見唔到職員係度?

harbour town坐幾號巴士去southport?

明天會更好~~

公爵府

2019新春慶豚圓

LongRyan 發表於 15-9-28 18:02
剛CHECK CON-X-ION來回harbour town, A$56貴唔貴? 但如果去SOUTHPORT食飯佢好似無單程去THEME PARK?

be ...
AU$56係2大2小?好貴啊!你睇睇樂園接送 combo,可選擇唔同次數的來回接送,平好多呢!
你講得啱,無單程接送的。
Harbour town去south port,我冇mark低幾號,但好似係705,你check下。
Berkeley真係由住到走都冇職員當值,走的時候都係將條匙放喺 key box如果唔係我打比職員,錢都唔使比喇,哈哈!

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-9-28 19:01
AU$56係2大2小?好貴啊!你睇睇樂園接送 combo,可選擇唔同次數的來回接送,平好多呢!
你講得啱,無單程接 ...
價錢2大1小咋...揀唔到combo, 我幾日去完theme park跟住去第二度唔係返酒店....好似玩完dream world打算去PV食buffet, 呢程都未諗到點去, 坐公車要粒幾鐘.....
明天會更好~~

公爵府

2019新春慶豚圓

LongRyan 發表於 15-9-28 20:04
價錢2大1小咋...揀唔到combo, 我幾日去完theme park跟住去第二度唔係返酒店....好似玩完dream world打算去P ...

去 Versace食,由 surfers paradise坐704應該得。你照樣買樂園接送,去完樂園應該可以喺餐廳dropoff,如果你的餐廳喺surfers paradise,main beach,board beach一帶。

珍珠宮

引用:Quote:LongRyan 發表於 15-9-28 20:04 價錢

原帖由 MissMaMa 於 15-09-28 發表
係?再度下先,不過佢網上卜fix死晒,要send email去問。

明天會更好~~

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 MissMaMa 的帖子

我訂左PEPPER soul 的 apartment, 大約$4100 / 3 Nights, 因有FD住過番黎COMMENTS唔錯, 又有FREE PARKING,
我就係見到D車費好貴, 又帶住小朋友, 所以租車, 都係千鬆D /4D, 好抵呀!

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

自駕有無8 人車呢?

伯爵府

育兒性格勳章

引用:回覆 MissMaMa 的帖子我訂左PEPPER soul 的

原帖由 langkawi0513 於 15-09-29 發表
回覆 MissMaMa 的帖子

我訂左PEPPER soul 的 apartment, 大約$4100 / 3 Nights, 因有FD住過番黎COMMENTS唔 ...
請問你租車租邊間?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 fannymama123 的帖子

我喺Tigerair BOOK車, 我格過係最平的

大宅

回覆:MissMaMa 的帖子

我想問surfer paradise有冇滑浪堂上?我想試吓玩,但我怕唔識!

男爵府

回覆:開心分享: 2015 暑假黃金海岸11日9夜超好玩之旅

超勁正的分享

公爵府

2019新春慶豚圓

taifat 發表於 15-10-9 00:34
超勁正的分享
謝謝支持!希望快d寫埋行程,但真係有排寫

公爵府

2019新春慶豚圓

babyha 發表於 15-10-8 23:48
我想問surfer paradise有冇滑浪堂上?我想試吓玩,但我怕唔識!
應該有的,我見有教練帶住兩個學生去滑

複式洋房

MissMaMa, 多謝你的分享,內容豐富,很詳盡!我唸住跟你個plan 去 Gold Coast 玩!想問下南明巴山騎馬對從未騎過馬的人來說會太危險嗎?我運動唔叻,小朋友又只得10歲,適合參加嗎?

公爵府

2019新春慶豚圓

LMS3 發表於 15-10-10 20:33
MissMaMa, 多謝你的分享,內容豐富,很詳盡!我唸住跟你個plan 去 Gold Coast 玩!想問下南明巴山騎馬對從 ...
謝謝!
我的細仔都係10歲, 佢第一次騎馬, 騎完一次之後, 佢超鍾意.個人認為, 低危險性, 因馬匹好馴, 馬的體積亦不大, 而且真係行得好慢.

複式洋房

多謝你的分享!另外想問如果安排 tweed river 捉蟹和可倫賓動物園於同一日會不會太趕呢?

首頁
56789...20

尾頁

跳至
相關內容
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊