親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

LMS3 發表於 15-10-11 00:37
多謝你的分享!另外想問如果安排 tweed river 捉蟹和可倫賓動物園於同一日會不會太趕呢? ...
視乎你是否喜歡動物園,有些人可花一天,有些人兩三小時都嫌悶,不過我上次在 currumbin只逗留了4小時左右(上午)。
原先我也是安排tweed head + currumbin的,因兩個地方很近,但最後怕攰,改為分兩天的上午去,下午留在 surfers paradise 行下,咁樣好似悠閒d。

珍珠宮

回覆 LMS3 的帖子

不過,你可以上 currumbin的網站睇下餵動物的時間,如果下午去,我唔知會唔會miss左某d餵動物的時段。

複式洋房

明白哂,thx!!

男爵府

回覆 MissMaMa 的帖子

請問你買Roo Pass 時需要confirm 邊3個 theme park 嗎?

珍珠宮

yiumama 發表於 15-10-12 16:21

請問你買Roo Pass 時需要confirm 邊3個 theme park 嗎?

買時不需要confirm,只需出發去樂園前24小時打去佢地 office就可以。

大宅

回覆:開心分享: 2015 暑假黃金海岸11日9夜超好玩之旅

請問你在那𥚃找到 Viater 買Roo Pass的discount code?

男爵府

即係係佢個LIST 度任何3個樂園都得, 是嗎?

珍珠宮

jmwd 發表於 15-10-12 23:34
請問你在那𥚃找到 Viater 買Roo Pass的discount code?
冇刻意揾的。。。正當我準備買roo pass時,在viator 網站突然出現15% discount code,所以就用了。

珍珠宮

yiumama 發表於 15-10-13 17:01

即係係佢個LIST 度任何3個樂園都得, 是嗎?
係呀

大宅

回覆:MissMaMa 的帖子

thx.

男爵府

MissMaMa 發表於 15-10-13 17:59
係呀
咁又幾好喎

別墅

其實我們一天到晚造口業

大宅

引用:4. 機票篇全程都是廉航! 不過也想坐得好一

原帖由 MissMaMa 於 15-09-12 發表

4. 機票篇
MissMaMa,
在吉隆坡轉機去黃金海岸,須要取行李再過關嗎?

男爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

唔該,我地下年暑都想訂Brekeley on the beach,但我地有4大4小,可唔可以屈蛇住埋一齊呢?

珍珠宮

sumtung 發表於 15-10-20 13:51
唔該,我地下年暑都想訂Brekeley on the beach,但我地有4大4小,可唔可以屈蛇住埋一齊呢?

...
雖然apartment面積好大,但d床冇可能夠4大4小住

珍珠宮

Florida 發表於 15-10-19 19:56
MissMaMa,
在吉隆坡轉機去黃金海岸,須要取行李再過關嗎?
不需要,行李直接送到gold coast

複式洋房

MissMaMa, 我見你有一晚住在 O'Reilly Rainforest, 想問下你覺得值得留一晚嗎?第二天留在那裏有甚活動呢?活動會否和之前一天的熱帶雨林4WD 一日游重覆呢?我正在考慮是否在 O'Reilly 住一晚呢!

珍珠宮

LMS3 發表於 15-10-22 22:00
MissMaMa, 我見你有一晚住在 O'Reilly Rainforest, 想問下你覺得值得留一晚嗎?第二天留在那裏有甚活動呢? ...
你喜歡行山嗎? 我主要行山, 所以留在 Oreilly 住一晚. 不會跟 4WD 重覆, 因4WD tour 在 Oreilly 只係行 Tree Top + 餵鸚鵡

複式洋房

易行嗎?如果難度吾高,亦不妨一試,應該會係一個幾好的體驗!

複式洋房

MissMaMa, 想請教下你住 Oreilly 嗰日是否只帶輕便行李,其他大件李行可以留在Gold Coast 酒店嗎?另外你經酒店網book 還是經其他酒店網book呢?吾好意思,太多問題!

首頁

尾頁

跳至